2016/10/30

Before and after


Koska itse tykkään paljon postauksista, joissa näytetään kodin edistymistä tai muuttumista, ajattelin teille lukijoillekin kaivaa arkiston kätköistä pari kuvaa kodistani, joita olen napannut tässä tämän muutaman vuoden aikana uudessa kodissa asuessani. En tuonut vanhasta kodistani mukaan oikeastaan kuin ruokapöydän tuolit, PK22-nojatuolit, muutaman taulun, valaisimet, sohvapöydän, sängyn sekä tekstiilejä.


 Edellisen kodin työpöytä toimitti aluksi ruokapöydän virkaa, ennen kuin Calligarisin Planet -pöytä saapui. Seinä sai ensin sävyn tikkurilan laasti, mutta todettuani sen liian kylmäksi tilaan, maalasin seinän uudestaan sävyllä ajopuu. Ero on varmasti monen silmiin hiuksen hieno, mutta itse koen tämän nykyisen hieman lämpimämmän greigen paremmaksi, kun kylmään taittavan harmaan.


Pöydän ja valaisimen asetettua paikoilleen, aloin miettimään tilaan sopivaa sohvaa, ja keveytensä sekä pestävän päällisen ansioista sohvaksi valikoitui toistamiseen Adean malliston sohva, tällä kertaa Band. Valkoinen puuvillakangas on koiraperheessä haastava, mutta ei mahdoton, sillä itse olen pessyt päälliset koneessa useaan otteeseen. Tosin tuo valkoinen banaanisilkkimatto ei ole osoittaunut niin hyväksi valinnaksi, sillä materiaali on todella arka, vaikkakin matto on todella kaunis.


Sohvan saavuttua koti koki aikamoisen muutoksen, sillä sohva on niin iso tällaista pientä olohuonetta hallitseva elementti. Sohvan saavuttua innostuin erilaisista musta-valkoisista julisteista sekä Ikean musta-valko-raidallisista tyynyistä, jotka määrittivät merkittävästi Vantaan asuntomessukohteeni olohuoneen sisustusta myöskin. 


Hieman alle vuosi sitten kotini sai uuden kauniit verhot, sekä koki hetkellisen väri-iloittelun pastillisen taulun muodossa, joka löytikin myöhemmin paikkansa kaverini kotoa hänen ihastuttua siihen kovin. Myös kuparinen Louis Poulsenin PH 3/2 -keräilyvalaisin pääsi hetkeksi roikkumaan olohuoneen pöydän päälle, mutta sittemmin se ei ole vieläkään löytänyt paikkaa uudesta kodista. Joten, jos joku haluaa tarjota kyseiselle kaunottarelle kodin, niin haikein mielin päätin tästä luopua (lisää kuvia täältä). Hintakyselyt voi laittaa valaisimen osalta sähköpostiini.


Sitten pääsemmekin jo nykytilaan, jossa matto on vaihtunut (enemmän kuin tarpeeksi), Tanja Meskin upea teos Inspired by love löytänyt paikkansa seinälle sekä ruokapöydän tuolien osalta olen siirtynyt hieman keskenään erilaisiin yksilöihin. Tuntuu, että nyt on kotona loksahtaneet palaset enemmän kuin kohdilleen, sävymaailma on juuri niin kotoisa ja harmoninen, kuin olen tähän kotiin toivonutkin. 


Olen vihdoinkin löytänyt niitä pieniä mustia elementtejä ryhdittämään muuten vaaleaa kokonaisuutta ja nyt olohuoneen verhot, sohvapöytä ja sivupöytä toistavat kivasti samaa mustavalkoista teemaa. Samaten tuntuu, että vaikka kodissa ei edelleenkään ole mitään varsinaisia värejä, kokonaisuus on silti ilmeikäs ja kodikas erilaisten tekstiilipintojen ansiosta.


Messinki, marmori ja taftiverhot tuovat kivaa arvokkuutta sisustuksen muuten ollessa luonnonläheinen ja hillitty. Nyt nämä puitteet kun saisi vielä siirrettyä sinne Helsingin eteläisen kantakaupungin korkeisiin huonetiloihin, lankkulattioille kakluuneiden kupeeseen. No ei nyt sentään, on näissä uusissa kerrostaloissakin puolensa, yhdet tärkeimmät niistä huolettomuus, oma parveke, tilavat pesutilat sekä sauna. Seuraavaksi pääsettekin kurkkaamaan hieman kylpyhuoneen puolelle ja näytän, millaisilla tekstiileillä ja tuotteilla olen luonut kotiini pienen spa-osaston.

Mukavaa sunnuntaita!

Share:

8 kommenttia

 1. Ihanan näköistä:) Seurailen aina innolla miten olet taas päivittänyt kotia. Keittiökuvia olisi kiva myös nähdä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Keittiö on tulossa kylpyhuoneen jälkeen. :)

   Poista
 2. Ihanalta näyttää ja värimaailma on just eikä melkeen :)
  Mistä tuo ihana banaanisilkkimatto on? Taisin just löytää meille unelmamaton olohuoneeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Se on Vepsäläisen valikoimista valkoinen Densy -matto. Aivan ihana matto, mutta todella herkkä materiaali, en voi oikein suositella koiraperheeseen.

   Poista
 3. Todella kaunis lopputulos. Totta on että ajopuu on sävynä kauniimpi kuin laasti, vaikka hyvin hienostuneita sävyjä ovat molemmat. Kylpyhuonekuvia odotellessa😍:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ajopuu on hieman lämpimämpi ja siksi meille sopivampi, vaikka molemmat kauniita. Edellisessä kodissa oli laasti välitilassa keittiössä, sinne sopi todella hyvin. <3

   Poista
 4. Aivan ihanan näköistä! Pehmeän kodikas tunnelma <3

  VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig