2013/12/24

Jouluiloa


Kiitos kaikille tsempeistä Suomen kaunein koti -kilpailussa ja vaikka ei finaaliin päästykkään, oltiin omaan suoritukseen todella tyytyväisiä. Jakson voittanut kohde oli mielestäni tähän astisista kodeista yksi upeimmista, patinoituneet klassikot ja upea taide kruunasi tilan. Oma ääneni tulee ehdottomasti menemään tälle kohteelle. Nyt kuitenkin rauhoitutaan joulun viettoon, syödään hyvin ja muistetaan olla kilttejä kaikille.

Ihanaa ja rauhallista joulunaikaa kaikille lukijoille! 
Share:

19 kommenttia

 1. Teillä on upea koti kyllä, oli hieno nähdä se tuolla tavoin kokonaisuutena. Iloista ja rentouttavaa joulua teille! <3

  VastaaPoista
 2. Teillä on aivan ihastuttava koti ja minustakin oli kiva nähdä sisustus kokonaisuudessaan.

  Rauhallista joulua teille! <3

  VastaaPoista
 3. Minä vielä jemmailen sitä ohjelmaa Tapanin päivään, kun palaillaan mummolakierrokselta kotiin. Istun sohvannurkkaan viinilasillisen kanssa ja ihastellen teidän kaunista kotia :). Rauhaisaa joulua vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii! :) Jemmailija. Upeita koteja oli jaksossa, finaalin päässyt oli mieletön!

   Poista
 4. Tosi kaunis oli teidän koti ja itsekin 80-luvun punatiiliä ja mäntypintoja valkoiseksi maalailleena olen kyllä ihan eri mieltä tuomareiden kanssa. Kyllä valkoinen pinta on niin paljon punatiiltä kauniimpi! Iloista joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samaa mieltä! :) Niin ja sen punatiilen säilyttäminen olisi ollut huomattavasti helpompaa, jos täällä olisi sitä rakenteissa ylipäätään käytetty! Tiilet ovat nimittäin olleet alunperin harmaata tiiltä (oletan, että suoraan valkoiseksi maalattua). Eikä arkkitehti kiinnittänyt huomiota ollenkaan siihen, että yläkerran ikkunanpielet oli jätetty ruskeaksi, yläkertaa koristi punertava matto (joka tosin oli lainassa) ja alakerrassa oli terrakotan värinen laatta eteisessä ja ruskea ulkovi. :D

   Poista
 5. Kaunis oli kotinne ja vielä kauniimpi on syksyn aikana tapahtuneiden sisustusmuutosten myötä! Olin vähän ihmeissäni muutamista tuomareiden kommenteista ja siitä, että saitte niinkin "huonot" pisteet, olisitte ansainneet paljon paremmat. Alan jo jokseenkin olla ärsyyntynyt tuosta " persoonallisuus puuttuu"- kommentista, jota etenkin anonyymit kovasti blogien kommenttibokseissa ajoittain tuntuvat viljelevän ja jota tuomaritkin taisivat kodistanne käyttää. Mikä sitten on persoonallista ja ketä sen määrittelee? Vaikka teillä onkin paljon design-klassikoita, on mielestäni kodissanne ihan omanlainen tunnelma ja sinlla tunnistettava tyyli. Tämä sinun ja Suvin Valkoinen Harmaja-blogit ovat blogimaailman helmiä, teillä molemmilla on silmää sisustukselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielettömän kannustavista sanoistasi! Suvin blogia aina ihailen, hänellä kyllä tosiaan on silmää! :) Juu toki koti oli kuvaushetkellä aika kesken, mm. Beni Ouarain matto sekä vanha ovi ovat sellaisia tekijöitä, jotka olisivat tuoneet nimenomaan sitä "persoonaa", josta Hanna Sumari puhui. Sillehän emme mitään voi, että mitään perintökalusteita meiltä ei löydy, joten olemme tehneet parhaamme näillä uusilla. Itse näen kodissamme kyllä paljon persoonaa, mm. heleä värimaailma, rouhea uniikki sohvapöytä, tiiliseinä, lasipöytä veistoksellisella jalalla, Fritz Hansenin mokkanahkaiset PK22-tuolit (jonka väri on jo poistunut valikoimista)... mutta makuasioita nuo. Taidetta meille varmaan tulee jossain vaiheessa, mutta sekin tulee olemaan sitten joku iso öljyvärimaalaus ja siihen pitää säästää rahaa, en halua mitään väliaikaista "ikean taidetta" seinille. :)

   Poista
  2. Olen niin samaa mieltä kanssasi ja ihmettelen, miksi persoonalliseksi ajatellaan ilmeisesti juuri vanhaa, perittyä huonekalua/taideteosta tms. Minusta persoonallisen sisustuksen tekee ennemminkin se, miten sisustus on luotu/miten esineitä tai huonekaluja on yhdistelty (samoja juttu voi eri ihmiset käyttää niin eri tavalla). Teillä esim. juuri mainitsemasi sohvapöytä yhdistettynä moderniin sohvaan näyttää ihan eriltä kuin esim. Hayn tray-pöytä saman sohvan kanssa (mikä yhdistelmä myös toki näyttää ainakinomaan silmääni hyvältä, mutta saanet ideanpäästä kiinni...)

   Poista
  3. Ja piti vielä sanomani, että teillä on nimenomaan juuri kaunis, heleä ja raikas värimaailma, jota melko harvassa kodissa tapaa. Monesti taitaa olla joko mustavalkoista tai sitten värien iloittelua -teillä on omaan silmääni jotenkin persoonallinen ja herkkä väritys kotona ja vaaleanpunaistakin käytetty sen verran hillitysti, ettei tarvitse miettiä, miten mies mahtuu kuvioihin ;) meillä kotona pn paljolti saman kaltainen sisustustyyli kuin teillä ja siksi ehkä niin kovasti tykkäänkin! Arvosta myös klassista ja ajatonta sisustusta, kerran kun satsaa, se maksaa itsensä kyllä ajan mittaan takaisin.

   Poista
  4. Olen samaa mieltä, mutta meidän kodin vahvuus on ehkä nimenomaan niissä yksityiskohdissa, jotka eivät ehkä niin nopeasti välity. Ohjelmaan oli kyllä kivasti niitä saatu kuvattua, olin ihan yllättynyt. :) Ja vaikka meidän kodista löytyy niitä blogikliseitä, niin onhan ne kuitenkin ihan omanlaisessa ympäristössä. En kyllä ole itse nähnyt monessa blogeissa samoja tavaroita kuin meillä, esim. nuo PH-sarjan valaisimet, PK22 tuolit, Beni ouarain matot jne. Toki jollekin ne voi näyttä "Askon malliston nurkkaukselta" (niinkuin jollain keskustelupalstalla oli kirjoitettu), mutta muotoillua tuntevat katsovat asiaa sitten vähän eri tavalla. :D Mutta kaikenkaikkiaan olin tuomareiden kommentteihin tyytyväinen, kyllähän ne noita klassikoita bongasivat ja pitivät kodin harmoniasta.

   Poista
 6. Samaa mieltä Sanna kanssasi, finaaliin päässyt koti oli yksi upeimmista koko sarjassa. Joten huonolle ette hävinneet, mutta toiseksi teidän kodin olisi pitänyt sijoittua! :))) Upea koti teillä, joten syystäkin saatte olla ylpeitä! <3

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Heli! :) Oltiin kyllä ihan tyytyväisiä tuomareiden kommentteihin, nämä ovat niin makuasioita!

   Poista
 7. Ihanaa oli nähdä teidän kaunis koti kokonaisuudessaan. Teillä on tosi kaunis koti ja voisin muuttaa luoksenne milloin vaan (mitäköhän mies ja lapset tykkäisivät)? Minua hieman ärsytti kahden tuomarin hokeminen tiiliseinän paljaaksi jättämisestä.. Pitäisihän arkkitehtien tietää, että kaikki tiilet eivät välttämättä ole punertavia jne.. Hanna Sumari puhui kodistanne juuri niin kuin pitikin.
  Huonolle että hävinneet - mutta omasta mielestäni teidän koti oli kyllä kaunein :)
  MUKAVAA JOULUPÄIVÄÄ kaima

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kiitos Sanna! :) Joo Hannan kanssa yhdessä toisessa tapaamisessa juttelinkin ja sanoi että meidän koti oli hänen yksi lempikohteista. Voittajakoti oli toki omassa luokassaan siinä, että sieltä löytyi noiden upeiden patinoituneiden klassikoiden ja arvotaiteen lisäksi mieletön tila, ikkuna ja maisemat. Arvostan kyllä kohdetta! :)

   Poista
 8. Heippa! Minäkin kävin katsomassa ohjelman, jossa teidän koti oli. :) Ei ole muuten tullut ohjelmaa seurattua, mutta Tuijan ja sinun kodin jaksot halusin nähdä, kun blogejanne olen aktiivisesti seurannut. :)

  Hyviä kommentteja minusta saitte, sitä vaan on helppo jäädä tarttumaan niihin negatiivisiin. Ja hyvin on saanut mielestäni mielikuvan kodistanne näin valokuvienkin perusteella - ja tosiaan, paljon on jo muuttunut siitä (tuo Beni Ouarain -matto vaan on niiiiin ihana!! :) ). Rohkeata minusta on osallistua tuollaiseen formaattiin, jossa koti joutuu tiukan arvioinnin kohteeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu itsekin olin kyllä tuomareiden kommentteihin tyytyväinen kokonaisuudessaa! :) Ja uskon siihen, että harvoin sitä katuu niitä tekemiään juttuja, enemmän niitä tekemättömiä! ;)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig