2017/11/22

Vähemmän on enemmän - joulussakin

Kohta on enää kuukausi jouluun, voitteko kuvitella? Itse noudatan joulun suhteen vähemmän on enemmän mentaliteettia, niinkun muutenkin sisustamisessa - joulukoristelu on hyvin minimalistista, joulumenu koostuu yksinkertaisista ruokalajeista ja lahjoja tulee kummilapsia lukuunottamatta ostettua vuosi vuodelta vähemmän (tänä vuonna he saavatkin aineellisen lahjan sijaan rahastosijoitukset). Ajattelinkin koota hieman listan muotoon, mitä kaikkea kotona tapahtuvia projekteja tässä on vielä edessä ennen käynnistyvää pikkujoulukautta ja joulua - niitä nimittäin on kohtalaisen paljon!


& Viime vuoden tapaan meille hankitaan perinteisen joulukuusen sijaan kaukasianpihta ruukussajoka ei allergisoi ja josta saa nauttia jo joulukuun alusta lähtien. Matala kuusi koristellaan Georg Jensenin kultaisilla ja kromisilla koristeilla, kynttilävaloilla sekä valkoisilla palloilla. Ehkä tänä vuonna sallin myös muutaman valkoisen rusetin mukaan, joita olen ihaillut mm. Lauran minikuusessa.


& Koska deadline on itselläni paras hoputtaja, otin ihan kevyesti tähän joulun alle myös tavoitteeksi saattaa loppuun niin keittiön pienen päivityksen (marmoritasolla ja uusilla vetimillä), kuin myös huoneiden maalauksen. Kuten viikko sitten suunnittelinkin, makuuhuone saa meillä uuden sävyn Farrow & Ballin valikoimista, mutta koska ihastuin maaleihin niin kovin, että olohuonekin maalataan nyt samalla.


& Sisustaminen ei joulua odottaessa tietenkään jää tähän - makuuhuoneeseen on tulossa niin uusi taulusommitelma kuin myöskin pehmeä matto. Myös ruokapöytä päivitetään tässä vaiheessa suurempaan, joten jos jollakin on kiinnostusta Calligarisin pyöreään Planet -pöytään, niin laitappa sähköpostia. Odotan innolla isoa ruokapöytää, sillä vihdoin meille mahtuu hyvin useampikin vieras ruokailemaan.& Joulukoristelu koostuu meillä lähinnä kuusesta, muutamasta havusta, valkoisista leikkokukista sekä valkoisesta joulutähdestä ikkunassa. Koristelun sijaan haluan kuitenkin keskittyä tänä vuonna miettimään joulumenua ja siihen sopivia viinejä. Joulumenu tulee koostumaan ainakin mätileivistä, riisipuurosta, kraavilohesta, sushista ja rosollista, mutta katsotaan tuleeko tänä vuonna joulupöytään kinkku vai edellisten vuosien tapaan sisäfilepihvit.


& Joulumenun kylkeen liittyy luonnollisesti myös astiat ja muut kattaustarvikkeet. Olen kovasti pinnaillut ideoita ja tehnyt listaa mahdollisista tarvikehankinnoista. Tänään löysin kauniit messinkiset servettirenkaat ja tarkoitus olisi vielä hankkia uusia juomalaseja Balmuirin tai Iittalan valikoimista. Valkoiset pellavaservetit ja pellavapöytäliina löytyvätkin jo ennestään - saatte varmaan esimakua kattauksesta pikkujoulujen muodossa joulukuun alkupuolella.


& Last but least - joulumieli. Sitä onkin hankalampi hankkia kaupasta! Joulu tulee olemaan luonnollisesti yhdessäolemisen aikaa ja tänä vuonna päätin, että aloitan joulutohinat vasta joulukuun puolella, koska en halua jo joulupäivänä siirtää katsetta kohti kevättä. Onneksi joulunajan tunnelman löytymiseen on tässä tiedossa niin läheisten kanssa vietettyjä pikkujouluja kuin myös viikonloppumatka jouluiseen Pariisiin, joten eiköhän se joulumieli sieltä taas jossain vaiheessa nosta päätään!

Share:

2 kommenttia

  1. Mukavia pikku projekteja sinulla siellä ja aika monta vieläpä :-) olen itse alkanut tänä vuonna tykästymään tähän vähemmän on enemmän linjaan ja joulukodin sisustaminen sillä tavalla itselle nyt uutta. Innolla jään siis odottelemaan tulevia postauksia joulusisustuksesta kauniissa kodissasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Pikkuprojekteja" indeed. :D Joulunpyhinä ehtii sitten levätä, kun kaikki nämä on puristettu. :) Kiva kuulla, että myös siellä on löytynyt uusi tyyli tehdä joulua kotiin, vaihtelu näissäkin nimittäin virkistää! <3

      Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig