2016/12/01

Hyvä uni yhteistyössä Tempur

Pääsin pohtimaan hyvää unta ja unen laadun merkitystä hyvinvoinnille yhteistyössä Tempurin kanssa.  En tiedä onko teille monelle Tempur sänkyvalmistajana tuttu? Saimme yhteistyön merkeissä testiin heidän 7cm petauspatjan* runkopatjamme päällä ja halusin kertoa täällä blogissakin hieman tarkemmin, mistä näistä Tempurin terveysvaikutteisissa tuotteissa on kyse.


Alunperin NASA:n käyttöön kehitetty viskoelastinen, lämpöön reagoiva materiaali tunnetaan nykyään nimellä Tempur. Materiaali perustui astronauttien painerasituksen vähentämiseen avaruuteen nousun aikana, mutta myöhemmin huomattiin tämän materiaalin hyödyt myöskin unen laadun parantamisen saralla. Tempur -materiaali näyttää ulkoisesti tavalliselta vaahtomuovilta, mutta on kaikkea muuta -se nimittäin reagoin kehon painoon ja lämpöön muotoutuen nukkujan mukaan. Toisin kuin vaahtomuovi, materiaali muotoutuessaan vähentää paineen tunnetta keholla. Tämä johtaa vähempään kääntyilemiseen yön aikana ja näin ollen myös levollisempaan uneen.


Tempur valmistaa sekä sänkykokonaisuuksia, tyynyjä, peittoja että petauspatjoja, joilla voi parantaa unen laatua. Jos koko sängyn uusiminen ei ole vielä ajankohtaista, 7cm petauspatja riittää päivittämään vanhan runkosängyn. Meillä tuo petauspatja meni Hästensin sängyn päälle ja vaikka olen kokenut Hästensin todella hyväksi sängyksi, oli mahtavaa päästä kokeilemaan miltä tämä Tempur materiaali oikein tuntuu. Tempur -tyyny itseltä jo löytyikin, sillä olen aina silloin tällöin kärsinyt jonkinasteisista niskavaivoista erityisesti kylmään vuodenaikaan. Tempurin ergonomisesti muotoillut tyynyt helpottavat niskaa hakeutumaan yön aikana oikeaan asentoon.


Olemme päässeet nukkumaan Tempur-sijauspatjalla nyt kuukauden ajan ja ihan ensimmäinen merkittävä ero edelliseen oli petauspatjan "lämpeneminen" yönaikana. Huomasimme, että tuli tarve vaihtaa kevyempään peittoon (tästä lisää myöhemmin). Hieman asiaa tutkittuani sain selville, että lämmön tunne johtuu pintaverenkierron paranemisesta, sillä patjasta vastaantuleva paine ei nyt estä verenkiertoa, kuten monissa muissa petauspatjoissa. Siinä mielessä lämmöntunne on siis myönteinen asia ja viileämmällä peitolla tämäkin asia hieman tasoittui. Tempur tuntui aluksi myös hieman erikoiselta verrattuna aikaisempaan petauspatjaan, mutta vähän aikaa totuteltuamme uuteen nukkumisalustaan uni on nykyään yhtenäistä ja aamulla herätessä on virkeä olo (niin virkeä kuin marraskuussa nyt vaan voi olla). 


Hyvä uni on muutenkin merkittävä elämänlaatua parantava tekijä, sillä huonosti nukkuneena ja väsyneenä eivät elämän kauneimmat puolet pääse esille. Kaikki varmasti muistavat sen sängyn, jossa selkä kipeytyi tai tuli pyörittyä koko yö? Niin valitettavasti minäkin. Tästä syystä itselle huonekaluhankinnoissa on korostunut kaksi tärkeää osa-aluetta: laadukas sänky sekä hyvin muotoillut valaisimet. Nämä ovat kaksi tekijää, jotka vaikuttavat mielestäni kotona eniten hyvinvointiin -ja hyvinvointi, kaiken tämän estetiikan lisäksi, on itselle ainakin erittäin tärkeä arvo.

Onko teillä mielessä jotain, mitä haluaisitte hyvästä unesta tietää? Tulen tekemään vielä erikseen postaukset vuodevaatteiden, tyynyn sekä peiton valitsemisesta hyvään uneen liittyen. Lopuksi pääsen vielä julkistamaan Balmuirin arvonnan voittajan, jota varmasti olettekin odottaneet! Arvonnan voitti nimimerkki Saya kommentilla

Onpa ihana hemmottelupaketti, ehdottomasti mukana!
saya
sayav(at)hotmail.fi

Onneksi olkoon! Laitan sinulle sähköpostia niin saadaan paketti matkaan!

*Petauspatja saatu bloginäkyvyyttä vastaan

Share:

2 kommenttia

  1. Meillä on ollut Tempurin sänky 3 vuotta ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä kans... -Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Itselle Tempur on uusi tuttavuus sen suhteen, että sängyt ovat tuttuja mutta en ollut koskaan aikaisemmin nukkunut niillä. :)

      Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig