2016/10/05

6 vinkkiä blogin kehittämiseen yhteistyössä Asus


Pääsin mukaan Indiedaysin ja Asusin kampanjaan, jossa tarkoituksena on perehtyä tarkemmin blogin kehittämiseen ja blogin kävijämäärien kasvattamiseen. ASUS järjestää syksyn mittaan neljä workshopia, joissa käydään läpi työkaluja ja keinoja bloggaamisessa kehittymiseen. Workshopien teemoina ovat mm. blogin kävijämäärien kasvattaminen SEO:n avulla, Googlen analytiikan hyödyntäminen bloggaamisessa sekä suunnitelmallinen sisällön luominen. Workshopeissa opitaan myös pienten, bloggausarkea suunnattomasti helpottavien niksien ja kikkojen avulla tehokkaammaksi koneenkäyttäjäksi. Workshoppeihin voi hakea mukaan kuka vaan bloggaaja ja niistä ensimmäisessä Next level in blogging with Asus -workshopissa olin itsekin mukana kuuntelemassa Aki Ovaskan neuvoja blogin kävijäämärän kasvattamiseen.


Tämä yhteistyö tuli itselle oivaan hetkeen, sillä olen pitkään miettinyt blogini suuntaa ja mitä oikeastaan siltä haluan. Bloggaajana on tietysti kiva jatkuvasti kehittyä, vaikka se ei olekaan itselle täyspäivänen työ. Tällä hetkellä blogini on sivutyön roolissa, eli se mahdollistaa itselle tietyntyyppisten lisätulojen ansaitsemisen päivätyön ohella. Olen toki miettinyt jossain vaiheessa sitä, haluasinko tehdä bloggaamista päivätyökseni. Lukijamäärät pyörivät kohtalaisella tasolla, mutta eivät vielä siellä, jossa täysipäiväinen bloggaamine edellyttäisi. Lisäksi arvostan nykyisessä elämäntilanteessani sitä, että päivätyössäni saan toimia muiden ihmisten parissa, kun taas bloggaaminen on loppujen lopuksi hyvin yksinäistä. Nämä molemmat tasapainottavat kivasti toisiaan ja en ehkä juuri tämän itsenäisyysaspektin vuoksi voisi kuvitella ainakaan tällä hetkellä olevani täyspäiväinen bloggaaja. Blogin jatkuva kehittäminen kuitenkin kiinnostaa kovasti ja sainkin muutamia vinkkejä Asusin ensimmäisestä koulutuksesta, jotka ajattelin jakaa täällä blogissakin.


1. Systemaattinen tekeminen

Tärkeää blogin kannalta on systemaattinen tekeminen, eli se että blogi päivittyy säännöllisesti. Totuus kun on, että pidemmät postaustauot verottavat aktiivisia lukijoita, ellei tauosta erikseen mainita blogissa. Systemaattisen tekemiseen myös kuuluu Google Analyticsin asentaminen blogille sekä kävijämäärien aktiivinen analysointi ja seurailu.

2. Hakukoneoptiomointi

Vaikka useat ihmiset löytävät blogiisi erilaisten verkostojen ja somekanavien kautta, Googlen vaikutusta blogin kävijämäärien kasvattamisessa ei kannata aliarvioida! Googlen huomioi parhaiten postaukset, joissa on paljon tekstiä. Googlen kuvahaun kannalta olisi tärkeää nimetä jokainen kuva sillä teemalla, jota postaus käsittelee, sillä kuvahaku ei huomioi tekstiä jota postauksessa esiintyy, vaan ainoastaan sen, miten kuva on nimetty. Sain myös vinkin, että kampanjapostauksissa olisi tärkeää brändin lisääminen postauksen otsikkoon, niin googlen kautta blogikirjoitus kyseisestä aiheesta löytyy näin paremmin

3. Sisältökalenteri

Blogin tekemisen ollessa systemaattista, olisi hyvä luoda exceliin sisältökalenteri postauksen aiheista. Itse olen yrittänyt kirjoittaa normaaliin paperiseen kalenteriin (kyllä, siitä en luovu digiaikanakaan!) aina mikä postaus on millekin päivälle tulosssa, mutta tämä ei mahdollista postauksien systemaattista tarkastelua pidemmällä frekvenssillä. Blogini ollessa sisustuspainotteinen lifestyle-blogi olen pyrkinyt pitämään suhteen 3/4 eli 3 postausta sisusuksesta ja yksi muusta aiheesta. Tämä ei tietysti aina toteudu, mutta pääsääntöisesti tämä tahti auttaa pitämään blogin punaisen langan mielessä ja olemaan lukijallekin ehkä mieluisampi.
4.  Luovuus

Sait hienot kuvat kodista tai asusta, mutta et keksi mitään kirjoitettavaa? Itse haastaisin muita bloggaajia tässä kohtaa miettimään, tarvitseeko tekstin aina olla juuri kyseisestä aiheesta, jota kuvat käsittelevät? Tarvitseeko kuvia niin sanotusi avata, vai riittäisikö kauniit teemaan sopivat biisin sanat tai vaikka joku elämänfilosofisempi pohdiskelu ajankohtaisen aiheen tiimoilta?

5. Somessa aktivoituminen

Jaatko blogipostauksesi niin Facebookissa, Instagramissa kuin Snapchatissä? Jos et, niin ehdottomasti kannattaisi! Näiden kanavien seuraajat saa aktioivoitua vierailemaan blogissa vinkkamalla postauksesta.

6. Kommentointipäivä

Tätä vinkkiä en saanut koulutuksessa, mutta ehdottoman hyödyllinen, jos haluaa verkostoitua ja levittää oman blogin tietoisuutta blogimaailmassa, eli aktiivinen muiden blogien kommentointi. Itse harrastan tätä nykyään todella vähän ja harvoin tulee kommentoitua muiden blogeja, mutta blogin alkutaipaleella tein kommentoitia ihan systemaattisesti tarkoituksenani myös oman blogini tietoisuuden nostaminen kivan fiiliksen levittämisen lisäksi.


Oman elämänsä somekonsultti kuittaa ja toivottavasti näistä vinkeistä oli teille kanssabloggaajille apua! Muiden workshoppiin osallistuneiden bloggaajien postauksia pääset lukemaan mm. Saran blogissa täältä. Jos kiinnostuit oman blogisi kehittämisestä enemmän, niin seuraaville workshopeille pääset ilmoittautumaan täällä!

Yhteistyössä Asus


Share:

6 kommenttia

 1. Tuo luovuus -kohta... Tunnistan itseni. Aika usein käy muuten niin. Pitäisi ehkä tosiaan koittaa myös sitä, ettei kuvat ja teksti liity toisiinsa. Ja hei tuo kommentointi - hävettävän vähälle itselläkin jäänyt. Auts!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! Aika monta asiaa, jonka kanssa varmasti muutkin bloggaajat pähkäilee! :)

   Poista
 2. Jeeee! Pääsin seuraavaan koulutukseen ja innolla odotan uusia opittavia asioita! Nämä jakamasi vinkit ovat todella hyviä toteutettavia. Kiitos! :)

  VastaaPoista
 3. EIkä, onnea! :) Itse en harmikseni pääse mukaan osallistumaan! :/ Kiva jos vinkeistä oli hyötyä!

  VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig