2020/04/04

Parasta juuri nyt

Kaupallinen yhteistyö: Vuokkoset & Delipap


Valkoisen harmajan Suvi haastoi meidät bloggaajat positiivisuutta ylläpitävään haasteeseen, jossa pohditaan, mikä on parasta juuri nyt. Vaikka vallitseva tilanne on meille kaikille monella tavalla haastava, jokaisesta hetkestä on aina mahdollisuus etsiä myös jotain hyvää. Huomisesta ei tiedä, ei tässä tilanteessa eikä elämässä ylipäätään, joten kannattaa etsiä niitä nautinnon aiheita ja pieniä ilonhetkiä jokaisena päivänä. Näistä asioista itse saan iloa tällä hetkellä...


& Pitkän kaavan mukaan nautittu brunssi, joka katetaan ruokapöydän sijaan olohuoneeseen (kotikonttori on varmasti monella vallannut ruokapöydän, meillä ainakin). Rakastan tehdä tällaisia smoothiebowleja ja saan valtavasti nautintoa luodessani kattauksia. Tämä jos joku on hyvä aika panostaa viikonloppuna yhdessä tehtyyn brunssiin ja syödä monta tuntia perheen kesken -mukaan voi toki ottaa muitakin etäyhteyksien avulla!


& Luonnosta liikkuminen on tavoittanut suomalaiset ruuhkiksi asti: itse tykkään viikonlopun ruuhkaisten lenkkipolkujen sijaan käydä kesken työpäivän puolen tunnin kävelyllä ja vaihtaa tänä aikana kuulumiset kavereiden kanssa puhelimitse. Yksi päivä teimme Caritan kanssa lenkin "yhdessä" - molemmat kävimme tahoillamme lenkillä ja vaihdoimme kuulumiset handsfreen kautta. Metsässä vietetty aika alentaa tutkitusti stressiä ja auttaa palauttamaan, joten tässä myös hyvä vastalääke tämän kuormittavan tilanteen keskelle.


& Hyväntuoksuisen samppoon ja hoitoaineen hankkiminen on tehnyt suihkussa käymisestä pienen rentoutumishetken , varsinkin näillä etäkonttorin entisestään harventuneilla hiustenpesuväleillä (kai kaikki muutkin on olleet ainakin jo viikon pesemättä tukkaa?). Ostin aivan ihanan tuoksuiset hiustuotteet, joiden johdosta nuuhkuttelen omia hiuksia jatkuvasti.& Koen, että olen etuoikeutetussa asemassa siinä, että koska itselläni (ja toivottavasti teillä muillakin?) on asiat hyvin, voin auttaa pienyrityksiä ostamalla heidän tuotteitaan ja palveluja. Yksi toinen tärkeä asia, jolla voimme omalla kulutuksella auttaa muita tässä tilanteessa on se, että suosimme kotimaisia yrityksiä! Nyt jos koskaan on oleellista valita ostokset kärryyn sen mukaan, että mahdollisimman moni niistä työllistää ihmisiä kotimaan rajojen sisällä.  Yksi näistä suosimistani yrityksistä on Delipap, joka valmistaa mm. Vuokkoset – tuotteet ja Muumi Baby –vaipat Suomessa. Delipap on erikoistunut ekologisiin ja laadukkaisiin hygieniatuotteisiin, Vuokkosetin ja Muumi Babyn lisäksi, valikoimista löytyy Helmi vanu- ja puhdistustuotteet. Esimerkiksi Vuokkoset-brändille on tullut luomuversiot tampooneista – niiden valmistusmateriaali on ainoastaan 100% luomupuuvillaa ja ne ovat täysin biohajoavia. Ei siis lainkaan muovia, viskoosia tai muita keinotekoisia aineita vaan ainoastaan ympäristön kannalta hyvää, helposti hajoavaa puuvillaa. Delipapin tuotteet on kehitetty Allergia- Iho- ja Astmaliiton kanssa ja ovat puhtaita sekä ympäristövastuullisia. Yrityksellä on jopa 40 vuoden kokemus laadukkaiden ja/tai ihoystävällisten hygieniatuotteiden kehittämisestä sekä valmistamisesta, joten herkkä iho kiittää! Jos Vuokkoset tuotteet eivät ole sinulle entuudestaan tuttuja, voit tilata näytepaketin täältä.


& Työnantajani järjestämä etäjooga on osoittautunut todella suureksi henkireiäksi näiden viikkojen aikana. Tunnin Yin-jooga avaa toimistotyössä kuormittunutta kehoa ja purkaa mielen huolia. Olen joogannut jo kohta vuosikymmenen ja voin sanoa, että jos vielä ei ole aloittanut, kannattaa ehdottomasti tässä kohtaa tuoda jooga osaksi elämään rentoutumis- ja rauhoittumiskeinoksi. Koska keho ja mieli ovat yhtä, vallitseva mieltä kuormittava tilanne tuntuu varmasti monella kehossa erilaisina lukkoina, joita pääseen yinjoogan pitkillä, sidekudoksiin ulottuvilla venytyksillä purkamaan.


& Vaikka sosialisointi on tässä hetkessä aika minimissään, työpäiviä piristää kollegoiden kanssa vietetyt etäkahvihetket skypen välityksellä. Miten tärkeää onkaan vaihtaa kuulumisia kesken päivän ja purkaa ajatuksia yhdessä töistä ja muustakin. Niin kun joku osuvasti sanoi, vaikka meillä on fyysisen eristäytymisen aikakausi, se ei tarkoita, ettemmekö voisi olla henkisesti lähellä.


Mikä sinun elämässäsi on parasta juuri nyt?


Share:

3 kommenttia

 1. Terkkuja lockdown-Lontoosta!

  Tuo luonnossa kavely on kylla ihanaa, samoin ihan omassa pihassa olo. Kunhan voi olla ulkona.

  Pari paivaa sitten vietimme aperitif-tunnin kaukana asuvien ystaviemme kanssa ja paatimme tehda siita tavan, koska asumme joka tapauksessa eri puolilla Englantia ja naemme harvoin. Ehdotin myos samaa Suomessa asuville ystaville ja toivon, etta tastakin tulisi tapa. Jaisi tasta korona-ajasta jotain positiivistakin.

  Muuten toivon, etta ihmiset alkaisivat arvostamaan kaikkea paikallista, oli se sitten leipomo, kukka/jokin muu kauppa ja ymparilla oleva luonto. Itse olen tilaamassa nyt tulevalla viikolla paikallisesta leipomosta leipaa ja suosikki-italialaisesta pizzaa. Paasiaisena pitaa katsoa, mita kasveja tarvitsemme pihalle, koska paikallinen puutarhamyymala toimittaa kotiin - tilaat vain netin kautta ja he tuovat kasvit kotiovelle (soittavat ovikelloa ja astuvat 2 metria taaksepain ja jattavat laatikot siihen missa seisovat, jotta jokainen voi itse purkaa ne).

  Pysyhan terveena!

  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Elina! Kiva kuulla teidän kuulumisia Lontoosta! :) Siellä onkin tiukemman rajoitukset kun täällä, mitä olen entisten kollegoiden somesisällöistä ymmärtänyt. Etä-aperitivit kuulostaa loistavalta, mekin olemme kavereiden kanssa skoolailleet teamsin välityksellä afterwork-hengessä. Kuten sanoit, jokaisessa asiassa on aina jotain positiivista. Itsekin pyrin nyt suosimaan paikallisia (ja vähintään kotimaisia) tuotteita, sun suunnitelmat kuulostaa myös hyvältä! Tsemppiä myös sinne Lontooseen! :)

   Poista
  2. Moikka! Onhan taalla melko tiukkaa. Ruokakauppoihin paasee vain tietty maara ihmisia kerralla, ja ulkona jonotetaan 2m valia pitaen kunnes on oma vuoro. Kaupan ovella on portsari vahtimassa, etta ihmismaara on se sallittu. Ruokakauppojen sisalla on myos 2m valimatkamerkinnat, jottet ole liian lahella toista ihmista kassajonossa. Kaikki pienemmat kaupat, kahvilat, pubit ja ravintolat ovat kiinni.

   Tosin osa tekee kotiinkuljetuksia, esimerkiksi puutarhamyymalat, leipomot ja ravintolat mm. Deliveroon tai jonkin muun takeaway-palvelun kautta, ja olemmekin tilanneet leipomosta leipaa 2 kertaa viikossa tukeaksemme paikallisia pienyrityksia.

   Kerran paivassa saa kayda urheilemassa oman perheen tai samassa asunnossa asuvien ihmisten kanssa, mutta esimerkiksi rannalla, puistossa tai jopa puiston penkilla ei saa istua ja isommissa puistoissa tulee varmasti joku viranomainen haatamaan pois.

   Viikonloppuna jokin perhe Pohjois-Englannissa oli saanut poliisilta huomautuksen, kun heidan lapset leikkivat / pelasivat oman talonsa etupihalla - se kun ei heidan kasityksensa mukaan noudattanut "pysy kotona" neuvoa (haloo?!). No, perhe videoi koko jutun ja lahetti sen Daily Mail roskalehdelle julkaistavaksi ja tottakai paikallinen poliisi joutui korjaamaan sanomisiaan. Jonkin toisen alueen poliisi taas joutui korjaamaan sanomisiaan, kun oli tviittaillut tarkaillaneensa "non-essentials" kaytavaa kaupassa (taalla kun saa menna ostamaan vain "essentials" eli tarpeellisia tavaraa). No, tuohon jalkimmaiseen puuttui jopa hallitus sanomalla, etta kaupat saavat myyda niita tuotteita, joita heilla on valikoimissa. Ei ihme, etta moni pelkaa taman olevan alkua poliisivaltiolle.

   Taytyy vaan toivoa, etta tama tilanne olisi pian ohi ja rajoitukset voitaisiin poistaa.

   Elina

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig