2016/12/14

Joulutunnelmaa kotonaKööpenhaminasta saatu sisustusinspiraatio toki jatkui kotiin asti ja pyhien lähestyessä on ollut kiva laittaa taas hieman jouluisempaa ilmettä. Toki jo viimekuun puolella hankittu huonekuusi käynnisti joulunodotuksen, mutta arvatkaa vaan onko useat havunneulaset jo varisseet kuusesta pois?


En voi käsittää omaa kömpelyyttäni aitojen kasvien kanssa, tuntuu että suurelle osalle esimerkiksi joulukukista olen allerginen ja näköjään loput sitten saat tuhottua vääränlaisella huolenpidolla. En siis yhtään ihmettele, että kotonani pärjää ainoastaan leikkokukat sekä silkkikukat. ;)


Kodin jouluilme on syntynyt hyvin maltillisesti. Olohuoneen lattialle on päässyt pitkästä aikaa Beni Ouarain -matto, jonka tilasin noin kolme vuotta sitten El ramla hamra- verkkokaupasta. Tämä hollantilainen verkkokauppa toimittaa vintage-mattoja suoraan Marokosta. Oma mattoni on noin 40 vuotta vanha ja mielestäni se tuo kivaa kontrastia muuten niin modernille ympäristölle.


Yksi tärkeä joulutunnelman luoja on tietysti Maija-koira ja tasaisin väliajoin käy nuuhkimassa huonekuusta ja ihmettelmässä sinne alle ilmestyneitä paketteja. Eilinen meni Maijan suhteen vähän hurjissa tunnelmissa, kun pieni sai joko jonkinlaisen myrkytyksen tai rajun vatsataudin, niin että päädyimme kunnon rajusti laskiessa suoraan koirien lääkäriaseman ensiapuun. Enpä ollut aikaisemmin nähnytkään, että koirakin voidaan laittaa tiputukseen. Huoli pienestä oli todella kova kun kiidin eloton koira sylissä taksilla kohti lääkäriä, mutta onneksi tällä kertaa selvisimme pelkällä säikähdyksellä -oli enkeleitä matkassa.Kööpenhaminan tuliaisina innostuin ostamaan paikallista keramiikkaa tuon harmaan vaasin ja tummemman harmaan tuikkukupin verran. Tuntuu, että keramiikka on tänä vuonna ollut "se juttu" ja vihdoin sain omaankin kotiin jotain mattapintaista ja itsetehtyä taidetta. Myös ByLassenin Kubus -kynttelikössä roikkuvat adventtinumerot ovat samasta keramiikka liikkeestä, jonka nimeä en nyt harmikseni muista enää.


Georg Jensenin kaunis Alfredo -vaasi on täyttynyt lähestyvän joulun kunniaksi eukalyptuksen oksilla sekä Illums Bolighusilta hankituilla havuilla. Kuten jo aikaisemmin kerroinkin, olen harmikseni allerginen esim. hyasinteille sekä muille joulukukille, joten havunoksat sekä esimerkiksi valkoiset liljat saavat toimia joulukukkina meidän kotona.


Lahjapaketoinnissa suosin tänä vuonna kierrätyspapereita, kukkapapereita sekä esimerkiksi Balmuirin tuotteiden mukana saatuja mustia lahjakasseja. Eukalyptuksen oksat, havut, Annika Välimäen joulukortit, sekä mustat ja valkoiset nauhat viimeistelivät paketit.


Muutamia uusia joulukoristeita on tullut hankittua kuuseen niin H&M homen valkoimista (nuo mustavalkoiset raitapallot) kuin myös Georg Jenseniltä. Ennestään olinkin saanut heiltä jo muutamia koristeita ja nyt innostuin hankkimaan lisää erilaisia kullattuja yksilöitä.Sellaiselta näyttää meidän joulukodissa! Ajattelin vielä tehdä postauksen luo kodin tyyli -henkeen, niin pääsette nappaamaan vinkkejä joulusisustukseen ennen pyhien saapumista. Aattoonhan on kohta enää reilu viikko. Lahjojen suhteen itse olen toivonut oikeastaan lähinnä aikaa läheisten kanssa ja tavaran sijaan kaipaan nykyään elämyksiä ja matkoja. Viime vuonna kirjoitin, kuinka kaiken materialismin keskellä on helppo unohtaa, että joulun keskeisin sanoma on armo

Pidetään siis armollisista ajatuksista tänäkin jouluna kiinni. <3


Share:

21 kommenttia

 1. Niin kaunista ja ihanan kotoista ♥. Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 2. Mä tunnistan niin tuon kasviongelman. Mulla ei säily mikään, mutta ostan tasaiseen tahtiin uusia kasveja ja mieheni lyö usein vetoa siitä, kuinka kauan uusin tulokas selviää. Tosin, nyt tuuletan kuin voittaja. Meillä on ollut pöytäkuusi kuukauden päivät, eikä se varise!!! (Mieheni väittää sen kuolleen niin pahasti pystyyn, ettei se enää pysty varisemaan.)
  Itsekkin pitäisi kuvailla kodin joulutunnelmia. Sitä ennen pitäisi tosin viimeistellä pari yksityiskohtaa ja käydä kukkakaupassa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! :D Voikun meilläkin olisi sama ongelma, että on vaan "kuollut pystyy eikä varise" ... tällä katsotaan kohta pelkkää risukasaa jouluna jos tuo kuusi ei tuosta tokene.

   Poista
 3. Voi ei Sanna, tuollainen on niin pelottavaa - ollaan kerran oltu Lettusen kanssa samassa tilanteessa. Oli kesä ja yhtäkkiä hän vaan meni ihan veltoksi ja taju alkoi lähteä. Kiidettiin päivystävälle eläinlääkärille ja Lettu oli tiputuksessa jonkin aikaa. Onneksi virkosi siitä ja päästiin kotiin. Selitystä ei oikein koskaan löytynyt, epäilimme itse jonkinlaista auringonpistosta, kun oltiin oltu pihalla paljon päivän aikana. Hyvä että Maijakin tokeni ja paranee <3

  Niin kaunista teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todella pelottavaa! Taisin saada jonkun posttraumaattisen stressireagtionkin asiasta :/ Huoli on kova kun toinen ei osaa ilmaista itseä yhtään. Onneksi teilläkin päättyi tarina hyvin <3

   Poista
 4. Tuo ensimmäinen kuva on kyllä varmasti yksi kauneimmista kuvista mitä ikinä olen nähnyt! Ja täällä myös yksi toivoton tapaus mitä tulee viherkasvien ja nykyään jopa myös leikkokukkien hengissä pitämiseen. Vakavasti olen harkinnut silkkikukkien hankkimista minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Virpi, miten kauniisti sanottu meidän vaatimattomasta majasesta :D Silkkikukat on hyvä, ja pitkässä juoksuss edullinenkin, hankinta! :)

   Poista
 5. Kaunista! <3 Uusi lukia, mistä oot ostanut kaunin silver ja kultaseen maljakkon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Katja ja tervetuloa seuraamaan. Molemmat ovat Georg Jensenin valikoimista! <3

   Poista
 6. Niin ihania kuvia!! Itselläni myös allergiaa suurinta osaa joulukukkia kohtaan. Onneksi valkoinen amaryllis tuo meille joulun :) Ja toki myös aito suomalainen metsäkuusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu! <3 Itse olen valitettavasti myös Amaryllikselle, joten havuilla mennään :)

   Poista
 7. Komppaan Virpiä! Niiiin ihana tuo eka kuva. Voisinko muuttaa teille? Voin tuoda Väinönkin Maijalle kaveriksi ;D Onneksi selvisitte säikähdyksellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja, tervetuloa, voidaan tehdä vaihtokaupat sillä mieluusti muuttaisin itsekin teille!! <3

   Poista
 8. Todella kaunista ja kotoisaa! Pikaista paranemista pikkupotilaalle <3 Se on aina pelottavaa kun toinen ei voi suoraan kertoa mikä on vialla. Onneksi ei käynyt kuinkaan!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todella pelottavaa ja en voi käsittää edes miten paniikkiin menin tilanteesta :/ No onneksi toimintakyky säilyi kaikesta hengenhaukkomisesta huolimatta.

   Poista
 9. Ihana joulukoti :) Onko teidän kodissa telkkaria ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon! Tv löytyy itseasiassa makuuhuoneesta, menossa seinälle asennukseen. :D Emme katso paljon tv:tä ja jos, niin seuraamme sarjoja esim. padilta.

   Poista
 10. Ihanan tunnelmallista teillä kyllä oli :) Voi Maija, kauheeta! Olikohan ne juustot ja kinkku Maijalle liikaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei tullut siitä, Maija on tottunut syömään kaikkea, joten tämä tuli kyllä nyt jostain muualta :/

   Poista
 11. Hienon näköistä! Huomasin, että en ole nähnyt teillä tuota Louis Poulsenin PH 3 1/2 - 3 kuparista lamppua enää. Oletko mahdollisesti myymässä sitä vai oletko jo myynyt sen?

  VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig