2013/10/24

Haaste: Kotimme kolmella sanalla
Sain ihanalta Homevialaura -blogin Lauralta haasteen kuvata kotiamme kolmella sanalla. Haaste on alunperin lähtöisin Valentine's afternoon -blogista. Sanoja olisi kyllä löytynyt vaikka millä mitalla, mutta päädyin kuitenkin lopulta näihin kolmeen.

Seesteinen

Värimaailma on pidetty neutraalin hillittynä ja sama teema jatkuu läpi asunnon. Valkoisen, beigen ja harmaansävyt täydentyvät vaaleilla pastilleilla ja ripauksella vaaleaa puunväriä. Pellavaa, villaa, mokkanahkaa ja puuvillaa on käyttty materiaaliessa, toki osa kalusteista on myös muovia. Meillä on myöskin mahdollisimman vähän ylimääräistä tavaraa esillä, jotta yleisilme säilyy seesteisenä. Valaisimet on hankittu harkiten, jotta tunnelma pysyy pehmeänä myös pimeänä vuoden aikana.
 
 Skandinaavinen

Vaaleat pinnat, puunsävyt sekä luonnonläheisyys materiaaleissa tekevät kodistamme hyvin skandinaavisen. Skandinaavinen muotoilu tulee esille kodissamme mm. Fritz Hansenin kalusteissa sekä Louis Poulsenin valaisimissa. Myöskin kotimaisia kalusteita meillä on mm. Adealta sekä Muuramelta.

Arkkitehtuurinen

Talon arkkitehtuuri  oli ensimmäinen, johon tässä 70-luvun paritalossa ihastuimme. Isot ruutuikkunat kauttaaltaan yhdellä seinällä, korkea olohuonetila, tiiliseinä sekä vinokattoinen makuuhuonetila tekevät muuten niin tavallisesta kodistamme mielestämme mukavan persoonallisen. Arkkitehtuuria täydentämään on valittu modernin minimalistiset ja talon henken sopivat kalusteet.

Haastan mukaan seuraavat blogit Valkoinen HarmajaMuoti mielessäModernisti kodikas sekä Form follows function. Muutkin saavat toki napata haasteen! 

Minua kiinnostaisi kuulla, mitkä sanat kuvaavat teidän kotianne parhaiten?
Share:

24 kommenttia

 1. Kiitos vielä haasteesta :) yritän toteuttaa tän!

  VastaaPoista
 2. Niin, tietysti piti vielä sanoa että ihania ihaniakuvia teidän kauniista kodista <3

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia! ♥ Ja hyvät sanat valitsit, näin kuvia katsomalla kuvaavat kotianne oikein hyvin!

  VastaaPoista
 4. Teillä on todella kaunis koti ja seesteinen on kyllä oikea sana kuvamaan sitä :) Tykkään todella paljon teidän värimaailmasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia! Juu tällainen herkkä tyyli on kyllä meidän juttu. Modernia, mutta ei romanttista. <3

   Poista
 5. Teillä on kyllä niin kaunista ja herkullisia klassikoita.
  Kiitos haasteesta! :) Pitääpä laittaa se ihan muistiin ettei unohdu.

  Toivottvasti nähdään viikon päästä blogigaalassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tartut tähän Suvi! :) Ja kiitos samoin ;) Nähdään gaalassa!

   Poista
 6. Kiitos haasteesta. Laitetaan toteutukseen :)
  Kivat kuvat teiltä :)

  VastaaPoista
 7. Se on vaan niin kaunis... <3 -Julia

  VastaaPoista
 8. Teidän koti on vaan niin kaunis ja todellakin seesteinen! :) Hyvällä maulla toteutettu.

  VastaaPoista
 9. Minäkin nappaan haasteen matkaan! Kiitos kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiva että säkin toteutat tämän, Kerttu! Mietin alkuun että kenet kolme haastan mukaan, koska ihania blogikoteja on niin paljon. Kiva että haaste lähti nyt jo heti alkuun kiertämään näin hyvin! Odotan mielenkiinnolla mitä tuleman pitää.. :)

   Poista
 10. Ihanaa että näin moni on innostunut tästä mun liikkeellelaittamasta haasteesta! Mielenkiintoista kuulla mitä sanoja keksitte :) Jos muistatte, käykää huikkaamassa mulle haasteen toteutuksesta, jotta tiedän tulla kurkkimaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja piti tietty myös kommentoida tätä sinun postaustasi, Sanna, että WAU mitkä kuvat! Myös tosi osuvat sanat löysit, sillä ainakin blogin perusteella kodistasi saa juurikin tuollaisen kuvan. Teillä on kaunista!

   Poista
 11. Ihana ihana kaunis koti! Mistä muuten olet hankkinut tuon sohvapöydän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :) Sohvapöytä on puusepän tekemä, puusepän oman kodin vanhoista lattialankuista, tasoon kiinnitetyt kottikärrynpyörät on rautakaupasta.

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig