2018/05/17

Kun helle yllätti bloggaajan

 Huh hellettä! Varmasti yksi tämän hetken suosituimpia puheenaiheita suomalaisten keskuudessa on tällä hetkellä sää – ja mistä korkeista lämpötiloista ja upeista aurinkoisista ilmoista olemmekaan päässeet nauttimaan. Mutta, tällä ilmalla on ollut myöskin kääntöpuolensa, terveisin kuumassa asunnossa sälekaihtimet kiinni töitä tekevä yrittäjä, joka yrittää helteiden sulattamin aivoin saada ajatuksiaan kasaan.


Tällä viikolla jos koskaan, olen oppinut arvostamaan hyvinilmastoituja tiloja (kiitos metro, yllätit tässä positiivisesti) sekä toimivia allergialääkkeitä. Olen hieman ehkä kokenut, että olen jumissa lämpimän kodin ja siitepölyssä piehtaroivan ulkoilman kanssa – kummassakaan ei ole ollut hyvä olla ja olenkin ottanut töiden suhteen tällä viikolla todella rennosti.


Joten pahoittelen jo valmiiksi teidän kaikkien näitä ilmoja todella rakastavien puolesta, olen nimittäin tanssinut sadetanssia täällä ja näillä näkymin saamme huomenna tänne pääkaupunkiseudulle muutaman kuuron sekä sen siivittämänä alenevat lämpötilat. Olen useimpina vuosina ajoittanutkin jonkin ulkomaanmatkan toukokuulle, jotta saisin edes hetken hengähtää allergioista ja tulla vahvistunein keuhkoin takaisin.


Tänä vuonna reissumme sijoittuu vasta kesän lopulle, joten kaikki allergialääkkeet aktivoituna päätin nauttia näistä toukokuun helteistä täysin rinnoin niin Birgitan burgereiden korkkaamisen, uuden Hietalahden rantaan avatun Hampton Bayhin tutustumisen ja Haukilahden rannalla picniciä pitämisen muodossa. 


 Nämä kuvat ovat viime kesän Suomenlinnan retkeltä, jotka taisivatkin olla kesän ainoat hellerajan ylittävät päivät. Helteiset ilmat ovat Suomessa sen verran harvinaisia, että en varmasti ole ainut, jolle tulee paniikin omainen tarve lähteä nauttimaan lämpimistä ilmoista ulos ja unohtaa kaikki muu hetkeksi? Toivotaan, että tämä viikkoinen helleaalto ei jää ainoaksi – ja olen seuraavan iskiessä löytänyt tänne kotiin jonkin ilmaa viilentävän ratkaisun!

Share:

4 kommenttia

 1. Toivottavasti olosi on helpottunut ja sadetta olette saaneet sinne etelään. Miehellä on allergia ja oli ihan tötteröö, ennen kuin vaihto allergia lääkkeet ja nyt ei niin väsytäkkään. On kyllä ollut huiput kelit ja tullut kyllä oltua ulkona, ettei pahemmin sisällä ole viittinyt mitään tehdä.Toivotaan tasaisesti helteitä ja sateita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Itselläkin nyt hyvät lääkkeet käytössä, jotka ei niin väsytä, mutta silti sadetta ja viileyttä kovasti kaipaisi! Ei tullut sadetta tänne Espooseen ollenkaan, harmi homma, eikä näytä olevan vähään aikaan tulossakaan. Toivotaan, että oireet tässä helpottuisi pikkuhiljaa kun kukintakin alkaa olla lopuillaan.

   Poista
 2. Ootko lukenut siitepölyhunajalla toteutettavasta siedätyshoidosta. Useamman suusta oon kuullut, että toimii.
  Syksyllä vaan pitää jo muistaa aloittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, tuosta en ole kuullutkaan! Täytyypä perehtyä asiaan, tavallisesta siedätyksestä olen kyllä kuullut ja sitä vakavasti harkitsen – ovat olleet niin turkasen kamalia nämä viime keväiden siitepölyajat. Missäköhän tätä siitepölyhunajaa pääsee kokeilemaan? :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig