2016/10/29

Vinkkini kaamoksen selättämiseen


Kaikki varmasti tietävät, mikä tässä on käsillä -kaamos nimittäin! Itse reagoin kohtalaisen voimakkaasti valon vähenemiseen ja tuntuu, että tarvitsen aina joka talvi niin sanotusti kaikki keinot käyttöön energiatason ylläpitämiseksi. D-vitamiini ja kirkasvalo kuuluvat vakiovarusteisiin pimeän vuodenajan lähestyessä, mutta ajattelin poimia teille lukijoille muutaman muunkin vinkin, joista olen huomannut olevan hyötyä kaamoksen selättämisessä.


Kynttilöiden polttelu ja kotona myysailu

Ei tarvitse varmasti erikseen mainita, että kurjat kelit ja pimenevät illat saavat sohvan vaikuttamaan huimasti lenkille menemistä houkuttelevammalta. Sen sijaan että potisit tässä kohtaa huonoa omaa tuntoa, niin koristele kotisi kynttilöin ja nauti kodin lämmöstä. Toki liikunta on tärkeä osa kaamoksen oireiden torjumisesta, mutta valon vähentyessä on parempi olla itselleen armollinen ja antaa myös lupa hiljentää tahtia liian rehkimisen sijaan.Lämpimät neuleet

Viilenevät ilmat -ah mikä ihana tekosyy päivittää vaatekaappia. Jonkin mieleisen lämpimän ja pehmeän vaatekappaleen hankkiminen tuo mielihyvää joka päivä sitä käytettäessä. Huomaan itse, että kaivan useimmiten ne ns. turvavaatteet esille ilmojen kylmetessä ja mikä onkaan ihanampaa kuin pehmän materiaalin kosketus iholla. Uusin hankintani on tämä Samsoe & Samsoe:n alpakanvillainen neulemekko, joka varmasti tulee olemaan yksi suosikkivaatekappaleeni tänä talvena.


Juhlat

Lähestyvä talvi on mitä parasta aikaa kokoontua sisätiloihin ystävien kanssa ja järjestää juhlat. Juhlien järjestäminen antaa energiaa, kun voi suunnitella tarjoiluja etukäteen sekä pukeutua niihin kauniisiin vaatteisiin, joita ei yleensä pääse käyttämään. Juhlista jää myös mukavia muistoja, joiden voimalla sitten jaksaakin taas paremmin arkista aherrusta.


Ikebana eli japanilainen kukkienasettelu

En ole koskaan päässyt testaamaan oikeaa Ikebanaa, mutta oma Fritz Hansenin Objects -malliston Ikebana -vaasi on antanut mahdollisuuden kokeilla tätä taiteenlajia itsekin. Ikebanan tarkoituksena on yhdistää luonto ja ihmisyys kukkien sommittelun kautta. Ikebanan tärkein periaate on että "kukat leikataan, mutta niitä ei tapeta". Tämä buddhalaisuuteen perustava taiteenlaji perustuu keskittymiseen, ymmärtämiseen, harmoniaan, pelkistämiseen sekä tyhjään tilaan. Kukkien keskittyneen asettelun katsotaan puhuttelevan suoraan ihmisen sisintä. Hektisyys ja elämän rajallisuus, sen kukoistus ja kuihtuminen, ovat myös erottamaton osa Ikebanaa.


Matka aurinkoon

Jos mikään muu ei enää auta, niin viimeinen keino on lomamatka jonnekin, missä paistaa aurinko. Aurinkoloma keskellä talvea piristää merkittävästi ja olen itsekin useana vuonna keskittänyt lomareissut kesän sijaan talvelle -tuntuu, että silloin loma erityisesti tulee tarpeeseen. Matkan suunnittelu, siitä haaveilu ja sen muistelu, ovat osa matkaa, joten siksi sillä on niin merkittävä vaikutus ihmisen mieleen -itse matka mukaan lukien tietysti! Seuraavaksi haluaisimme suunnata Mexicoon tai Dubaihin, joten saa nähdä minne lentokoneen nokka seuraavaksi vie. Jonnekin lämpimään kuitenkin.

Nyt lähden ripeästi valmistautumaan kaverin polttareihin, varmasti on mukava nauruntäyteinen päivä ja ilta tulossa. Ehdottomasti parasta lääkettä kaamokseen. Ja aurinkokin näyttää paistavan -nautitaan siis siitä!


Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig