2013/06/01

Hurmaavat pionit
Ah, kuin tilauksesta uusimmassa divaanissa oli juttu pionien kasvatuksesta! Sain syntymäpäivälahjaksi kaksi pioninalkua, molemmat on nyt istutettu (tai öh, mies istutti, itse nautin kahvista). Kiitos kaikille vinkeistä pionien istutuksen suhteen! Istutettiin ne tuohon pation viereen, se on aika aurinkoinen paikka, mutta osan päivää varjosta. 50cm kuoppa ja 50cm väliä toisiinsa, istutus pintaan. Jännää, saa nähdä tuleeko meille joku vuosi ihan omat pionit. Ja arvatkaas, terassikin on käsitelty puuöljyllä, laitan huomenna kuvia! Tuli ihan tosi hyvä! Otettiin sellainen ruskean sävyinen öljy, kun nuo pation puuosat ovat myös ruskeat. Lisäksi saatiin tänään pihaa siivottua ja sekin alkaa pikkuhiljaa hahmottua. Kyllä se vielä tästä.

Ihanaa lauantaita! Muistakaa nauttia auringosta. 

Share:

20 kommenttia

 1. Ihana terassi teillä! Täälläkin pionit ovat lemppareita ja niitä löytyykin pihalta jo kolme kappaletta, ovat kyllä vielä niin nuoria etteivät tee paljon vielä kukkia. Yhdestä kukasta sain nauttia! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana, siellä on yksi kukka <3 voi miten suloista. Jostain se on lähdettävä. Vissiin saan odotella pari vuotta että noi kukkivat.

   Poista
 2. Todella kaunis terassi! Minäkin rakastan pioneita yli kaiken, ovat lempikukkiani, ihanan isoja kauniita "palleroita" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pionit on kyllä niin ihania, kauniita ja herkkiä <3

   Poista
 3. Teillä on ihanan tunnelmallisen näköinen piha! Pionit ovat ihania, mulla oli niistä tehty hääkimppu ja se oli kyllä upea, vaikka itse sanonkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! vielä on pihassa paljon tekemistä, mutta pikkuhiljaa! Pionit hääkimpussa kuulostavat ihanilta!! <3

   Poista
 4. Pioni on haastava, mutta niin upealla tavalla palkitseva :) Odottamisen arvoinen juttu! Mahtava terassi teillä :)

  VastaaPoista
 5. Oi, pionit ovat upeita! Haluisin niitä edes maljakkoon.:) Kukkakaupasta siis.:)) Taitavat olla aika hintavia leikkokukkina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Planteginissa olen nähnyt kohtuuhintaisia pioneja, mutta muutenhan ne on joku 7-10e kappale paikasta riippuen. Tosin, ovat kyllä hintansa arvoisia, niin upeita ja kestävät pitkään. :)

   Poista
 6. Meillä on myös yksi pioni, äidin penkistä siirretty muutama vuosi sitten. On kyllä kukkinut hienosti joka kesä ilman mitään erikoistoimenpiteitä. Tänä vuonna näyttäis tosin olevan vähiten nuppuja. Paria uutta tainta harkitsen myöskin tälle kesälle, ovat kyllä ylivoimaisesti kauneimpia perennoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä pioni siis kesti siirron? olen kuullut, että ne ottaisivat siirtämisestä itseensä, mutta hienoa, jos ei ollut moksiskaan :)

   Poista
  2. Kesti joo, äitini oli varma, että ei tee kukkia moneen vuoteen, mutta teki heti samana kesänä.

   Poista
 7. Pioniostoksille pitäisi itsekin lähteä. Vanhan talomme pihaan jäi toistakymmentä eri lajiketta, täältä uudelta pihalta löysin yhden pensaiden keskelle hautautuneen yksilön, lienee alkuperäinen 30- luvulta. Se ajatus viehättää, vaikka noita taaksejääneitä vähän surenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 30-luvulta asti ollut pioni! Ne se on nähnyt paljon. Oi kun ihanaa! :)

   Poista
 8. Mä ajattelin tänä kesänä hankkia kaupasta elämäni ensimmäiset pionit, niitä on niin kovasti blogeissa hehkutettu sen pari vuotta jonka oon ehtinyt blogimaailmassa hengailemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä maailman kauneimpia kukkia <3 Siitä vaan siis ;)

   Poista
 9. Meillä kasvaa pioneja suoraan nurmikolta, nuppuja näyttäis olevan :)

  VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig