2013/10/09

Alusta asti matkassa -haaste

 Sain Valkoinen harmaja -blogin suloiselta Suvilta hauskan haasteen muistella niitä ensimmäisen oman kodin tavaroita, jotka ovat edelleen matkassa mukana. 

Itsehän asuin opiskeluaikoina pienessä yksiössä Turussa, mutta samaan aikaan rakensin omaa kotia silloisen poikaystävän kanssa Espoossa, josta käsin kävin töissä aina pari päivää viikossa. Yksiössä oli lähinnä lapsuudenkodista mukaan otettu, itse kuultovalkoiseksi käsitelty Lundian työpöytä sekä tv-taso ja lisäksi 120cm leveä jenkkisänky. Näistä mikään ei ole enää matkassa mukana, ja päätinkin soveltaa haastetta nyt sitten ensimmäiseen oikeaan omaan kotiin, jona Espoon kotiani pidin.


Ensimmäisestä kodista matkassa on edelleen pysyneet Iittalan ja Arabian astioiden lisäksi Eamesin DSR-tuolit. Tuoleilla on nyt ikää sellaiset 7 vuotta ja ovat edelleen kuin uudet! 


Tuoleissa viehätti alunperin niiden keveys ja myöhemmin ne ovat osoittautuneet myös äärimmäisen helppohoitoisiksi -muovipinnalle tarvitsee vain näyttää rättiä ja taas on puhdasta. Keittiön tuoleissa tuo ominaisuus on mielestäni todella tärkeää.


Tuollaiset klassikkotuolit ovat hyvä esimerkki siitä, miten laatuun panostaminen kannattaa. Vielä seitsemän vuoden jälkeenkin tuolit miellyttävät, näyttävät hyvältä ja ovat mukavat istua. Lisäksi ne voi yhdistää helposti pöydän kuin pöydän kanssa. Nyt ne ovat X-jalkaisen lasipöydän kaverina, kun taas ensimmäisessä kodissa tolppajalkaisen pähkinäpöydän raikastajina.

Olipas
 sen verran mukava haaste, että päätän haastaa mukaan seuraavat upeat blogit

Tartutteko mukaan haasteeseen?

Lisäksi minua kiinnostaa muiden lukijoiden ensimmäisen oman kodin tavarat, mitä sinulla on säilynyt matkassa mukana ensimmäisestä omasta kodista?

Share:

16 kommenttia

 1. Ensimmäisestä omasta kodista ei ole jäänyt mitään matkaan :( Sisustusmaku on sieltä muuttunut niin paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kyllä itselläkään pahemmin muuta kuin nuo tuolit! On totta, että sisustusmaku voi muuttua paljonkin ajan kanssa. :)

   Poista
 2. Kiitos kaunokainen, ja nämä tuolit on kyllä ikityylikkäät ja 7 vuotta jo, pitkä aika. Heh mitähän meille olisi jäänyt sieltä ekasta yhteisestä asunnosta 10 vuoden takaa, ei varmaan mitään. Täytyy ottaa pohdintaan :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta. Kaivoin juuri sen ensimmäisen oman kodin kuvia.. Ja aion myös julkaista ne. :) Ihka ensimmäisestä kodista ei kyllä ole tainnut kulkeutua mitään.. Opiskelijabloxi ajoista maku on ehtinyt muuttua. Ja hyvä niin!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy itsekin kaivella, löytyisikö siitä Turun opiskelijaboxista kuvia.. ihana asunto kyllä se oli, mutta joo sisustus ei ehkä niinkään.. eikä ehkä mitään mukaan otettavaa kumminkaan. Tykkäsin silloin valkoisesta, ruskeasta ja vaaleansinisestä. :D

   Poista
 4. Meillä on edelleen minulla lukioaikana kirjoituspöytänä ollut vinolipasto, YO- lahjaksi ostamani Arabian astiasto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo astiat ovat selkeästi sellaisia, että ne kyllä kulkevat alusta asti! :)

   Poista
 5. Hauska haaste :) Aloin heti pohtimaan, onko minulla edes valokuvia siitä kodista... Ei silloin tullut niin kotia kuvattua, tai kuvattua muutenkaan kovin ahkerasti. Juhlissa ja spesiaalitilaisuuksissa... Harmi, olisi mukava katsoa niitä nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Tartu ihmeessä haasteeseen, vaikka en sinua haastanutkaan! :) Juu eipä tullut aikaisemmin kotia pahemmin kuvattua.. nytkin sen edestä!

   Poista
 6. Kummasti se maku muuttuu ja tarkentuu vuosien myötä. Tuolisi ovat tosi ihanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Olen kyllä ollut niihin todella tyytyväinen :)

   Poista
 7. Ensimmäisestä omasta kodista on melkein kaikki vielä mukana. Tosin ensimmäinen oma koti oli vasta seitsemän vuotta sitten. Pöytä, tuolit, televisiotasona toiminut penkki ja lipastot ovat kulkeneet kodista toiseen mukana. Liekö sitten syynä se, että ne on itse tehty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos sinulla on jotain niin upeaa kuin itse tehdyt huonekalut, niin ei ihme että ovat säilyneet mukana! :) Voi vitsit, osaispa itsekin...

   Poista
 8. Tuolit ovat kauniit, mutta tuo pöytä se vasta onkin! Kenen suunnittelijan ja mistä hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pöytä ei ole kenenkään "tunnetun" suunnittelijan, vaan se on alelöytö Pentikistä! :) Pentikillä oli muutama tuollainen esittelypöytänä ja sain toisen niistä. En valitettavasti tiedä, onko pöytää enää saatavilla, mutta toki kannattaa soittaa ja kysyä!

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig