2017/10/13

Syypää sun hymyyn


Miksi hymyllä on niin valtava voima? 
Siksikö koska siinä on ihmisyyden suurin tarve - yhteydessä toiseen ihmiseen.

- Tommy Hellsten-


Tommy Hellsten on Maaret Kallion ohella varmasti yksi lempipsykologejani, joidenka viisaat sanat aina koskettavat. Miten he osaavatkin kiteyttää elämän oleellisimmat asiat merkityksellisiksi sanapareiksi, joiden voimaannuttava vaikutus antaa lohtua ja toivoa. Tommy Hellstenin kirja Elämän paradoksit on varmasti yksi kulutetuimmista kirjoistani - luen sitä aina, kun elämässäni on vaihe, jonka käsittelyyn omat keinot eivät tunnu riittävän. Tällä hetkellä yöpöydälläni on Maaret Kallion Inhimillisiä kohtaamisia, johon tämän päiväinen postaus aihe eli hymy vahvasti myös liittyy. Jos ihminen haluaa tulla kohdatuksi surussa ja vaikeiden asioiden keskellä, yhtä tärkeää on saada tulla nähdyksi myöskin ilon ja onnen hetkissä.


Kun olen paljon ihmisten kanssa tekemisissä ja päällä on niin sanottu sosiaalinen vaihde, minusta saa helposti nauravaisen ja iloisen kuvan. Ei niin, että tämä puoli ei olisi totta itsessäni, mutta yhtä totta on myös se toinen puoli, jota ehkä harvemmin muille kuin läheisille ihmisille näytän - surullinen ja melankolinen. Vaikka olen avoin ihminen, olen oppinut kohtaamaan ja käsittelemään elämän vaikeimmat surut ja vastoinkäymiset yksin omassa seurassa ja vain harvat ihmiset päästän niin lähelle, että he näkevät minusta tämänkin puolen. Kuten positiivisuudestaan tunnettu Elastinen eilen Balmuirin 10-vuotisjuhlissa sanoi: hän on 10% ajastaan positiivinen ja loppuajan jotain aivan muuta. Ei siis koskaan kannata arvottaa ihmisen koko olemusta hänen sosiaalisen puolen valossa.


Jos voimme tavoittaa toisemme surun hetkellä, yhtä lailla nauru ja hymy yhdistävät meitä toisiimme. Olen sen verran herkkä, että tunnistan aidon hymyn - aidossa hymyssä hymy ulottuu silmiin asti ja minun on vaikea luottaa hymyilevään ihmiseen, jonka silmät eivät naura. Muistan nuoruudestani ajan, jolloin minun oli vaikea nauraa. Ennen lukioaikana suoritettua oikomishoitoa koin, että hampaat olivat suussani vinksin vonksin ja hymyilin lähinnä suu kiinni. Oikomishoidossa saatiin hyvät tulokset, jota halusinkin vielä näin aikuisiällä täydentää hampaiden valkaisulla. Pääsinkin blogiyhteistyön merkeissä testaamaan valkaisua, joka toteutettiin Esteettisen hammashoidon klinikalla*. Minulla oli kokemuksia valkaisun osalta joitakin vuosia sitten tehdystä kevytvalkaisuista, jossa en kuitenkaan kokenut saavani haluttua lopputulosta. Halusin, että hampaat olisivat valkaisun jälkeen selkeästi vaalentuneet, mutta kuitenkin luonnollisen valkoiset.


Tämä kaunis klinikka sijaitsee ihan ydinkeskustassa vanhassa rakennuksessa (jonka marmorisia portaita ja upeita pylväitä sisustusbloggaaja tietysti alkoi heti kuvaamaan) Stockmannia vastapäätä ja valitsimme yhdessä hammaslääkärin kanssa parhaan mahdollisen valkaisutuloksen saavuttamiseksi kombinaatiovalkaisun. Tässä hoidossa suoritetaan ensin kotivalkaisu viikon ajan muoteilla, jotka hammashoitolassa tehdään. Nämä muotit jäävät sitten itselle käyttöön ja valkaisun voi tehostaa tämän jälkeen vaikka vuoden välein kotona tehdyllä kevytvalkaisulla. Näinollen sain tästä valkaisuhoidosta lupauksen, että tämän jälkeen ei minun tarvitsisi enää koskaan mennä hammaslääkärin vastaanotolle valkaisun tiimoilta.


Toimenpiden sekä kotihoidossa että klinikalla tehdyssä loppuvalkaisussa olivat omalla kohdallani kivuttomia ja vaivattomia. Oma hammaskiilteeni on sen verran paksu, että kivuttomuus johtui suurimmaksi osaksi siitä. Oman kiilteen paksuuden saa selville viimeistään kotivalkaisua tehdessä, jolloin pystyy myös arvioimaan, miten mahtaisi kestää vielä tuon hoitolassa suoritettavan valkaisun. Koko prosessin ajan tuli luonnollisesti välttää värjääviä ruoka-aineita (punajuuri, curry, kahvi) ja kahvinjuonti onnistui allekirjoittaneella viikon ajan pillimukista! Tämän kummempia järjestelyjä uuden hymyn eteen ei sitten tarvinnutkaan tehdä. Lopputulos oli mielestäni todella onnistunut ja sopivan valkoinen. 
 

Oikeastaan olen eilisen jälkeen ollut yhtä hymyä, sillä pääsin ottamaan osaa aivan mielettömiin juhliin Kämpissä, josta Instagramin puolella olikin jo osviittaa. Juhlimme Balmuirin 10-vuotista taivalta, ja Elastisen akustinen keikka sekä uusiin ja vanhoihin tuttuihin törmääminen nostin hymyn huulille tänään useita kertoja. Eilen juhlittiin onnistumisia, kohtaamisia ja intohimolla saavutettuja unelmia - siinäpä vasta varsinaisia syitä hymyyn!

*Valkaisuhoidosta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.
Share:

2 kommenttia

  1. Löysin tänne blogiisi toisen blogin kautta.Olen haaveillut myös vaaleammasta hammaskalustosta,ja miettinyt josko hammaslääkäri valkaisisi.Ihana karvainen kaveri sulla siinä sylissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tänne! Maija on ihana karvakaveri, hieman vain hämmentyneen näköisenä istuskelee tuossa kuvassa! :D

      Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig