2017/11/27

Joulukattauksen kulmakivet

Tällä viikolla marraskuu taittuu joulukuuhun ja taitaa olla jo sopiva aika aloittaa joulufiilistelyt? Kuten edellisessä joulua käsittelevässä postauksessa jo kerroinkin hieman tulevasta joulupöytäkattauksesta, ajattelin koota hieman vinkkipostauksen muotoon, mitä tuotteita tulen jouluna kattauksessa käyttämään . Ehkä näistä on teille apua omaa kattausta suunnitellessa?


& Villeroy & Bochin Cellini -lautaset tilasin vähän aikaa sitten täydentämään meidän valkoista Teemaa. Taisi kuitenkin käydä niin, että ihastuttuani näihin klassisiin lautasiin nyt niin paljon, päätin alkaa keräämään Cellinistä koko astiaston. Näin ollen jo 15-vuotiaana aloitettu keräilykohde Teema yhdistettynä värikkääseen Paratiisiin (oi miksi oi miksi en tajunnut valita mustavalkoista) saattaa päätyä joko myyntiin tai mökille. Hopssan vaan, ehkä olikin jo aika päivittää astiavalikoimaa vastaamaan nykyistä makuani.& Balmuirin pellavaservetit löytyvät meiltä niin valkoisina kuin pellavansävyisinä. Joulupöytään laitan todennäköisimmin pellavan värisen liinan, joista pellavaservetit saa sitten jatkumoa. Tallinnasta viime vuonna ostetut mustat servetit toimisivat myös kauniisti valkoisten astioiden kanssa, mutta ehkä kaipaan hieman pehmeämpää tunnelmaa kontrastien sijaan. Verkkokaupan puolelta nuo pellavansävyiset servetit näyttäisi olevan out of stock, mutta myymälän puolella näitä pitäisi löytyä.


& Balmuirin Piemonte -juoma- sekä viinilasit tulevat koristamaan niin ikään joulupöytäämme. Ihastuin näissä suupuhallettuissa kristallilaseissa niiden sirouteen ja muotoiluun, joka tekee juomisesta todella miellyttävää. Juomalasien kohdalla valitakriteerinä oli lasin reunan ohuus sekä sopiva vetoisuus ja nämä lasit täyttävät molemmat kriteerit. Piemonte juomalasia on saatavissa liikkeessä sekä korkeana että matalana versiona - me halusimme molempia, joita käytämme tarpeesta riippuen.


& Himlan Vasa-servettirenkaat löysin Cobellosta messinginvärisenä, mutta huomasin, että niitä saa mm. tuolta linkkaamastani verkkokaupasta tilattua hopeisina. Etsin ja kolusin kaikki mahdolliset verkkokaupat löytääkseni ohuet ja sirot lautasliinarenkaat ja nämä tuli onneksi vastaan. Messinki tuo mielestäni kivan lisän kattaukseen kaiken muun metallin ollessa teräksistä.


& Georg Jensenin teräksiset kattaustarvikkeet kuuluvat heittämällä suosikkeihini ja oletettavasti ainakin Etagere-kerrosvatiKoppel-kannuCafu-maljakko sekä Bloom-kulhot löytävät paikkansa joulupöydän kaunistajina. Itseäni ilahduttaa, kun arjen ja juhlan käyttöesineet ovat kauniita ja ajattomia - näitä varmasti käytämme vuodesta toiseen.

Joulupöytä näyttää siis hyvin valko-teräs-pellavansävy voittoiselta ja mukaan aioin laittaa niin valkoisia leikkokukkia kuin myös havunvihreää tuomaan jouluista tunnelmaa. Valkoisista leikkokukista taidan päätyä tuoksumattomiin liljoihin sekä ruusuihin ja näiden seuraksi eucalyptuksen lehtiin. Leikkoamaryllis houkuttelisi, mutta olen sille kovin allerginen, joten se kävisi ainoastaan silkkiversiona.

Mistä tekijöistä koostuvat sinun joulupöytäsi kattaus?

Share:

2 kommenttia

  1. Kaunis kattaus<3 Mistä olet pöydän ostanut tai minkä merkkinen? Hyvälle näyttää!- Marja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Pöytä on Calligarisin Planet 120cm ja mattavalkoinen.

      Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig