2018/05/22

Inspiraatiota kesäisiin juhliin

Ajattelin tehdä teille juhlien tarjoiluista erikseen postauksen, sillä monet siellä varmasti näin kevään ja kesän tulevien juhlien alla miettivät, mitä tarjota vieraille. Olen näissä tarjoiluissa kuten ruuanlaitossa ylipäätään hyvin "mutkat suoriksi"-tyyppiä – arvostan hyvää ruokaa ja näyttäviä esillepanoja, mutta haluan aina oikaista jossain. Itselläni ei mitenkään riitä kärsivällisyys haudutella ja paistella herkkuja pitkin päivää, joten tässä teillekin kiireisen emännän näyttävät tarjoiluvinkit juhliin.


& Koristele rosé-viini syötävin kukkasin ja marjoin. Me teimme normaalien jääpalojen lisäksi sellaisia versioita, joihin oli laitettu kukkia mukaan. Lisäksi pakastimme marjoja, jotka viilensivät kivasti juoman. Jäillä, marjoilla ja kukilla saa tavallisenkin viinin näyttämään astetta hienommalta juhlajuomalta.


& Pidä värimaailma yhtenäisenä. Syntymäpäivilläni halusin vaaleanpunaisen teeman, sillä tämä hento roosa sopii keväisiin juhliin ja on muutenkin mieleeni. Kromiset tarjoiluastiat ja lusikat saivat seurakseen valkoiset lautaset, marmorikuvioiset servetit sekä kirkkaat kukkamaljakot. Valitsin syötävien tarjoilujen raaka-aineet myös juhlien sävymaailman mukaan ja Interfloran* kukkakimput halusin niinikään samoissa valkoisen sekä hennon vaaleanpunaisen väreissä.


& Tarjoa alkumaljana kalliimpaa kuohuvaa ja edullisempaa illan edetessä. Kukaan ei enää loppuillasta maista mitä juo, joten arvokkain juoma kannattaa varata alkuun. Me kilistelimme muutamalla eri kuohuvalla (kuten edellisessä postauksessa kerroinkin) ja alkumaljaa koristi juhlien teemavärin mukaisesti vaaleanpunainen hattara.


& Säästä hermoja ja tilaa juhlien pääruoka Woltin kautta tuntia ennen juhlien alkua kotiin toimitettuna. Me päädyimme valitsemaan Hanko Sushin Partyplatterin* 120 palalla ja vaikka kuvittelin liioittelevani määrän kanssa, jokainen pala tuli illan aikana syötyä! Herkullinen toimitus piti sisällään kaikki puikoista minikokoisiin soija-astioihin ja saapui sopivasti ennen ensimmäisten vieraiden saapumista.


& Valitse pöytää enemmän suolaisia kuin makeita syötäviä. Olen itse huomannut, että juhlissa suolainen tekee aina makeaa paremmin kauppansa, joten halusin itsekin panostaa niihin. Meillä oli sushin, maalaisperunalastujen ja valmiiksi tehtyjen popcornien lisäksi kahta eri cocktail-leipää. Molemmat oli tehty valmiiksi pyöreisiin ruisnappeihin (kiitos tästä vinkistä kuuluu ystävälleni!) ja päällysteenä näissä oli vuohenjuusto-mansikka-korianteri-chiansiemen sekä (Lidlin Deluxe) rapuröra-tilli-pippuri-sitruuna.& Makeiksi tarjoiluiksi riittää mielestäni näyttävä kakku, macaronsit sekä minipavlovat. Meillä oli näiden lisäksi myös vaahtokarkkeja sekä valkosuklaalla kuorrutettuja mansikoita. Macaronseissa olen ihastunut näihin Stockmannin samppanja-macaronseihin (joista sain vinkin Charilta) ja ne sopivat väriensä puolesta tarjoiluihin todella hyvin. Hyviä macaronseja olen tosin löytänyt myös Pirkka-versiona pakastealtaasta, joten ne ajavat ihan yhtälailla asiansa.


& Ajan ja vaivan säästämiseksi kannattaa ostaa minipavlovien marenkipohjat valmiina, kuten itse tein. Näihin laitoin täytteeksi punaisella elintarvikevärillä kastettua kermavaahtoa, vadelmia sekä syötäviä kukkia. Ehkä maailman kauneimmat minileivokset ja todella pienellä vaivalla. Nämä kannattaa tehdä valmiiksi vasta hieman ennen juhlien alkamista, sillä kerma kostuttaa marengin sulaksi hötöksi.


 & Ja koska tällä kertaa oli kyseessä syntympäivät, tietysti näyttävä kakku kruunasi juhlat! Olin toivonut tyttömäistä, vaaleanpunaista kukilla ja macaronseilla kuorrutettua kakkua juhliin ja Say it with a Cake:n Mona teki taas taikojaan. Ensimmäisen kakkumuijan luomuksen näin pari vuotta sitten Teljänneidon syntymäpäivillä ja olen sen jälkeen tilannut muutaman erilaisen version. Tässä tämänkertaisessa oli täytteenä vadelma-valkosuklaa, sillä halusin jonkin keväisen ja raikkaan yhdistelmän.


 & Kynttilät ja elävät leikkokukat viimeistelevät kattauksen. Vaikka olen vannoutunut silkkikukkien käyttäjä, juhliin halusin ehdottomasti aitoja kukkia ja paljon! Näiden ihanian kimppujen lisäksi sain muutamia kukkakimppuja myös vierailta, joten nyt on koti kyllä sen verran kukitettu, että ei tarvitse vähään aikaa kukkakaupoille lähteä. Kuten aikaisemmassa postauksessa kerroinkin, meillä oli juhlapöydän kimput tilattu Interfloralta*. & Ainakin omalla kohdallani olen huomannut, että kannattaa aina varata reilusti aikaa järjestelyyn, koristeluun ja siivoukseen, ettei tule sitten viime hetken paniikkia ja vieraat vastaanottaa stressaantunut isäntäpari. Mielestäni osa onnistuneita juhlia on tietysti niissä viihtyvät vieraat, mutta myös se fiilis, kun Coco Jambon soidessa koristelet kotia edellisenä iltana ja nautit rääppiäisiä juhlista seuraavina.

Mielelläni kuulisin teidän onnistuneita juhlavinkkejä tai ikimuistoisia tunnelmia juhlista - mikä oli erityisesti onnistunut tai jäi positiivisesti mieleen joko vieraana tai juhlien järjestäjänä?

Share:

2 kommenttia

 1. Mulla ei ole Juhlavinkkejä, sillä vasta treenaan juhlien järjestämistä. Minulla on harvoin tarvittavaa pitkäjänteisyyttä ja kun mopo lähtee keulimaan, menen vähän sekaisin. Aika usein naureskellaan minun juhlakommelluksilleni jälkeenpäin. Mutta ehkä kun tytöt ovat koulussa, handlaan homman jo paremmin. Harjoitustahan tulee väkisin. 😂

  Otan täältä kuitenkin ideoita talteen, kun vuoden kuluttua pitäisi juhlia pyöreitä. Tuo marenkivinkki oli hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin ymmärtää, että lasten juhlien suhteen mopo lähtee keulimaan – sulla on tässä nyt monet juhlat aikaa harjoitella! Pinterest on kyllä niin hyvä asioiden ja ideoiden järjestäjä ja itse teen aina listaa, mitä haluan tarjota ja hankkia niin homma pysyy jossain määrin kasassa. Kiva jos vinkeistä on apua, itse aina painin kaikkien juhlatarjoilujen kanssa niin halusin nämä jakaa, josko jollekin näistä olisi apua! :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig