2017/10/04

Fritz Hansen Objects ja syksyyn päivitetty olohuone


Kuten te lukijat olette pitkään voineet seuratakin, minulla on sisustuksen saralla erityinen suhde tanskalaiseen designiin. Kirjoitin vuosi sitten aiheesta postauksen, jossa käsittelin designia tarkemminkin, sillä olen tutkinut aihetta yliopistolla yhden gradututkielman verran ja nimenomaan huonekalualan näkökulmasta. Ei siis ihme, että sydämeni sykkii erityisesti yhdelle tanskalaisen muotoilun huippunimelle Fritz Hansenille.Fritz Hansenin mallistosta yksi tunnetuimpia huonekaluja taitaa olla noiden valkoisten seiskatuolien lisäksi Egg-tuoli, joka löytyi aikaisemmasta kodistani. Koin kuitenkin tuon tuolin sävyltään liian siniharmaaksi omaan makuuni ja se sai muuton yhteydessä uuden hyvän kodin. Egg-tuoli on tämän tanskalaisen talon paljon kopioitu klassikko ja joskus kymmenen vuotta sitten Fritz Hansenin edustajan kuulin kertoneen, että vaikka kyseessä on heidän yksi tunnetuimpia tuoleja, niin jos on sisustusalan ammattilainen, valinta ei ole Egg-tuoli vaan PK22-tuolit. Mielestäni molemmat tuolit ovat todella kauniita, mutta silloin vielä sisustusalalle pyrkivänä kauppatieteilijänä tämä kommentti jäi kovasti mieleeni. Voitte vain kuvitella, että tämän jälkeen haaveeni kääntyi Egg-tuolista PK22-tuolien suuntaan ja olin enemmän kuin innoissani päästessäni toteuttamaan tämän haaveen vuosia myöhemmin.Fritz Hansenin mallistoon kuuluvat tuolien, pöytien sekä sohvien lisäksi myös valaisimet, joista Kaiser-malliston pyöreys viehätti itseäni lukuvaloa hankkiessa. Kaiser on ilmeeltään hieman pehmeämpi ja myöskin skandikodeissa harvinaisempi, kuin toinen pohtimani vaihtoehto, niin ikään tanskalainen designklasikko Louis Poulsenin AJ.Fritz Hansen alkoi myös pari vuotta sitten valmistamaan pientavaramallistoa Objects, jonka Ikebana-vaasiin ihastuin ikihyviksi ja tämän vanavedessä halusin täydentää kotimme piensisustusta myös saman sarjan Studio Roso -messinkipeilillä,  Cecilia Manzin Jar- maljakolla, puuteriroosalla Aiayau- villatyynyllä sekä Jamie Hayonin suunnittlemalla kynttilänjalalla. Tuotteet sointuvat kauniisti yhteen keskenään ja tuovat mielestäni juuri sitä kivaa maanläheisyyttä sisustukseen, jota olen jo pitkään kotiimme tavoitellut.Pöydällä sydänystävältä saatu Buddha muistuttaa elämän kahdesta tärkeimmästä tunteesta, pelosta ja rakkaudesta. Aikanaan pitkän matkan joogapolulla kulkeneena tekee välillä mieli pysähtyä kaiken suorittamisen ja materialismin keskellä niiden oleellisimpien asioiden äärelle. Ei sinänsä, etteikö kauniit asiat olisi tärkeitä ja elämää rikastuttavia tekijöitä, mutta kyllä te tiedätte mitä tarkoitan - elämän sisällöksi ei näistä sisustuspohdinnoista ja tyynyjen asetteluista kuitenkaan ole. Antava käsi kuvastaa rakkautta, torjuva pelkoa : where there is love, there is no fear. Tämä lause on hyvä pitää mielessä silloin kun arjen kohinassa sisäinen ääni kuiskaa sinulle uskallanko, pystynkö, riitänkö?


Samaan maanläheiseen teemaan sopii myös Rootsin pellavainen torkkupeitto, jonka kaunis eläväinen pinta sekä eettisesti tuotettu materiaali hivelevät niin silmään kuin mieltä. En tiedä mahdoitteko törmätä tähän myös tämän vuoden asuntomessuilla, joissa peittoa oli esillä monessa kohteessa?Pehmeän puuteriroosa tyyny tuo kotiin aavistuksen syksyisiä ruskan sävyjä ja maljakossa olevat kukat toistavat samaa sävymaailmaa. On hyvä hetki myysata, käpertyä sohvannurkkaan kuuntelemaan sateen ropinaa ja  lukemaan kirjaan sekä alkaa haaveilemaan seuraavasta Kööpenhaminan reissusta tanskalaisen designin äärelle (kiitos vain Char ja Sanna tästä matkakuumeesta!).

Minkälaisia ajatuksia tanskalainen design teissä herättää?
Share:

4 kommenttia

 1. Sinulla on niin kaunis koti, pysähdyin pitkäksi aikaa ihastelemaan näitä kuvia. Tuo maljakko on itselle uusi tuttavuus, muistuttaa hieman Äng maljakkoa minkä hiljattain kotiini hankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! :) No niinpä muuten muistuttaa, sekin on tosi kaunis! <3

   Poista
 2. Kaunista! Tanskalainen muotoilu on myös lähellä visuaalisia mieltymyksiäni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Enpä yhtään ihmettele, sillä toinen fani ilmoittautuu! :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig