2016/12/09

My Copenhagen


Täällä on palattu eilen yöllä lämminhenkisestä ja ihanasta Kööpenhaminasta, jossa olimme kolmen päivän minilomalla. Matkalaukut odottavat vielä purkamista, mutta ajattelin vilauttaa muutamia kuvia tästä yhdestä Euroopan lempikaupungistani!


Majoituimme aivan juna-aseman kupeeseen Andersen Boutique hotelliin,  jonka sijainti on loistava niin lentokentältä tulemista ja kaupungin muuta tarjontaa ajatellen. Andersen kuuluu Absalon hotelli-ketjuun ja on samanmoisen hotellin Boutique -versio. Saimme ihanan juniorsviitin, vaikka olimme varanneet aivan tavallisen huoneen! Mahtavaa luksusta arkeen!


Lisää luksusta hotellimajoitukseen toivat Jo Malonen kynttilät, joita olen jo pitkään kuolannut usealla kaverilla. Arvatkaas, olinko heti haukkana klo 5 aamulla ennen meidän lennon lähtöä Helsinki-Vantaan lentokentän liikkeessä ihastelemassa näitä?  Kynttilöitä tulikin jo poltettua hotellilla, sillä huoneessa oli ihanien näkymien lisäksi myös kylpyamme, jossa pääsi huuhtomaan enimmät matkapölyt heti alkuunsa pois.


Kolme päivää koostuivat oikeastaan vain pitkään nukkumisesta, hitaasta aamupalasta, kaupungilla haahuilusta, joululahjaostoksista ja vanhojen rakennuksien ihailusta. Pääsimme myös tutustumaan paikalliseen keramiikkaan, nauttimaan lounaamme terassilla (joulukuussa?!), hurvittelemaan Tivolin karusellissa sekä nauttimaan tanskalaisen neljän ruokalajin joulumenun upeassa Nimb -hotellissa (tästä lisää myöhemmin).


Pohjoismaan yhtenä kaupunkina on Kööpenhamina todella eurooppalainen ja kansainvälinen. Tykkään tanskalaisten välittömästä tunnelmasta ja olenkin usein kokenut Tanskan tietyllä tavalla henkiseksi kotimaakseni. Tanskasta tulee myöskin kaikki design, josta pidän -niin vaatteiden kuin sisustamisen saralla. Ei siis ihme, että näillä kauniilla kujilla tuli ihasteltua hetki jos toinenkin.


Kööpenhaminan asukeille on ominaista myös rento tyyli -ei mitään pönötystä korkkareilla vaan kumisaappaissa huolettomasti pyörää ajellen. Haarauduimme keskustan pääkadulta näille pienille kujille kävelemään, joka oli ehdottomasti yksi parhaimmista ideoista! Kujilla oli tunnelmallisia kahviloita sekä pieniä sisustusliikkeitä, joista henki se ihana tanskalainen hygge, jota olen täällä blogissa paljon hehkuttanutkin.


Oma lukunsa oli tietysti Illums Bolighus -tavaratalo, joka on sisustukseltaan ja stailaukseltaan näin sisustusfriikin näkökulmasta aivan mieletön inspiraation lähde! Tavaratalo ansaitseekin kokonaan oman postauksensa ja toivon, että pystyn kuvien avulla tarjoamaan monille teille lukijoillekin jouluista inspiraatiota niiden kautta!


Huomenna olisi tarkoitus viettää niin glögijuhlia kuin myös pikkujoulujen etkoja, joten nyt yritän parhaani mukaan kerätä voimia tähän armottomaan juhlaputkeen. Onneks täällä vietetään loppuviikko vielä viimeistä kesälomaviikkoa. Lepo tuleekin näin pimeänä vuoden aikana todella tarpeeseen, vaikka kesäiset ilmat eivät ehkä suosikaan. ;)

p.s kiitos aivan ihanista tuoksutarinoista edelliseen postaukseen! Arvonta on siis voimassa tiistaihin asti, joten vielä ehdit kertoa tuoksumuiston.Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig