2018/04/09

Valkoista pellavaa


Lisääntyvän valon myötä halusin hieman raikastaa olohuoneemme ilmettä ja päädyimme hankkimaan samat pellaverhot valkoisena, jotka jo syksystä lähtien luonnovärisenä toivat pehmeyttä tilaan. Verhot ovat Stockmannin Villa-sarjaa ja 100% pellavaa, valkoinen on juuri sopivan puhtaan valkoinen - ei liian huutava, mutta ei kermainenkaan. Ajattelin jakaa teille muutaman vinkin verhojen sileäksi saamiseen, sillä pellava on paketista ottaessa kohtalaisen ryppyinen.


1. Pese uudet verhot pesukoneen höyryohjelmalla (mikäli sellainen löytyy) tai kastele verhot kevyesti suihkepullossa olevalla vedellä. Kostea pellava siliää kuivaa paremmin.


2. Silitä verhot maksimilämpötilalla. Ihanaa tuoksua verhoihin tuo Washologyn Cotton Flower - tuoksu, jota voi suihkauttaa silitettäviin tuotteisiin antamaan puhtaan tuoksua. Myyjä neuvoi myös, että tätä samaa tuotetta voi suihkuttaa esim. sohvatyynyihin ym. siivouksen yhteydessä saadakseen kotiin vastasiivotun tuoksun! Tuoksua saa ainakin Tapiolan Ainoan Cafe Latte Spirit -sisustusliikkestä.


3. Vältä verhojen pesua, sillä pellava kutistuu (ja rypistyy) joka pesussa. Itse ajattelin meidän luonnoväriset pellavaverhot ainoastaan tuulettaa hyvin ja viikata kaappiin odottomaan syksyä. 


Kaiken kaikkiaan olen ollut hyvin tyytyväinen näihin Stockmannin verhoihin, sillä ne ovat tarpeeksi laadukkaan ja ryhdikkään oloiset (en itse tykkää sellaisista boheemeista liruverhoista ollenkaan). Ostoksesta inspiroituneena äitinikin hankki nämä samaiset verhot olohuoneeseensa! Äidillä on meidän kodin tapaan uudiskohde, jossa on huonekorkeus hieman tavallista korkeampi ja tämän verhon pituus on oikein passeli uuden asunnon huonekorkeuteen. Ehkä pääsette joskus kurkistamaan äitinikin kotiin ja päätellä, onko omena pudonnut kuinka kauaksi puusta....?

Share:

4 kommenttia

 1. Tosi kauniit valkoiset pellavaverhot♡ Ja kiva tuo vinkki tuoksuvasta silitysvedestä:) minä tykkään lorauttaa silitysveden joukkoon lempihuuhteluainettani. Tuoksu leviää silityksen aikana ja saa hyvälle mielelle😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, olen itsekin näihin kovin tyytyväinen. Hyvä idea tuo huuhteluaine! Tämä tuoksuva silitysvesi on niin ihana, suihkin sitä menemään minkä kerkiän. :D

   Poista
 2. Ihanat verhot! Ja kiitos silitysvesivinkistä. Täytyykin laittaa se hankintalistalle.
  Olisi kyllä todella mukava nähdä miten pitkä tai lyhyt se omenan putoamismatka onkaan;-)
  Elisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa! :) Varmasti äitinikin kotiin joskus kurkistetaan, omena on pudonnut yllättävän lähelle :D

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig