Järjestimme tänään ystävien kanssa pre-pääsiäisbrunssin, johon halusin valita tarjottavia tulevan juhlapyhän teemaisesti. Koska mämmi eikä pasha ole kummatkaan omia lempiherkkuja, yritin soveltaa normaaleista brunssitarjoiluista hieman pääsiäishenkisempiä.
Vaikka menu olisi kuinka yksinkertainan, kattaukseen saa näyttävyyttä kauniilla tarjoiluastioilla. Jo pitkään hyväksi havaitut tarjoiluastiat ovat itsella ainakin Georg Jensenin HK Kaadin* sekä Etagere -kerrosvati*, jotka ovat helppohoitoisia, näyttäviä ja mikä parasta - myös konepestäviä.
Svenskt Tennin Dage Vass -kulhoon hankin nipun pajunoksia ja kiinnitin oksiin aikoinaan Ruotsista hankkimani valkoiset sulat. Kauniisti olisi sopinut joukkoon myös esimerkiksi vaaleanpunaiset. Marenkiset puput hankin Nokkalan Majakasta muutama päivä sitten, kun kävimme siellä päiväkävelyllä -puput tosin ovat todella suloiset eikä niitä oikein edes raaski syödä!
Kokeilin ensimmäistä kertaa smoothiebowlin tekemistä ja se olikin yllättävän kivaa ja helppoa puuhaa, vaikka lopputulos näyttääkin vaivaan nähdän viimeistellyltä. Pääsiäshenkeen toteutetun smoothien tein mangosta, banaanista, kookosmaidosta, mangorahkasta sekä chia-siemenistä. Chia-siemenet tekevät massasta ikäänkuin geelimäisen, jotta koristeet pysyvät pinnalla. Koristeluun käytin kookoshiutaleita, kuivattuja karpaloita, chia-siemeniä sekä mansikoita ja smoothien viimeisteli leipomiseen tarkoitettu marenkikukka. Tarkoitus oli ostaa syötäviä aitoja kukkia, mutta niitä en tähän hätään löytänyt mistään.
Suolaisella puolella tarjosin erilaisia (helppoja) leipiä, mm. saaristolaislimppua valkosipuliröralla ja kauraleipiä ilmakuivatulla kinkulla. Kerrosvati täyttyi vielä lopuksi croisanteista, joista Homevialauran vinkkaamana olen useasta päätynyt todella kuohkeisiin Pirkan pakasteversioihin.
Lisäksi pöydässä oli tuoreita hedelmiä, jogurtti-granola-mustikka lasit sekä rusinaleipää. Todella yksinkertaisista aineksista sai muodostettua kivan tarjoilun - täytyypä alkaa ottaa enemmän tavaksi kutsua brunssivieraita kylään!
Näiden herkkujen myötä toivotan teille lukijoille oikein nautinnollista Pääsiäistä!
*postaus sisältää kaupallisia linkkejä
Onpa upean näköinen kattaus ja ihania herkkuja😍
VastaaPoistaKiitos paljon, oli kyllä maistuvaa! :)
PoistaIhana brunssi! Miten saat nuo eri osat pysymaan paikoillaan kulhossa?
VastaaPoistaElina
Kiitos Elina! :) Chian siemenet hyytelöittävät massan ja näin ollen nuo koristeet pysyvät itsestään paikoillaan!
Poista