2018/04/29

Ylellinen arki


"Sisustusblogien kevyeen kuvavirtaan on helppo uppoutua ja monesti lukijoita kiehtookin blogeista saatavat vinkit. Viime kuukauden arkiteeman inspiroimana, haastan bloggaajat kertomaan mitkä asiat tekevät heidän arjestaan ylellistä. Sillä kauniit kuvat eivät ole pelkkää kulissia vaan myös osa oikeaa elämää. Uskon, että joukolta sisustus- ja lifestylebloggaajia irtoaa parhaat vinkit arkisen elämän kohentamiseen pienillä iloa ja onnea tuovilla asioilla."


Sisustusbloggaajien ryhmässämme kiertää kuukausittain haaste, joka tällä kertaa kannusti At Home-blogin Jaanan toimesta pohtimaan, mistä elementeistä koostuu meidän arjen ylelliset hetket ja millä saan luotua ihan tavalliseen päivään iloa tuovia asioita. Olen aina ollut sitä mieltä, että arkeen panostaminen on tärkeä osa elämääni. En halua olla ihminen, joka toteaa vanhuuden päivillään, että elämä oli yhtä viikonlopun, loman tai eläkkeelle pääsyn odottamista. Nämä vapaahetket ja matkoilla koetut seikkailut ovat tietysti suuri elämän mauste, mutta eikö arki kannattaisikin luoda sellaiseksi, että se toisi elämälle merkityksellisen sisällön?


Oman elämän arjen ylellisyyksiä pohtiessa useimmat asiat kytkeytyivät kotiin tai sen ympäristöön. Ehdottomasti meille yksi iso arjen voimavara ja ilon lähde on itseämme miellyttävä sisustus, luovuuden kanavoiminen vaihtuviin asetelmiin ja kuvaamiseen sekä kaikin puolin toimiva koti. Materiaalit on valittu helppohoitoisiksi, sänky (eli toisin sanoen uni) laadukkaaksi ja kalusteissamme on esteettistä makua miellyttävä muotoilu. Kotimme on äärimmäisen huoleton uusi kerrostaloasunto, jossa ei tarvitse murehtia keskeneräisistä pihatöistä eikä tulevista remonteista - yllättävistä kuluista puhumattakaan! Koska meillä on myös kohtalaisen vähän tavaraa kodissamme, on arjen siivoaminen helppoa ja suuremmista siivouksista huolehtii Freskan siivouspalvelu. 


Läheisesti kotiin liittyvä ja arjen ylellisyyttä lisäävä tekijä on kotimme sijainti lähellä merenrantaa. Kymmenen minuutin kävelymatkan päässä siintävät niin koirapuistot, kallioiset metsät kuin myös kaunis merenranta lenkkipolkuineen. Käymme lähes päivittäin pitkällä lenkillä koiran kanssa ja nautimme meren ja metsän rauhoittavasta läsnäolosta. Lähellä on myös ihania ravintoloita ja kahviloita, joihin voi pysähtyä lasilliselle ihastelemaan venesataman tunnelmaa (ja haaveilemaan epärealistisesti purjeveneestä).


Itselle arjen ylellisyyttä on myöskin ennen nukkumaan menoa kuunneltavat meditaatioharjoitukset (Insight Timer -aplikaatio toimii tähän hyvin) ja joogahetket omalla joogamatolla. Olen ehdollistanut kehoni siihen, että aina kun menen joogamatolle, olen turvassa. Näin ollen minulla on aina keino rauhoittumiseen ahdistuksen, epävarmuuden tai muun negatiivisen tunteen noustessa päälle (toinen vaihtoehto on vimmattu siivoaminen(heh!), mutta se ei toimi pidemmän päälle näissä tunteissa niin hyvin, vaan ennemmin sysää niitä vaan pois).


Vielä viimeiksi arjen ylellisyydeksi on ehdottomasti mainittava yrittäjyyden mahdollistamat joustavat aikataulut. Saan tehdä töitä milloin haluan, missä haluan ja niin paljon, kun haluan. Voin pitää lomani joustavasti,  kuunnella herkemmin kehoani (eli hidastaa tarvittaessa) ja yksi ylitse muiden - nukkua pitkään! Olen mahdoton aamutorkku ja klo 6-7 herätys kuulostaa jo ajatuksenakin aivan epäinhimilliseltä. Oman unirytmin kuunteleminen onkin varmasti yksi arjen ylellisyyttä runsaasti lisäävä tekijä - hyvin nukkuneena kun ne elämän pienet ilot näyttäytyvät paljon herkemmin!

Share:

6 kommenttia

 1. Uppouduin ihan mielikuvaan siitä miltä kaupungissa asuminen tuntuu. Se elämä ympärillä ja palvelut lähellä. Toit hyvin esille kerrostalo asumisen parhaat puolet 💚 en arvannutkaan että harrastat joogaa! Pitäisi kokeilla joskus itsekkin.. olisikohan siitä apua lun levottomiin jalkoihin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska, jos pystyin luomaan sellaisen mielikuvan :) Palvelut on kyllä lähellä, mutta onneksi saamme olla tässä omalla alueellamme kohtalaisen rauhassa! :) Olen aloittanut joogataipaleen n. 10 vuotta sitten ja ollut hotjooga-ohjaajakoulutuksessa. Jooga on muuttanut paljon elämääni ja tapaani suhtautua asioihin. Joogasta on apua kaikkeen :D

   Poista
 2. Tämä oli todella ihana haaste. <3 Ajattelin myös miettiä vähän omia arjen ylellisyyksiä omassa blogissani. Jo siksi, että välillä tuntuu, että ihmiset ajattelevat elämän kahden pienen lapsen kanssa olevan kaaosta toisensa perään. Ja minä vietän kuitenkin paljon aikaa miettimällä miten meidän arkesar saisi parempaa, helpompaa ja jopa ylellisempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö ollutkin! Tuli itsellekin hyvä mieli tätä tehdessä, vähän niinkuin listaisi positiivisia asioita elämästään! :) Varmasti lapsiperheen arjessa löytyy useitakin mukavia ja jopa ylellisiä elementtejä - on se sitten äidin oma spa-hetki tai yhteinen retki lasten kanssa lähimetsään!

   Poista
 3. Sunnuntaiset aamiaiset, jolloin ei ole kiire minnekaan vaan voi juoda useamman kupin kahvia ja lukea rauhassa lehtia tai blogeja.

  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nekin! Olisin voinut kyllä jatkaa listaa loputtomiin. Kiireettömät aamut ovat kyllä parhaita, saa herätä rauhassa ja tehdä mieluisia asioita! :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig