2016/12/11

Sisustajan KööpenhaminaKuten edellisessä postauksessa kerroinkin, halusin vielä tarkemmin tarjota teille lukijoille inspiraatiota Illums Bolighus -tavaratalosta. En vain voi käsittää, miten tanskalaiset onnistuvat luomaan tyylikkään, mutta kodikkaan, runsaan, mutta yksinkertaisen sisustuksen tähän tavarataloon vuosi toisensa jälkeen!


Mielestäni taitoa vaatii juuri sellaisen harkitun sisustuksen luominen, joka kuitenkin näyttää siltä kuin se olisi syntynyt vahingossa. Harkittuja asetelmia osaa mielestäni tehdä monikin, mutta se harkittu rentous, joka saa tavarat näyttämään vain paikoilleen unohdetulta se vaatii todellista silmää ja osaamista -ja tämän taitolajin tanskalaiset todella osaavat.


Yllätyin, miten niin runsaat asetelmat saatiin näyttämään kovin rauhallisilta -salaisuus oli materiaalien ja värien yhteensopivuus. Vaikka tavaraa on paljon, jos värit sointuvat toisiinsa, niistä voi tehdä erilaisia runsaampia asetelmia sinne tänne ja tila silti näyttää rauhalliselta.Yksi toinen kiinnostava elementti oli kovempien ja pehmeämpien materiaalien yhteensovittaminen. Siinä missä itsekin olen aina mieltänyt, että kirkkaan metallin (esim. Georg Jensen) tuotteiden seurana tulee olla muita kirkkaita metalleja, Illumsilla oli yhdistetty näiden kanssa vaaleaa puuta, valkoista marmoria, keramiikkaa ja pehmeitä taljoja. Näin ollen metalliset elementit oikein pääsi loistamaan kaiken keskeltä ja tästä jännitteestä muodostui mielestäni hirveän kiva kontrasti sisustukseen.


Erilaiset kevyet kattaukset olivat myöskin todella mielenkiintoisia, niissä oli yhdistely useita leikkuulautoja mm. päällekäin ja käytetty joulukuusen koristeita servetin sitojina.Oma lukunsa olivat myöskin erilaiset sisustusta pehmentävät oksat, joita myöskin oli tavaratalossa myynnissä. Nämä valkohapsuiset jäivät tällä kertaa ostamatta, mutta muutama havuoksa lähti kyllä matkaan.

 

Fritz Hansenin osasto oli  täynnä kauniita asetelmia, joista tämä alla oleva oli yksi mieleisemmistä: paljon tavaraa, mutta koska ne kaikki ovat vain valkoisia, ruskean eri sävyjä tai läpinäkyviä, niin kokonaisuus säilyy rauhallisena.


Sellaista inspiraation lähdettä tällä kertaa ihanasta Kööpenhaminasta.

 Mistä te itse poimitte inspiraatiota sisustukseen? Ulkomailta, tavarataloista, lehdistä vai blogeista?
Share:

4 kommenttia

 1. Ihanalta näyttää! Kirkkaan värisen metallin yhdistäminen lämpimiin puunsävyihin näyttää erityisen kivalta. Harvemmin kotona tulee tehtyä niin viimeisteltyjä asetemia, että kaikki olisi sävy-sävyyn...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! <3 Itse teen kyllä enemmän ehkä sellaisia viimeisteltyjä asetelmia, joten omaan makuun nämä iski kovaa!

   Poista
 2. Kaunista! En ymmärrä miten tämä tavaratalo on mennyt aikaisemmilta matkoilta ohi, mutta ensi kerralla pitää ehdottomasti käväistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi, kauppakeskus sijaitsee vielä aivan keskustassa joten sinne on helppo löytää!

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig