2020/04/19

Pellava-villamatto klassiseen tyyliin


Kaupallinen yhteistyö VM-CarpetMitä enemmän vuosia sisustusalan parissa kuluu, sitä enemmän huomaan viehättyväni klassisesta eurooppalaisesta tyylistä aikaisemman skandinaavisen sijaan. Klassisuudella tarkoitan tässä yhdessä aitoja materiaaleja, marmoria, pehmeänsävyisiä seiniä, koristeellisia listoja, ruutuikkunoita ja  peilikuvioisia kaapinovia muutamia mainitakseni. Olen koronakotoilun aikana alkanut seuraamaan brittiläistä tubettajaa Lydia Else Mileniä, jonka klassisen kodin ottaisin heti omakseni (koti vilahtaa esim. tämän videon alussa). Suomessa ei oikein ole tämän klassisen tyylin sisustusbloggaajia (korjatakaa jos olen väärässä), mutta ulkomaisista bloggaajilta ja tubettajilta voi ammentaa inspiraatiota. 


Klassiseen tyyliin kuuluu isossa roolissa myös luonnonmateriaalit, kuten villa ja pellava, ja meidän olohuone onkin päivittynyt n. kuukausi sitten kotimaisen VM-Carpetin uutuudella Viita-matolla, johon ihastuin heidän showroomilla vieraillessa. Matto on kudottu langasta, jossa pellava ja villa on samaa lankaa ja näin ollen maton nukka ei käytössäkään muutu epätasaisesti painuneeksi vaan pysyy ryhdissä. Kuukauden käyttökokemukset osoittavat, että matto soveltuu hyvin myös koiraperheeseen: matto on sekä likaahylkivyyskäsitelty että vesipestävä, joita ominaisuuksia ilman en uskaltaisi luonnonmateriaaleista valmistettua mattoa kotiini ottaakkaan.


Myös maton sävy on aivan täydellinen greige, joka sopii kotimme sävymaailmaan kuin se olisi tehty tänne. Viita-matto on saatavilla myös kahdessa muussa kauniissa sävyssä luonnonvalkoinen ja harmaa ja samassa sävymaailmassa löytyy myöskin Viivasekä Aho-matto, joilla voi muodostaa kauniin mattokokonaisuuden vaikka koko kotiin. Mattojen taustalla oleva yritys VM-Carpet on valmistanut mattoja jo vuodesta 1973 ja tullut somesta tutuksi blogimaton maineeseen nousseesta Hattara-matosta. Ja mikä parasta, kyseessä on kotimainen yritys, ja kuten olen aikaisemminkin blogissa kertonut, nyt jos koskaan on erityisen tärkeää työllistää kulutuspäätöksillään kotimaista tuotantoa.


 VM-Carpetin kaikkia mattoja saa mittojen mukaan, joka onkin todella tärkeä ominaisuus  viimeistelyä sisustusta ajatellen. Meidän matto on koossa 160x230cm ja se oli oikein sopiva 220cm pitkän sohvan eteen.  Toivotaan tälle kauniille matolle pitkää käyttöikää ja pidetään huulipunat visusti Maijalta piilossa! 


Share:

2 kommenttia

 1. Voi miten kaunista ja valoisaa kotonasi on!

  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Elina aina niin piristävistä kommenteista! :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig