2017/10/20

Illan hämyisiä ajatuksia tulevista sisustustrendeistä

Täällä virittäydytään viikonlopun viettoon illan hämärän saapuessa Foodoraa tilaten. Monet teistä lukijoista on varmasti jo törmännyt Modernisti Kodikkaan -blogin Kertun podcastsarjaan Designtarinoita? Nämä sisustusalan ammattilasten ja muutaman taviksen ;) kanssa käydyt keskustelut antavat kivaa kuuntelemista vaikkapa koti-iltaan tai lenkkipolulle. Olen itse monet kerrat kuunnellut podeja aamutoimia suorittaessa - tuntuu ihan siltä kuin siinä aamua viettäisi tuttujen kanssa jutellessa! Viime viikolla Kertun Podissa oli vieraana kaksi sisustusalan ammattilaista Susanna Vento sekä Riikka Kantinkoski ja he keskustelivat Kertun kanssa mm. sisustuksen tulevista trendeistä.Kuten meidän Kotona ja kylässä -videosarjassa taisinkin jo mainita, en ole sisustuspuolella mikään kovin vahva trendien perässä juoksija. Tämä oikeastaan koskee itseäni sisustajana niin ammatillisessa mielessä kuin myös oman kodinkin suhteen. Päivitän kotiani jollain tavalla tasaiseen tahtiin, mutta koen, että kyse on enemminkin vaihtelunhaluisuudesta, kuin puhtaasti trendien seuraamisesta. Toki tiedän ajankohtaiset sisustuksen vivahteet ja osittain ne näkyvät meidän kotonakin, mutta kodistamme ei esimerkiksi löydy nyt paljon pinnalla olevia viherkasveja tai 70-luvun henkeä.


Susanna ja Riikka mainitsivat podcastissa tuleviksi trendeiksi romanttisuuden sekä rouheuden ja ne voin kyllä allekirjoittaa omaan kotiin jossain määrin. Itse hain sohvan vaihtamisella klassiseen Howardiin juuri sellaista tiettyä pehmeyttä muuten niin suorakulmaisen linjan omaavan sohvapöydän sekä PK22-tuolien vastapariksi. Trendinä on, että siirrytään pois kovista suorista linjoista sekä voimakkaasta graafisuudesta, joka on pitkään ollut esimerkiksi sisustusblogeissa pinnalla. Sävyjen pehmeys ja utuisuus sekä luonnonmukaisuus on nyt enemmän ajankohtaista.


Metallinsävyistä Riikka ja Susanna olivat kromin vahvan tulemisen kannalla messinkisen ja kuparisen kauden jälkeen. He myös kokivat, että metalleja voidaan ennakkoluulottomammin sekoitella, eikä kaiken tarvitse olla sävy sävyyn. Meillä on ollut jo pitkään sulassa sovussa kromia ja messinkiä, mutta koen jotenkin enemmän tyylikseni käyttää vain yhtä metallinsävyä kerrallaan.


Materiaaleista keskusteltaessa sametin kaveriksi tulevaksi trendiksi ennustettiin tässä samaisessa podissa nupukkinahkaa ja jopa alcantara-tyyppistä materiaalia. Alcantaran kultakauden nähneenä en toki usko, että samanlaista paluuta nähdään mitä aikoinaan siniset mikrokuitusohvat suomalaisia koteja kalusti. Mokka- ja nupukkinahka sen sijaan on ollut esillä vahvasti myöskin mm. Fritz Hansenin valikoimissa ja trendikästä tai ei - meidän viisi vuotta vanhat PK22-tuolit sattuvat sitten olemaan ajankohtaisesti beigeä mokkanahkaa. Yllättävän monta tulevaa trendiä poimin siis kuitenkin kodistamme, vaikka koen, että trendihakuisesti en sisustakkaan. 

Miten siellä ruudun toisella puolella - millä tavalla sisustuksen trendit näkyvät teidän kodissa?
Share:

4 kommenttia

 1. Itse en varsinaisesti seuraa trendejä esim. siinä mielessä että lukisin ahkerasti aina sisustuslehtien trendiartikkelit, mutta tottakai trendit ujuttautuvat alitajuntaan kun tarpeeksi katsoo sisustukseen liittyviä kuvia, lehtiä ja blogeja. Olen joskus säikähtänytkin sitä, miten joku kammoksumani juttu muuttuukin salakavalasti ihastelun kohteeksi. :D Eli kyllä trendit tarttuu ihan vahingossa, ei niitä aina edes seurata tarvitse! Ja parastahan on se, että vaikka kulloinkin on olemassa se oman aikansa ns. megatrendi, oikeasti sisustusmaailmassa elää rinnakkain ja sovussa vaikka ja mitä tyylejä, jotka ovat aina muodissa sen oman kohderyhmänsä silmissä.

  Tulevat trendit kuulostavat kyllä omaan makuuni sopivilta, ei haittaa vaikka tulisivat näkymään enemmänkin sisustuksissa. Ainoastaan kromin suurpaluuseen en itse vielä ole valmis, koska eikös siitä ole vain muutama vuosi kun se ja köyhäinhopeaiset tavarat kuuluivat jokaisen itseään kunnioittavan sisustajan valikoimaan, mielellään vielä runsain mitoin! Sitä paitsi minun messinkitavaroiden kokoelma ei ole vielä lainkaan valmis, yhyy....:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on niin totta -trendit todellakin tarttuu vahingossa ja vaikka ei itse kokisi sisustavansa mitenkään erityisen trendikkäästi, varmasti jotain aikakauden elementtejä on aina havaittavissa. Itselle yksi trendijuttu oli Benimatot, joita näkyy nyt joka paikassa (silloin kun hankin 5 vuotta sitten omani, niitä ei vielä erityisesti ollut). Pidän kyllä matosta, mutta koska se on nyt niin pinnalla, jostain syystä vieroksun sitä. Tuo köyhäin hopea ja kromi yhdistettynä maalaisromanttiseen tyyliin on muuten ollut pitkään pinnalla (ja ehkä jo mennyt ohikin), en ehkä usko että kromi siinä muodossa palaa kartalle vaan enemminkin modernimpana versiona.

   Poista
 2. Itse pyrin tekemään kodin omalla tyylillä, meillä on maalaisromanttinen koti ja tiedän että se on vähän jo pase, mutta koska se miellyttää omaa silmää niin en anna sen häiritä :D Oletko mistä ostanut nuo karvaiset tyynyt sohvalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeintähän on, että koti on omien mieltymysten mukainen -trendikästä tai ei. Karvaiset tyynyt ovat Balmuirin valikoimista ja unelman pehmeät! :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig