2013/12/02

Uusi viikko ja untuvat


Jouluvalmisteluihini kuuluu yleensä siivoaminen -ei ehkä rentouttavin tapa valmistautua tulevan valon juhlan viettoon. Voisi olla vain parempi unohtaa pölyt nurkkiin ja laittaa kynttilät palamaan, glögikuppi toiseen käteen ja untuvatossut jalkaan.

Kerran vuodessa olisi kuitenkin hyvä pestä kodin untuvat ja nyt olisi meidän peittojen pesun aika. Mietinkin tässä, että uskaltaako tuplapeittoa tunkea omaan pesukoneeseen ja mitä laitetaan kuivausrumpuun peiton kanssa? Vai olisiko parempi viedä isot peitot vain suosiolla pesulaan?

Miten sinä huollat untuvia? Kaikki niksipirkat ja marttojen neuvot otetaan vastaan.
Share:

22 kommenttia

 1. Hei, olen pessyt tuplauntuvapeittoa kotikoneessa (kone on kyllä aika iso). Pesuaineena olen käyttänyt ohjeen mukaan Joutsen Untuvan untuvapesuainetta. Kuivuriin olen laittanut pesupalloja tyhjänä. Pikaisesti olen silittänyt sen sitten kuivana. Hyvä on tullut! Muuten tuulettelen sitä aina pakkassäällä ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin! Perhdyin vähän noihin untuviin Joutsen-myyjän kanssa ja nyt tuli faktatietoa kehiin. Tuplapeitolle tarvitsee sellaisen n. 7kg koneen kuulemma, eli meidän kone on liian pieni pesupuuhiin. Ei kai auta kuin tuuletella ja sitten pesulaan. :)

   Poista
 2. Tulipas osuvaan hetkeen tää sun postaus, juuri eilen omiin untuviini kääriytyessäni mietin, että uskaltaisinko pestä itse vai veisinkö pesulaan. Oon kuullut, että kuivuriin pitäis laittaa tennispallo, mutta tuleeko hyvää jälkeä? Jään linjoille odottelemaan hyviä vinkkejä minäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivuriin ei kuulemma saa laittaa mitään (edelleen viitaten tähän untuva-asiantuntijan kanssa keskusteluun) vaan on on yleinen harhaluulo, että tennispalloja sinne pitäisi tunkea. Tennispallot voivat kuumentuessa erittää jotain muovikaasuja yms. VÄlillä pitää kuulemma avata kuivuri, pöyhiä ja käännellä peittoa ja sitten takaisin. :)

   Poista
 3. Mietin samaa! Aiemmin meillä on ollut vain yksittäispeittoja ja ne olen surutta heittänyt koneeseen. Mutta nyt kun on suurempi... Hm. Kerro jos saat lisää vinkkejä. Musta tuntuu että meidän kone on aika ahdas jos sen tunkee sinne.. Ei taida jaksaa pyörittää sitä. Tai tiedä häntä..

  Mutta sitten se tärkein: Ihana suloinen Maija <3 <3 Sydän sulaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija on kaunotar <3 Yksittäispeitot olen minäkin pessyt koneessa, mutta tuo tupla on huippuiso! :-O

   Poista
 4. Meidän koneella ei ainakaan tuplapeiton persemisestä oikein hyvää tullut, joten suosiolla pesulaan nykyään.

  VastaaPoista
 5. Vein oman paksun untuvapeittoni pesulaan, en ota riskiä, että kone rikkoontuisi. Puolison kevytuntuvapeiton olen pessyt omassa koneessa, mutta se ei ole läheskään niin paksu kuin omani... Meidän kone 2 v vanha ja vetää 6 kg. Ja tänään molemmat peitot raikastuivat kivasti ulkona pakkasessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt alkoi täälläkin pakastaa niin untuvat ulos ja sassiin! :) Tuo pesulaan vienti kyllä kuulostaa ainoalta mahdollisuudelta.

   Poista
 6. Tennispalloja kandee laittaa muutama :) minkä kokoinen kone teillä on? Tai onko jollain tutulla pesutupaa, niissä koneet isompia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan viedään sitten pesulaan kun ei pesutupia hirveästi ole näköpiirissä. :)

   Poista
 7. Mä pesen meidän tuplauntsikkapeiton ihan kotikoneessa ja kuivaan kuivurissa. Hyvin on onnistunut joka kerta! Meillä on normaalinkokoinen Mielen pesukone ja LG:n kuivuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo teidän kone on varmaan aika iso, kun meidän on kyllä verrattain pieni. Pesulaan untuvat siis! :)

   Poista
  2. Ihan normaali sivusta täytettävä kone :) mutta tietty pesulakin on hyvä valinta!

   Poista
  3. Meillä on aika pieni kone, joten pesulaan menevät! (Sitten kun saan aikaiseksi, jos nuo tyynyt nyt pesisi ensin :P)

   Poista
 8. Tajuatko Sanna, mä oon ties kuinka monetta kertaa katsomassa tota Maijan söpöö nassua, mut kommentissa puhuin vaan peiton pesusta---mikä seko oon :)) Maija <3

  VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig