2018/05/27

Väriä sisustukseen

Sain tässä taannoin blogini lukijalta toiveen, että hän haluaisi nähdä, miltä meillä näyttäisi voimakkaammilla väreillä höystetty sisustus. Myönnettäköön, että olen vuositolkulla ollut uskollinen valkoinen-musta-greige-vaaleanpunainen -värimaailman kannattaja, sillä olen varmaan viimeiset kymmenen vuotta viehättynyt tästä tanskalaisen pastillisesta tunnelmasta keskieurooppalaisella ylellisyydellä höystettynä.


Näin ollen mietinkin, että pitäisikö minun tosissaan ottaa haaste vastaan - miltä näyttäisi meillä esim. fuksianpunaiset kukat, värikkäät ja kuviolliset tyynyt sekä muut tekstiilit. Sisustusblogeja sekä somemaailmassa esiintyviä koteja on jo pitkään syytetty tietystä homogeenisuudesta (no, eikä kyllä suotta!) ja olisi varmasti lukijoillekin virkistävää pieni (ehkä ruotsalaishenkinen) väri-ilottelu. Läntisessä naapurimaassamme värikkäät tekstiilit ovat enemmän sääntö kuin poikkeus, mutta toisaalta heillä ovat verenperintönä Svenskt Tennin kaltaiset ikoniset brändit. Meillä suomessa on toki esim. Marimekko ja Vallila, mutta jotenkin koen tämän ruotsalaisen brändin hieman ehkä romanttisetkin kuosit omakseni kotimaisten tekstiilitalojen graafisten linjojen sijaan.Tässä viikonlopun (syntymäpäivä)kahvittelussa käytin pressitilaisuudesta saatuja Svenskt Tennin servettejä, joissa on omasta perinteisestä värimaailmastani poiketen voimakas ja värikäs kuosi. En tiedä oliko se kattauksessa yhteensopivat mansikat vai Svenskt Tennin Vase Dagg ja Globe kynttilänjalka, mutta nämä servetit tuntuivat istuvan meidän kotiin yllättävän hyvin! Kun sisustuksen pohja ja muu värimaailma on neutraali, tällaiset yksittäiset väripilkut saavat yllättävän paljon hyvää aikaan. Vaikka sisustustyylini on nykyään hyvin neutraali, toista se oli ensimmäisissä kodeissani. Niistä löytyi vaikka mitä väri-iloitteluja aina turkoosista sohvapöydästä liiloihin lakanoihin ja limenvihreään seinään (huh huh!). En siis aina ole suinkaan ollut näin väritön sisustaja, mutta nykyinen värimaailma on nyt toistunut viimeisen kymmenen vuoden ajan, sillä koen tämän hyvin omakseni. Silti tässä pohdin, olisiko jo vihdoin aika kokeilla kevyesti jotain uutta esim. näiden Josef Frankin tyynyjen muodossa?


Syntymäpäiväaamuna minua odotti sängyllä mieluinen paketti, josta paljastui tässä maaliskuisessa  postauksessa haaveilemani Svenskt Tennin Globe -kynttilänjalka messinkisenä. Vaikka muuten tykkään kotona isommissa määrin teräksestä, niin mielestäni pienissä yksityiskohdissa messinki näyttää todella kauniilta. Tämä Globe-kynttilänjalan sävy on muuten todella kaunis, ei yhtään liian keltainen, mitä monesti messinki saattaa olla.


No, mitä mieltä olette siellä ruudun toisella puolella, olisiko aika rikkoa hieman kaavaa ja kokeilla, miltä värit näyttävät meillä? Allekirjoittanut tuntuu ainakin kaipaavan hieman vaihtelua – nyt kun jalka näyttää näiden servettien myötä olevan jo oven välissä!


Share:

4 kommenttia

  1. Ehdottomasti värejä teille kokeiluun. Kannatan!

    VastaaPoista
  2. Taitosi kattaa on henkeäsalpaavan kaunista! Ja nämä kuvasi vievät kerta toisena jälkeen sydämeen asti! <3

    VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig