2017/11/10

Inspiraatiota klassiseen tyyliin - Slettvoll


Haluaisin näiden kuvien myötä tarjota teille lukijoille hieman inspiraatiota klassiseen tyyliin näin viikonloppua vasten. Meillä Suomessa sisustamisessa jyllää hyvin selkästi muutama tyylisuunta, joista voisin mainita ainakin blingbling-ylellisen valkohopean tyylin tekoturkispeittoineen ja kristalleineen sekä toisessa päässä puu-harmaa-skandinaavinen peikolehtikasveineen, aniliininahkoineen sekä tiikkikalusteineen. Vaikka koen, että omaan tanskalaiseen, modernia ja klassista yhdistelevään sisustustyyliin istuvaa tarjontaa ei löydy oikein kotimaisista sisustuslehdistä taikka sosiaalisen median ihmeellisestä maailmastakaan, voi inspiroitumista kuitenkin hakea tanskalaisten designbrändien lisäksi esimerkiksi Slettvollin valikoimista.


Slettvoll on norjalainen brändi, jonka tuotteita ei ainakaan vielä saa Suomesta, mutta jonka kaunista myymälää pääsee ihailemaan lähimmillään Tukholmasta. Viime kertaisella vierailulla mukaan tarttui inspiraation lisäksi upea Slettvollin coffee table book sekä musta-valkoinen tyyny, joka onkin näkynyt useassa olohuonekuvassa reissun jälkeen ( Ikat Kerala - olit ihana -mutta oli aika saada vaihtelua tälle blogityynylle).


Klassista ja eurooppalaista tyyliä edustavan Slettvollin kulmakiviksi voisi mainita hillityn värimaailman, laadukkaat luonnonläheiset materiaalit sekä tummat sävyt. Sisalmatot, ylipitkät pellavaverhot, rouhea puu ja mattainen metalli kuuluvat tämän brändin tyyliin ylellisiä tuoksukynttilöitä ja arvokkaan oloisia satiinilakanoita unohtamatta. Slettvollista inspiroituneena vaihdoin tänä syksynä meidän kotona kaikki verhot luonnonväriseen pellavaan, joka toi mukavaa maanläheisyyttä kromin, valkoisen ja mustan liittoon.


Suomessa enemmistönä taitaa olla vaaleat ja lähes valkoiset kodit, mutta usean trendiennusteen mukaan tummat sävyt ovat tulleet myös pohjoismaiseen sisustamiseen. Vaikka valkoinen koti ei olisikaan enää trendikäs, luotan itse vaalean sisustuksen ajattomuuteen sekä hillittyyn väripalettiin. Meillä voi näkyä värejä oliivin vihreästä haaleaan roosaan, mutta aina murretuissa sävyissä.


Mutta kuten tiedetään, omaa kotia ei kuitenkaan kannata sisustaa trendien vaan enemmin omien mieltymysten mukaan. Valkoinen, musta ja beige on ajaton väripaletti, joka menee vuodesta toiseen. Itse en ole voimakkaiden värien ystävä enkä usko että mikään trendiennuste tulee tätä muuttamaankaan. Klassinen väripaletti antaa tilaa sisustuksessa muille tekijöille, kuin näennäisesti huomiota herättäville väri-iloitteluille. 


Sellaista pohdintaa tähän perjantai-iltaan näiden upeiden Slettvoll -myymälän tunnelmien säestämänä. Onko tämän norjalainen brändi teille uusi tuttavuus vai oletteko ihastelleet sitä aikaisemminkin?

Share:

4 kommenttia

 1. Oli minulle ihan uusi tuttavuus, mutta on kyllä ihania tavaroita ja huonekaluja! Oi että mitä herkkuja :) Mukavaa sunnuntaita ja isänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uskon, että tämä ei ole vielä niin tuttu brändi Suomessa, mutta varmasti tietoisuus tästä klassisesta brändistä kasvaa :)

   Poista
 2. Hei, olipa mieluinen postaus! Ennen Pinterestin yleistymistä keräsin omaa leikekirjaa ihanista sisustuskuvista ja tunnelmista. Jostain bongasin tuolloin Slettvolin kauniin mainoslehden ja tuosta poimitut kuvat luovat pohjan tuon aikaiselle leikekirjalle. Nykyäänkin sydän hypähtää muutaman voltin heidän kauniita kuvia katsellessaan.
  Ihasten toki kauniita pohjoismaalaisesti sisustettuja vaaleita koteja, mutta jotenkin tuo yksinkertainen ylellisyys ja tummuus myös puhuttelee. :) Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma ja hyvä jos postauksesta oli apua! Vaalea sisustus on toki meillä enemmän pinnalla, mutta uskon, että tummia sävyjäkin aletaan pikkuhiljaa taas nädä. :) Slettvollin sisustuskuvat ovat kyllä aivan omaa luokkaansa! :) Kiitos samoin sinne!

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig