2017/11/18

Sisustuksen ensimmäiset x 5

Sekä Pihkala että Valkoinen Harmaja - blogissa on kiertänyt haaste (tai oikeastaan kyseessä ei ole alunperin ollut haaste, vaan postaus johon monet ovat aloittajan eli Suvin jälkeen osallistuneet), jossa listataan sisustuksen ensimmäisiä hankintoja. Koska niin sisustustyylini kuin asuntojeni koko on muuttunut tässä matkan varrella, olen laittanut kauniita klassikoita kiertoon. En ole kuitenkaan mikään tuotteisiin kiintyvää tyyppiä, joten itseäni ei haittaa, että omasta ensimmäisestä kodistani (joka muuten oli Turussa sijaitseva vuokrayksiöj) ei ole enää oikeastaan Teema-astiastoa kummempaa jäljellä. Toki muutamia sellaisia tuotteita tällä hetkellä kodistani löytyy, joiden suhteen uskon että tulen niistä tuskin koskaan luopumaan - ja ne samat tavarat ovat myös tässä listauksessa mukana.
1. Fritz Hansenin PK22 -tuolit hankin jo edelliseen kotiin, ja kuten kuvista näkyy, sopivat ne todellakin sisustukseen kuin sisustukseen. Blogituolien ja kopiotuotteiden maailmassa olen iloinen siitä, että näitä tuoleja en ole nähnyt monessakaan kodissa. Haaveilin tuoleista pitkään ja olin suorastaan haltioissani, kun sain tämän pitkäaikaisen haaveen toteuttaa. PK22-tuolit ovat klassikot, joista varmasti pidän kiinni pitkään.


2. Driaden Toy-tuolit ovat kulkeneet ensimmäisen omistusasuntoni parvekkeelta aina tähän kotiin asti - vain määrä on vaihdellut asunnosta riippuen. Yksinkertainen muotokieli sekä valkoinen väri on pitänyt huolen, että näihin tuoleihin ei kyllästytä. Niiden kaverina on tällä hetkellä parvekkeella niin Fatboyn The Petit -ulkovalaisin kuin myöskin Calligarisin Cocktail -pöytä. Varmasti siinä ns. tulevaisuuden kodissa tämä setti saa paikkansa aamiasryhmänä ja hankitaan erillinen isompi ruokapöytä tuoleineen.


3. Louis Poulsenin PH 3/2 -pöytävalaisin taisi olla ensimmäisiä valaisinhankintoja edelliseen kotiin. Klassinen valaisin sopii useaan sisustustyyliin ja löytää aina paikkansa kodista kuin kodista. Nykyisessä kodissa se on seinään kiinnitetyn vitriinin päällä (josta voisinkin tehdä tarkemman esittelyn joku kerta) ja onpa valaisin seikkaillut makuuhuoneessakin.


4. Hästensin Supera -sänky oli 30-vuotislahjani, joten se on tarjonnut kauniita unia jo kohta viitisen vuotta. Vaalea ruutukuosi on neutraali (useimmiten valitun tummansinisen sijaan), mutta nyt olen alkanut kaipailemaan rungon ylle modernia helmalakanaa. Kauniita olen nähnyt mm. Matrin valikoimissa, joten mahdollisesti sellaisen voisi ruksia hankintalistalle. Helmalakana suojaa runkoa (johon itseasiassa mm. Maijan kynnet on jo saanet pienen reiän) ja tuo ehkä ripauksen klassisuutta makuuhuoneen sisustukseen.5. ByLassenin Kubus-kynttelikön ostin kuuden vuoden takaiselta Kööpenhaminan reissulta ja se on ollut siitä lähtien yksi suosikkikyntteliköistäni. ByLassenin tuotteet ovat yleistyneet Suomessa viimevuosina - kyseessähän samanlainen kansallistuote Tanskassa mitä Aalto -vaasi meillä Suomessa. Vaasia en ole koskaan tuntenut omakseni, mutta tämän kynttelikön kyllä - koenhan vahvasti olevani sielultani tanskalainen!

Share:

4 kommenttia

 1. Kauniita esineitä ja ymmärrän hyvin, miksi ne on tähän listattu. Meillä rakentuu vielä sisustuksen pohja, mutta kunhan perus jutut on hanskassa, aion panostaa niihin muutamaan katseenvangitsijaan ja klassikkoon. Kuten Ton-tuoleihin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Pikkuhiljaa tosiaan sisustus usein muodostuu ja osa jää osaksi omaa kotia kun toiset on aika laittaa kiertoon. :) Ton tuolit ovat aivan ihanat ja sopii kyllä teidän modernin boheemiin tyyliin niin hyvin!! :)

   Poista
 2. Näitä on ollut todella mielenkiintoista lukea. Valikoimaa on ollut sellaisista "kasarijutuista" (viitaten siis vuosikymmeneen, ei keittiövälineeseen ;) ) aina klassikoihin, uutta ja vanhempaa. Ihanaa, kun jaatte tällaisia yksityiskohtaisempia tarinoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! Kiva kuulla, jos tällainen postaus on mieluinen!

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig