2019/04/22

Kevään maukkain parsasalaatti


Toivottavasti myös teidän pääsiäinen on mennyt nautinnollisissa tunnelmissa. Ajattelin tulla jakamaan tänne blogiinkin todella helpon kevätsalaattireseptin, johon käytetään tämän hetken satokausikasvista parsaa. Tein tätä ensimmäisen kerran yritykseni 1-vuotisbrunssille ja päädyin tekemään samaa pääsiäisenäkin kuivan valkoviinin kera.



Salaatin pohjaksi käytin valmiiksi pestyä ja leikattua sekoitusta, jossa oli rucolaa ja pinaattia – yksi pussillinen riittää sellaiseen neljän hengen annokseen hyvin, jos salaatti on pääruokana. Parsaa riittää hyvin yksi nippu (yleensä 500g), joka pestään ja jonka valkoiset päät leikataan pois.



Parsa kannattaa paistaa uunissa 10 minuuttia 175-asteen matalassa lämmössä, jotta sen napakkuus säilyy, eikä siitä tule liian löysää. Samalla voi laittaa kananmunat kiehumaan ja murskata fetan salaattipohjan päälle. 



Kun parsat ovat tulleet uunista, ne maustetaan oliiviöljyllä sekä suolalla ja lisätään kananmunien kera salaattipohjan päälle. Tämän jälkeen paistoin uunissa sekaan vielä pekonia, jonka voi korvata ilmakuivatulla kinkulla tai jättää kokonaan poiskin, jos haluaa salaatista lihattoman version.



Nautitaan kuivan valkoviinin ja vaalean leivän kera hyvässä seurassa – skål!


Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig