2017/05/28

Madeira lomakohteena

Okei kiitos riittää tämä arki jo. Voiko lähteä takaisin? 


Kuten varmasti aikaisemmista teksteistä sekä Instagram-kuvista on voinut päätellä -lomamme Madeiralla oli aivan m i e l e t ö n. Olin paljon kuullut hyvää Madeiran saaresta, mutta jotenkin aina mieltänyt sen osaksi samaa massaturismikohdetta Kanarian saarten kanssa. Kerran Kanarialla (Teneriffan -saarella) käyneenä voin sanoa, että ei ollut minun juttuni, mutta toki mieli voi vielä joku päivä muuttuakin.


Madeira hurmasi monipuolisuudellaan, hulppeilla maisemillaan ja miellyttävällä ilmastollaan. Onnistuneesta lomasta kertonee ainakin se, että heti toisena lomapäivänä googlettelimme Madeiran asuntojen hintoja ja suunittelimme vaihtavamme uran konttorirotasta banaaninviljelijään. Huumori sikseen, mutta ainakin eläkepäivät tuolla mieluusti viettäisi Aperol sprizer lasissa ja meren antimet lautasella.


Paahtavan kuuma ei oikeastaan ollut missään loman vaiheessa, siitä piti Atlantilta saapuva tuuli huolen. Kuitenkaan ei ollut kylmä myöskään - lämpötila kohosi joka päivä yli kahdenkymmenen asteen ja tuntui kostean ilman takia Suomen helteistäkin päivää kuumemmalta. Ei siis syytä huoleen, jos sinua on jotenkin varoiteltu Madeiran viileydestä -sitä se varmasti on joskus talvella, mutta ei ainakaan enää toukokuun puolen välin jälkeen.


Madeiralle suositeltu matkustusaika on juurikin toukokuussa, joten olimme aivan loistavaan aikaan liikkeellä. Saari on silloin vehreimmillään ja pääsee ihailemaan niin kukkaloistoa kuin vihreää luontoakin. Talvisin Madeiran korkeimmilla huipuilla (Pico Ruivo 1861m) on jopa lunta, joten sää ja ilmasto on saarella hyvin monipuolinen. Levada-retkemme teimme n. 1000m korkeudessa ja siellä tarvitsi hellehattujen sijaan paksumpaa takkia, toisin kuin alhaalla rannikolla.


Upeat puitteet lomailuun tarjosin hotellimme Savoy Saccharum Calhetan -kylässä, joka on aikuiseen makuun suunniteltu tyylikäs spa-hotelli n. 35 minuutin ajomatkan päässä Fuchalista. Rauhallinen kylä sijaitsi saaren poukamassa, eikä siellä ollut hotellimme lisäksi kuin muutama ravintola sekä kauppa. Tällainen rauha tulikin tarpeeseen ja saimme myös hotellilla olla koko alkuviikon rauhassa, ennen kuin isommat turistimassat saapuivat paikalle.


Koska sain instagramin puolella kommentteja, että Madeira kiinnostaisi matkakohteena teitä lukijoitakin, ajattelin tehdä vielä ihan omat postauksensa niin meidän Savoy Saccharin -hotellista kuin myös retkistäkin. Paljon tuli nähtyä ja koettua, mutta osa tekemisestä jäi seuraavaan kertaan, ettei reissu mennyt turhan vauhdikkaaksi. Muun muassa kolme huippua jäi tällä kertaa harmiksemme valloittamatta (Pico Areeirolta Pico Ruivoon) sumuisen vuoristotien takia.Oletko sinä käynyt Madeiralla? Hurmasiko tämä vihreä saari sinutkin?
Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig