2016/10/09

Hygge -the danish way to live well


Yksi sielultaan tanskalainen ilmoittautuu! Blogistani on varmasti pitkään välittynyt kiinnostus tanskalaista muotoilua kohtaan, mutta Tanskassa on jotain muutakin perin hyvää, jonka toivoisin rantautuvan Suomeen. Monet varmasti tuntevat tanskankielen sanan hygge, joka tarkoittaa kotoilua, hyvin ruuan, kynttilöiden ja läheisten äärelle pysähtymistä. Tanskan kielen sana hygge on täydellinen kuvaamaan sitä olotilaa, jota haluan lukijoilleni kotini ja blogini kautta välittää, erityisesti näin talven lähestyessä. Kivoja, arkisia asioita, yksinkertaisia nautinnonlähteitä, kotoilua ja sopivasti matkoja ja juhlia. Ajattelinkin koota postauksen muotoon top 5 -jutut lähiviikoilta ja ehkä näistä on teille lukijoillekin vinkkejä hyvän hyggen luomiseen omaan elämään.


1. Kotoilu ja kauniit valaisimet

Ihanaa kaivaa kaikki pehmeät tekstiilit, viltit, matot ja tyynyt esille ja käpertyä kotiin syksyn saapuessa. Sytyttää muutama kynttilä ja tehdä jotain hyvää ruokaa. Kutsua ehkä ystäviä teelle ja käpertyä koiran kanssa halailemaan. Tämä on myös hyvä aika selvittää, riittääkö sisätiloissa valonlähteitä valaisemaan tarpeeksi. Oma valikoima täydentyi tänä syksynä Balmuirin tunnelmavalaisimella, sillä sain heidän kauniin krokonahkaisen Park Lane -valaisimen tuomaan valoa pimenevään syksyyn.


2. Lämpimät vaatteet

Muodissa tai ei, itse vannon vuodesta toiseen Ugg -saappaiden nimeen. En tiedä mitään ihanampaa, kun sujauttaa jalat näihin pehmoisiin tossukoihin. Varpaiden palelu on nimittäin ilmojen kylmetessa aivan kamalaa ja uskon, että näiden avulla siivutan pahempien flunssien iskemisen myöskin. Omat tämän vuoden Uggit hankin Booztilta, jossa huomasin, että useista kengistä saa tänään -20% alennuksen! 


3. Metsässä samoilu

Eväät mukaan ja metsään kävelemään. Maija nauttii suunnattomasti kun saa juosta metsässä vapaana ja omistaja rakastaa pysähtyä hiljaisuuden äärelle. Metsässä on jotain todella maadottavaa ja siinä palataan yksinkertaisten asioiden äärelle.


4. Kodin laittaminen syyskuntoon

Itse sain vimman parvekkeen siivoamiseen kesän jäljiltä, hankin palkinnoksi muutaman uuden havupuun ja kynttilän Lighthouse-lyhtyyn. Parvekkeelle siirtyi myöskin Beni Ouarain matto, joka ihanasti lämmittää jalkoja. Haaveissa olisi myöskin lämpölampun hankkiminen, niin talvella pystyisi istumaan pidempiäkin aikoja parvekkeella.


5. Pehmeät tekstiilit

Rakastan lampaantaljoja ja tänä vuonna kotini täydentyi myös lampaankarvasta teetetystä tyynystä. Tyynyn hankin loppukesästä ihanasta sisustusliike Zarrosta (varoitus, linkin klikkaaminen aiheuttaa akuuttia lompakon tyhjenemistä), jossa on myynnissä kaikkea muutakin kaunista. Balmuirin tereillä varustettu valkoinen pellavatyyny on avopuolisoni kodista, täytyy kyllä antaa herralle täysi kymppi hyvästä mausta sisustuksen suhteen! ;) 

Toivottavasti näillä eväillä pääsette muutkin nauttimaan lokakuisesta sunnuntaista ja luomaan sitä positiivista hyggeä elämään! Ensi viikolla on muuten yhden lempivaateliikkeeni Massimo Duttin avajaiset, mahtaako joku muukin olla tulossa? Ja loppuun vielä täytyy tietysti mainostaa, eli blogini on ehdolla Indiedays Blog Awardseissa kategoriassa Lifie, joten jos haluat antaa äänesi blogilleni niin äänestämään pääset linkin takaa.

Share:

6 kommenttia

 1. Kiva postaus ja ihana tuo sesse tuolilla! <3

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtava teksti ja upeaa, että otit Hyggen puheenaiheeksi! Olen monesti keskustellut tästä samasta asiasta ystäväni kanssa ja pohtinut, miten paljon voisimmekaan oppia siitä! Monesti näkee, kun suomalainen ostaa otsa kurtussa esimerkiksi aluslakanaa ja menee sen kassa kassalle hyvin huonotuulisena. Mietin, miksei kyseinen ihminen voisi ostaa ostokokemuksestaan Hyggen mukaisesti kaikkea iloa irti tunnustelemalla lakanakaupan tarjonaan koko aluslakanavalikomaa, hypestellä eri materiaaleja ja kuvitella, miten ihanaa onkaa pujahtaa illalla sänkyyn uuden petivaatteen syleilyyn. Tällainen fiilistely toisi asiakkaallekin kivemaan tunteen puhumattakaan siitä myyjästä, joka kohtaa lakanan ostajan.

  Aijjai, voisin puhua aiheesta vaikka koko päivän. Kiitos kun otit asian esiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Joo olisi kiva jos pystyttäisiin enemmän kääntämään pimeä vuodenaika ja kotoilu kivaksi asiaksi ainaisen pimeästä valittamisen sijaan! :) Ehkä myyjänä onkin tarkoitus saada tämä asiakas lähemmäs hyggeä omalla innollaan? :)

   Poista
  2. Totta - siinä ammattitaito totisesti punnitaan. Ja ah sitä fiilistä, kun kelkan kääntäminen positiiviseen suuntaan onnistuu! :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig