2017/10/26

Falling

Kun ulos katsoo, ei uskoisi että on syitä rakastaa syksyä. Olen kuitenkin tainnut täällä blogissa useaankin kertaan mainita, että syksy on lempivuodenaikani. Tykkään toki kesästäkin, mutta koska olen koti-ihminen, syksy on täydellinen vuodenaika nauttia omasta kodista. En toki väitä, että kamalat tauottomat sadekaudet ja räntäkuurot eivät saisi omaakin mieltäni ärsyytymään ja varsinkin marraskuun viettäisin vaikka joka vuosi jossain muualla kuin Suomessa. Halusin kuitenkin koota syksystä niitä parhaimpia asioita, joilla saa tästäkin vuodenajasta mieluisan.


& Syyspuketuminen on ehdottomasti mieluisin vuodenaika vaatekaapin puolesta. Pehmeät materiaalit kashmir ja villa, sekä  monet asujen muuntelumahdollisuudet tekevät pukeutumisesta mukavaa ja moniulotteisempaa. Kukapa ei haluaisi kääriytyä unelman pehmeään huiviin ja nauttia kuppia höyryävää kahvia ulkona?


& Koska syksy pakottaa kääntämään katseet kohti sisätiloja, alkaa itsellä tähän vuodenaikaan valtava pesänrakennusvietti. Täällä onkin laitettu tuulemaan niin uuden valaisimen kuin myös muutaman muun sisustusprojektin muodossa, joista tänne blogiin on varmasti tulossa tarkempia tietoja. Projektin aloitus vaan nyt vaatisi päättämään seuraavaa: marmoria ruokapöytään vai keittiöntasoon? Siinäpä vasta pulma (ja saa tosiaan olla todella onnellinen, jos ongelmat ovat tässä mittakaavassa).


& Syksy on täydellinen vuodenaika yleiseen kaupungilla haahuiluun (sateen sattuessa voi piipahtaa kahville). Niin ikään syksyn kalenteri täytyy erilisista tapahtumista (viime viikonloppuna piipahdimme Linnanmäen päättäjäisissä Valokarnevaaleilla) ja on jo aika suunnitella niin tulevaa pikkujoulukautta kuin uutta vuottakin. Mitä, sanoiko joku jo sanan joulu?!


& Kaupunkivaelluksen lomassa myös luonto tarjoaa parhaitaan sienisadon ja ruskan muodossa. En ole useampaan vuoteen enää käynyt sienimetsällä (jossain vaiheessa se oli jokasyksyinen traditio), mutta luonnosta olen päässyt nauttimaan näiden meidän espoolaisten meri- ja metsämaisemien muodossa.


& Milloin kauniit valaisimet tulisivatkaan paremmin oikeuksiinsa kuin syksyn pimeyden saapuessa? Valaisimet ovat kuin sisustuksen kaunis koru, joka kruunaa kokonaisuuden. Valaisimet ovat siinäkin mielessä hyvä panostuskohde, että ne käyvät yleensä uuteen kotiin, vaikka neliömäärä muuttuisi.


& Kesken jääneiden projektien loppuunsaattaminen on myös syksylle sopivaa aikaa, kun ei tarvitse pelätä menetettyä, satunnaisia auringon pilkahduksia. Kaappien järjestely ja tavaroiden läpikäyminen sekä karsiminen vapauttaa energiaa ja antaa tilaa uudelle. Itse kierrätin tänä vuonna varmaan pakettiautollisen tavaraa varastostamme (vanhimmat kymmenen vuoden takaa) niin kotikirppiksen kuin Zadaa-aplikaation kautta. Joka kerta tällaisen projektin edessä tulee todettua, että kannattaa vahvasti käyttää harkintaa ostoksia tehdessä. Käytetystä tavarasta on aina niin valtavan iso vaiva päästä eroon. Tänään satoi tänne etelään ensilumi, joka tuskin maassa kauan pysyy (viikonlopun sateita odotellessa). Itseä se ei ole pahemmin vielä häirinnyt, sillä olen ollut pari päivää nenäliinavuoren alle Netflixin kanssa hautatuneena. Syysflunssa - ei ehkä niitä syksyn parhaita puolia.
Share:

4 kommenttia

 1. Kivoja ajatuksia syksystä ja samaistun sinuun. Rakastan itsekkin syksyä, mutta ehkä aavistuksen pidän talvesta vielä enemmän <3

  Näytätte tosi hyvälle parille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi ja toki jokaisessa vuodenajassa on puolensa! Meitä syksy- ja talvifaneja taitaa vaan olla hitusen verran kesästä pitäviä vähemmän :D <3

   Poista
 2. Hei, missä liikkeessä olette tuossa viimeisessä kuvassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Liisa, olemme siinä Zarrossa. Teen erikseen vielä näistä Helsingin sisustusliikkeistä oman postauksensa :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig