2020/01/19

Matkailumaterialismia ja millainen matkailija itse olen

Koska meille on tämän vuoden reissun suunnittelu ajankohtaista (ja varmasti teille monelle muulle myös), halusin jakaa teille muutaman ajatuksen matkailusta ja miten sen itse koen. Kuten postauksessa Asioiden on muututtava - ja päätin aloittaa itsestäni kerroinkin, olen tietoisesti vähentänyt matkailua viimeisten vuosien aikana - varsinkin lentokoneella toteutettujen matkojen. Siinä missä vielä joitain vuosia sitten reissasin jopa viisi kertaa vuodessa ulkomaille, olen päättänyt, että lentokoneella taitettavia lomamatkoja tulisi vuoden aikana jatkossa maksimissaan kaksi, mieluummin vain yksi kerta.


Itselle matkailu merkitsee uusia elämyksiä, rentoutumista ja rutiineista irrottautumista. Varsinkin osa-aikaisena yrittäjänä koen, että monesti lomalla on kiva päästä omista tutuista maisemista (ja samalla työympäristöstä) irrottautumaan. Koen, että uusi matkakohde ei tee pitkässä juoksussa sen onnellisemmaksi kuin vaikka uusi tuolikaan, jos oman elämän palaset eivät ole muuten kohdallaan eikä osaa löytää iloja tavallisista arjen hetkistä. Enkä näe missään nimessä matkailua vastakohtana esimerkiksi tavaran kuluttamiselle, vaan oikeastaan päinvastoin: matkailu voi mielestäni olla muoto materialismista siinä missä shoppailukin – siinä kulutetaan vain tavaran sijaan elämyksiä.


Koska osa ystävistäni asuu ulkomailla, matkailu merkitsee myös läheisten ihmisten näkemistä. Olenkin pyrkinyt joka vuosi käymään moikkaamassa kavereita niin Barcelonassa, Pariisissa kuin vaikka Ruotsissakin. Valitettavasti Meksikossa asuvan ystävän luona en ole vielä kertaakaan päässyt käymään, toivotaan, että matka myös sinne olisi jossain vaiheessa ajankohtainen. 


Myös kotimaassa vietetyt hetket antavat hyvän mahdollisuuden arjesta irtautumiseen. Aina ei todellakaan tarvitse lähteä kauas ja Suomesta löytyy mahdottoman upeita paikkoja, kuten vaikka HaikkoPorvoon vanha kaupunkiTurkuNoormarkun ruukki, Fiskars, Tammisaari, Hanko ja Suomenlinna – omaa mökkiä tietysti unohtamatta! Täksi kesäksi olemme saaneet kutsun Ähtäriin, Vanha Pappila Hetki -hotelliin, jonka on perustanut eräs entinen kollegani. 


Nykyään eniten sydäntäni lähellä on niin sanotut aktiivilomat, joskin myös koen, että niin rantalöhöilylle  (kurkkaa mm. TeneriffaThaimaaMarbella) kuin myös kaupunkilomille (katso nämä OsloNizzaTallinnaTukholmaKööpenhamina, Barcelona talvella ja kesällä sekä Pariisi) on paikkansa. Vaellus- ja laskettelureissuista ehdottomat suosikkikohteeni ovat MadeiraNorja sekä SveitsiLisäksi ihania muistoja on jäänyt Kreikan Santorinin joogaretriitiltä, jossa heräsimme kukonlaulun aikaan tervehtimään aurinkoa talojen kattojen ylle.


Olen jenkeistä käynyt ainoastaan Miamissa, mutta tänä vuonna toteutamme pitkäaikaisen unelman New Yorkin lomasta, johon saatamme istuttaa myös välipysähdyksen samalle lentomatkalle Islannissa. Lisäksi tiedossa olisi viikonloppumatka Kööpenhaminaan sisustusporukalla eli sellainen matkavuosi tiedossa täällä.

Onko siellä jo reissuja suunnitteilla?

Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig