2017/05/06

Suhteet


Varmasti yksi ihmisen merkittävin hyvinvointiin vaikuttava tekijä ovat ympärillä olevat ihmiset. Siksi koen luonnolliseksi käsitellä ystävyyttä ja läheisiä ihmisiä blogissani osana rentoutumisviikkoa, sanotaanhan ihmisen olevan viiden lähimmän summa. Ensi viikolla esittelyssä ovat muut rentoutumisen keinot, kuten itsensä hemmottelu, ulkopuoliseen apuun turvautuminen sekä matkustelu.


On sanottu, että ihminen tulee ympärillä olevien ihmisten kaltaiseksi, joten oman ajan antamisen suhteen kannattaa olla tarkka. Itselleni tärkeitä ihmissuhteita ovat ensisijaiset sellaiset, jossa koen syvää yhteyttä toisen ihmisen kanssa. Jos suhde on pelkkä tyhjänpäivästä small talkia, priorisoin mieluummin sellaisia ystäviä, joilta saan, ja joille voin myös antaa enemmän. Blogin puolella olen hyvin vähän tuonut esille tärkeimpiä ystävyyssuhteitani, jotka olen muodostanut jo lapsuudessa ja nuoruudessa. Näiden ihmisten kanssa olen jakanut elämän ilot kuin surutkin ja olen saanut kunnian olla heidän lastensa ylpeä kummitäti. Joskus vaikeina hetkinä olen ollut ystävieni kannateltavana ja olen heille siitä ikuisesti kiitollinen -ilman heitä en olisi sitä, mitä tänään olen!


Voisin sanoa, että elämäni yksi tärkeimpiä arvoja on usko ihmisten hyvyyteen. Tutustuessani uusiin ihmisiin oletan automaattisesti, että kaikki ihmiset haluavat toisille hyvää. Toki tämä usko aiheuttaa aina aika ajoin myöskin pettymyksiä, sillä kaikki eivät luonnollisesti elä saman arvomaailman mukaan. Itse kuitenkin mieluummin uskon ja petyn, kuin suhtautuisin uusiin ihmisiin lähtökohtaisesti kyynisesti ja varauksella -ehkä hieman realisimia ei olisi joskus pahitteeksi.


Moni voisi blogini perusteella kuvitella olevani ihmisenä sellainen, että haluaisin jutella paljon sisustamiseen liittyvistä aiheista. Todellisuudessa itseäni kiinnostaa paljon enemmän jakaa omia tuntemuksia ja tutustua ihmisiin pintaa syvemmältä -hyvä keskustelu on paras rentoutumiskeino, jonka tiedän! Olen se ihminen, joka tokaisee pitkänkin, mielestäni ehkä turhanpäiväisen keskustelun päätteeksi "mitä sinulle oikeasti kuuluu?". Tiedän myös, että ystävyyden syventyessä suorasanaisuuteni saattaa ärsyttää ihmisiä, jotka ovat tottuneet ennemmin lakaisemaan ongelmia maton alle. Näytän myös itsestäni helposti haavoittuvaa puolta ja uskon, että tämä voi pelottaa niitä ihmisiä, jotka eivät ole sinut oman haavoittuvuutensa kanssa. Kaiken kaikkiaan uskon kuitenkin ainoastaan aitoihin ihmissuhteisiin, joissa saa näyttää itsensä kaikkinensa ja tulla hyväksytyksi sellaisena kuin on.


Ihanien ystävien lisäksi elämääni määrittää merkittävästi parisuhde. Tomas on todella ymmärtäväinen, lämmin, hyväsydäminen sekä kärsivällinen ihminen, joka sopi hyvin tällaisen nollasta sataan innostuvan, kärsimättömän ja välillä hankalankin ihmisen kumppaniksi. Koska meidän suhde pohjautuu luottamukselle, pystymme olemaan täysin omia itsejämme ilman mitään naamioita. Yhden kulissiliiton nuorempana kokeneena tiedän, että aitous on ainut asia, joka kantaa parisuhteessa pitkälle.


Ja nyt onkin jo puhuttu tarpeeksi ihmisistä, sillä yksi tärkein hyvää elämää tukeva suhteeni on ehdottomasti koiramme Maijan kanssa! Maija on hyvä esimerkki siitä, että aina ei tarvita sanoja löytääkseen yhteyden tunnetasolla. Ne vain tietää. Ihan parhaita tyyppejä. Sanonta "the more people I meet, the more I love my dog" ei varmasti ole ihan tuulesta temmattu.

Huomenna päästääkin sitten Kotona ja kylässä -sarjan viimeisen jakson pariin, se on luvassa aamupäivällä. Kiitos paljon ihanasta palautteesta sarjan suhteen, lupaan, että lisää on luvassa. Suunnitteilla on ainakin Lauran upeassa kodissa kuvattava jakso sekä varmasti muutakin...

Share:

2 kommenttia

  1. Ihana postaus ❤️. Yhdyn tähän ihan täysillä. Itselleni varmasti tärkein suhde on suhde koiraan/koiriin. Rakastan koiriani varmasti eniten tässä maailmassa, he ovat minulle kaikki. Heidän jälkeensä hyvällä sijalla tulee mies ja ystävät, joita on ihan muutama, mutta sitäkin tärkeämpi ja rakkaampi. En ylläpidä yhtään ystävyyttä jotka eivät ole syvällisiä. Minulle syvällisyys ja toisen kunnollinen tunteminen ovat ne tärkeimmät. Jos sellaista yhteyttä ei ole, ei minulla ole innostusta ylläpitää sellaista. Lisäksi se vaatii jonkinlaista sitoumusta molemmilta siihen mikä on yleensä monien vuosien tulos. Niinkuin parisuhdekin. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Åsa! <3 Koirat ovat kyllä niin vilpittömiä! :) Itsellä on vähän tuo sama, eli syvä yhteys ja kokonaisena kohdatuksi tuleminen ovat tärkeitä ihmissuhteissa, oli kyse sitten puolisosta tai ystävistä! Toki monenlaisia ihmisiä mahtuu elämään ja kaikkien kanssa ei aina tarvitsekaan olla niin syvää yhteyttä, mutta huomaan, että viihdyn paremmin sellaisten ihmisten seurassa, joidenka kanssa tämä on.

      Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig