2019/04/28

Brunssivinkkejä vappuun


Järjestin parisen viikkoa sitten yrittäjyyteni 1-vuotispäivää tekosyynä käyttäen keväisen brunssin ystävilleni ja halusin jakaa hieman vinkkejä brunssipöytään näin tulevaa vappua ajatellen. Yhden tarjolla olevista salaateista jaonkin jo viime postauksessa (kevään maukkain parsasalaatti), mutta lisäksi tarjolla oli myös seuraavia herkkuja:



Metsäinen smoothie

Pakastepuolukoita
Pakastevadelmia
Luonnonjugurttia
Kuusenkerkkäuutetta
Chiansiemeniä
Hunajaa
Limeä
Rosmariinia

Mozzarellasalaatti

Salaattipohja 
Tomaatti
Mozzarella
Basilika
Oliiviöljy 
Mustapippuri




Hedelmälautanen

Vesimelonia pilkottunua
Karhunvatukoita
Pensasmustikoita
Mansikoita
Passionhedelmiä




Minipavlovat

Valmiita marekipohjia
Kermavaahtoa
Mintunlehtiä
Macaronseja
Karhuvatukoita


Lisäksi tarjolla oli muitakin hedelmiä, kookossuklaata, keitettyjä kananmunia, pakastecroisantteja, tuoretta leipää sekä juustolautanen (gluteenittomille riisikakkuja sekä gluteeniton näkkileipä), juomana mimosa sekä teetä ja kahvia.


Ehkä näistä helpoista tarjottavista saitte jotain vinkkejä brunssipöytään? Meillä vappusuunnitelmissa on grillaaminen, joten pidetään peukut pystyssä, että ei klassisesti sada kissoja ja koiria!

Share:

2019/04/22

Kevään maukkain parsasalaatti


Toivottavasti myös teidän pääsiäinen on mennyt nautinnollisissa tunnelmissa. Ajattelin tulla jakamaan tänne blogiinkin todella helpon kevätsalaattireseptin, johon käytetään tämän hetken satokausikasvista parsaa. Tein tätä ensimmäisen kerran yritykseni 1-vuotisbrunssille ja päädyin tekemään samaa pääsiäisenäkin kuivan valkoviinin kera.



Salaatin pohjaksi käytin valmiiksi pestyä ja leikattua sekoitusta, jossa oli rucolaa ja pinaattia – yksi pussillinen riittää sellaiseen neljän hengen annokseen hyvin, jos salaatti on pääruokana. Parsaa riittää hyvin yksi nippu (yleensä 500g), joka pestään ja jonka valkoiset päät leikataan pois.



Parsa kannattaa paistaa uunissa 10 minuuttia 175-asteen matalassa lämmössä, jotta sen napakkuus säilyy, eikä siitä tule liian löysää. Samalla voi laittaa kananmunat kiehumaan ja murskata fetan salaattipohjan päälle. 



Kun parsat ovat tulleet uunista, ne maustetaan oliiviöljyllä sekä suolalla ja lisätään kananmunien kera salaattipohjan päälle. Tämän jälkeen paistoin uunissa sekaan vielä pekonia, jonka voi korvata ilmakuivatulla kinkulla tai jättää kokonaan poiskin, jos haluaa salaatista lihattoman version.



Nautitaan kuivan valkoviinin ja vaalean leivän kera hyvässä seurassa – skål!


Share:

2019/04/17

Nosta pienyrittäjää – Dopp Helsinki

Kuten viime joulukuussa kerroinkin, haluan nostaa blogissani sillöin tällöin esille pienyrityksiä, joiden palvelun tai tuotteiden takana voin täysin seistä. Nämä blogipostaukset eivät ole kirjoitettu mitenkään kaupallisessa yhteistyössä, vaan haluan vilpittömästi tuoda upeita yritystarinoita aina silloin tällöin blogissani esille. Viimeksi toin blogissani enemmän tunnetuksi Delfinon tarinaa, joka on tunnettu todella laadukkaista kodintekstiileistä ja tällä kertaa halusin kertoa teille hieman enemmän Helsingin Yrjönkadulla sijaitsevan Dopp Helsingin yritysfilosofiaa.


Dopp Helsingin takana häärää aurinkoinen Kata, jonka sydämellisestä palvelusta asiakkaat saivat nauttia ensin vuosia Vaasassa, jonka jälkeen Kata perusti liikkeen myös Helsinkiin. Myöhemmin Vaasan liikkeen ovet sulkeutuivat, sillä Kata halusi panostaa täysillä niin Helsingin liikkeeseen kuin myös verkkokauppaan. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että Katan liikkeessä yhdistyvät näin laiskan shoppailijan näkökulmasta kaksi mahtavaa puolta: vaatteet ovat ajattomia, laadukkaita ja aikuiselle naiselle suunnattuja sekä liikkeessä on aivan todella hyvä, henkilökohtainen palvelu, joka takaa sen, että mukaan lähtee ainoastaan vaatteita, jotka tulevat käyttöön. Tarvittaessa Kata myös stailaa asiakkaan, kuten itsekin pääsin Katan käsittelyyn näiden asujen muodossa. 


Jos jotain omissa kulutustottumuksissa on muuttunut, niin ainakin se, että vaateostoksilla allekirjoittanut kaipaan ennen kaikkea hyvää palvelua. Toki itse vaatteet ja niiden laatukin on suuressa roolissa, mutta loppujen lopuksi asiantunteva sekä sydämellinen palvelu on se, joka saa päätymään johonkin tuotteeseen. Siinä missä ennen tilasin netistä laatikollisen epämääräisiä myttyjä, joista palautin suurimman osan (pakettirumba oli oikeasti jossain vaiheessa jo huono vitsi), nykyään olen nykyään alkanut arvostamaan sitä, että saan vaatteen matkaan heti silkkipaperiin ja paperikassiin pakattuna – ja vieläpä istuvana ja oikeankokoisena.


Katan asenteesta huomaa, että tyytyväinen asiakas on hänelle sydämen asia. Eipä taitaisi tällä digitalisaation ja verkkokauppojen runsaan tulon myötä kovasti kilpaillulla muotialalla muuten pärjätäkään! Tämän konkariyrittäjän tärkein vinkki aloittelevalle yrittäjälle onkin, että kaikki minkä tekee, tekee sydän mukana. Tämä on helppo allekirjoittaa itsekin, vaikka olen toiminut yrittäjänä vasta vuoden verran. Ja yrittäjyydestä puheenollen – muutoksia on omankin uran suhteen tulossa tässä kevään aikana, mutta niistä lisää myöhemmin.
Share:

2019/04/08

Kevättä kohden

Tiedättekö sen tunteen, kun on todella pitkään seesteistä ja tasaista ja sitten yhtäkkiä tapahtuu jokaisella elämänalueella? 


Aikalailla tasan vuosi sitten hyppäsin täyspäiväiseksi yrittäjäksi ja uuden opettelua riitti pitkäksi aikaa. Tunteiden osalta yrittäjyys on ollut aikamoista vuoristorataa, jossa ovat vaihdelleet niin onnistumisen kuin pettymyksenkin tunteet, mutta päällimmäisenä kuitenkin kiitollisuus siitä, että uskalsin tehdä rohkean päätöksen. Nyt on ollut viritteillä vaikka mitä uutta työrintamalla koko kevään ja toivottavasti pääsen niistä osa-alueista teillekin jossain vaiheessa kertomaan!


Kun elämässä tapahtuu paljon asioita, jotka vaativat prosessointia, näkyy se automaattisesti blogissakin tiettynä hiljaisuutena. Tänne on kuitenkin aina ihana palata hetkeksi jäsentämään ajatuksia ja kertomaan teillekin, että täällä ollaan, vaikkakin vähän rauhallisemmalla postaustahdilla.


Eilen juhlittiin brunssin merkeissä yritykseni 1-vuotissyntymäpäiviä ja ajattelin jakaa kevään juhlia ajatellen teillekin hieman helppoja tarjoiluvinkkejä (osa teistä näitä jo pyysikin!). Rakastan tehdä näyttäviä tarjoiluja, mutta päästä niiden kuitenkin todella helpolla – eikä tämä onneksi ole mahdoton yhtälö.

Share:
© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig