2013/12/22

Ensimmäinen blogivuosi takana

Aikalailla tasan vuosi sitten aloitin blogini kirjoittamisen. Olin useita vuosia haaveillut oman blogin perustamisesta, mutta en oikein tiennyt miten aloittaa. Lomailin joulun alla noin viikon ja päätin yhtäkkiä, että nyt on sen aika. Olimme juuri saaneet remontin uudessa kodissamme suurinpiirtein valmiiksi ja tuntui, että ehkä minulla olisi blogini kautta jotain annettavaa -teinhän sisustussuunnitelmia työkseni ja rakastin kaikkea kaunista.


Ensimmäistä postausta kirjottaessani, en todellakaan tiennyt, mitä tuleva vuosi tulee pitämään sisällään. Kuvat oli napsittu puhelimen kameralla ja kirjoitustyylin löytyminen vasta alussa. Aluksi postauksia tuli useita päivässä, joskus jopa kolme. Ensimmäiset lukijoiden kommentit tuntuivat todella mukavilta -ai joku oikeasti lukee tätä!


Blogihistoriani toiseksi luetuin postaus on meidän keittiön muutos, joka oli toinen postaukseni ylipäätään koko blogini historiassa. Kvikin keittiöön olemme olleet todella tyytyväisiä, mutta näin jälkikäteen huvittavat nuo rakeiset ja vinot postauksen kuvat -kriittisyys omaa blogia kohtaan on selkeästi tämän vuoden aikana kasvanut.


Helmikuussa vierailin Tukholmassa ja kiinnitin huomiota erityisesti NK-tavaratalon sisustusosaston ilmeeseen ja pohdiskelin tulevia sisustuksen trendejä. Viehätyin elämänmakuisuudesta, joka oli puettu tanskalaisten huonekaluklassikoiden ympärille. Tätä tyyliä itsekin pyrin toteuttamaan kotonani ja vuoden aikana olohuoneen rouhea sohvapöytä sai parinsa sukutilamme vanhasta ovikaunottaresta, jonka juuret ovat aina 1800-luvulla asti.


Maaliskuussa meillä vieraili kaksi ammattilaista, eli kuvaaja Krista Keltanen sekä sisustustoimittaja Mrs Jones, jotka tekivät kodistamme jutun sisustuslehteen. Tämä oli ollut pitkäaikainen unelmani, joka vihdoin toteutui ja vielä kahden ihailemani ammattilaisen toimesta. Lehtijuttu tulee ulos ensi kevään maalis-huhtikuussa. 

Huhtikuu ei puolestaan ollut niin miellyttävää aikaa, sillä keittiössämme todettiin kosteusvaurio. Siitäkin kuitenkin selvittiin ja kesällä keskityttiin sitten pation laittoonmökkeilyyn, piipahdettiin Espanjassa ja Hyvinkään asuntomessuilla.


Syksyllä vietettiin tupareita, vierailtiin Habitaressa ja päivitettiin kotia kuvauskuntoon, kaadettiinpa siinä samassa yksi maalipurkkikin pitkin yläkertaa. Meidän koti (ja meidät) nimittäin kuvattiin mtv:n Suomen kaunein koti -tv-ohjelmaan, ja meidän jakso tulee ulos huomenna 23.12 klo 20! En voi tällä hetkellä sanoin kuvailla tätä kauhun jännityksen määrää. Ohjelmassa tähän asti esitetyt kodit ovat olleet todella hulppeita ja meidän koti taitaa olla neliömäärältään pienin. Noh, se joka leikkiin ryhtyy niin se leikin kestäköön.


Vuoden aikana olen saanut blogini kautta hurjasti kokemuksia, kehittynyt uuden kameran myötä valokuvaamisessa ja toivottavasti hieman myös kirjoittajana. Useat yhteistyökuviot (kiitos ZocohomeNerokoCafe latte spiritTiirinkosken tehdas ja Magisso muutamia mainitakseni) ovat tarjonneet mieleisiä tuotteita itselle ja arvonnan myötä jotain kivaa myös teille lukijoille. Blogini kautta olen saanut uusia sisustussuunnitteluasiakkaita ja myytiinpä sen avulla pari Egg -tuoliakin, kun ilmoitin blogissani Vepsäläisen kampanjasta

Kiitos sinulle lukija, että olet viihtynyt matkassani. Olen iloinen jokaisesta postauksiin tulleista kommenteista, sillä ilman teitä ei olisi tätä blogiakaan. Nyt onkin aika kuulla teidän lukijan ääntä, jos sinulla on kehitysideoita, postaustoiveita, risuja tai ruusuja -anna palaa, kommenttiboksissa on tilaa!

Minua kiinnostaisi tietää, mikä saa sinut lukemaan blogiani ja miten olet tänne alunperin päätynyt?

// My first year as a blog writer. Have gained so much, hopefully also given something to you readers. Thank you!
Share:

22 kommenttia

 1. Minua kiinnostaa tyylikäs sisustustyyli, harmoninen kokonaisuus koko blogissa ulkoasua myöden. Pidän tavastasi kirjoittaa, siitä paistaa läpi positiivinen asenteesi elämää kohtaan. Tekstiä ja kuvia on aina sopiva määrä toisiinsa nähden.

  Mutta isot plussat myöskin Maijasta - häntä jaksaa kyllä katsella vaikka kuinka monta kertaa uudelleen ja uudelleen ;)

  Oikein tunnlemallisia joulunpyhiä teille sinne, huomenna ollaan varmasti silmä tarkkana klo 20 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta ihanista sanoistasi! :) Maija on oikein valopilkku meidänkin elämässä, kiva että muutkin nauttivat Maijan touhujen seuraamisesta. <3 Ihanaa joulunaikaa myös teille!

   Poista
 2. Sinulla on niin tyylikäs ja harmoninen koti. Tätä on miellyttävä lukea, inspiroivaa ja kiinnostavaa tekstiä. Myös sisustamistasi kohteista on kiva lukea ja katsoa kuvia. Tykkään erityisesti kuvistasi.

  VastaaPoista
 3. Aloin seuraamaan blogiasi vasta kesällä, olen seuraillut siitä asti. Skandinaavinen tyyli viehättää!

  VastaaPoista
 4. Onnea yksivuotiaalle :). Kauniita kuvia tässä postauksessa, tosi kuulasta ja selkeää, mutta kodikasta. Näkee kyllä, että sisustat työksesi! Minulle blogisi on uusi tuttavuus, mutta taidan jäädä seuraamaan, hyvältä vaikuttaa :)

  VastaaPoista
 5. Ihana kertaus kaima :) Tykkään blogistasi tosi paljon ja Maija on kyllä söpö lisä siihen :)
  Huomenna tv:n edessä klo.20 ja keväällä nenä kiinni sisustuslehdessä - ihailemassa kotianne.

  MUKAVAA JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2014
  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna ja ihanaa joulunaikaa teille! Kiva kun olet ollut niin ahkera kommentoija, piristät päiviäni aina! :)

   Poista
 6. En muista mitä kautta blogiisi eksyin, mutta kaunis kotinne ja miellyttävä sisustustyylisi saavat minut seuraamaan blogiasi päivittäin. Huomenna ollaan todellakin ruudun ääressä klo 20.00!! :)) Toivottavasti selviydytte finaaliin! :)

  Rauhallista Joulua! <3

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli sanoistasi ja rauhallista joulunaikaa! Finaalipaikka ei irronnut, mutta hieno koti pääsi jatkoon! :)

   Poista
 7. Onnea 1-vuotiaalle ihanalle ja tyylikkäälle blogille:)! Huomista Suomen kaunein koti -ohjelmaa odotan todella innolla! Mahtavaa päästä kurkkaamaan kauniiseen kotiinne telkkariruudun kautta!

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kun "kävitte" meillä! :) Ihanaa joulua myös teille!

   Poista
 8. Eksyin blogiisi oikeastaan omaan blogiini jättämäsi kommentin kautta. Kiitos siitä, sillä löysin sitä kautta tämän sun kauniin ja harmonisen blogin :) Itse koirienomistajana jaksan Maijaa katsella vaikka kuinka ja paljon :)

  Huomenna parkkeeraan itseni telkkarin eteen katselemaan teidän kotia sitä kautta. Onnea 1-vuotiaalle, sulla on tosi upea blogi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kun löysit tänne ja kiitos kauniista sanoista! :) Maija on meidän perheen keskipiste. <3

   Poista
 9. Onnea blogille sekä huomista varten! Teillä on kyllä niin kaunis koti, että sille on syytäkin kuplajuomalla kilistää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nyt tuntuu, että kuplajuomaa meni kyllä ihan kiitettävästi! :D

   Poista
 10. Onnea ihanalle 1-vuotiaalle! En enää muista kuinka tänne alunperin löysin, mutta onneksi löysin :)

  VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig