2016/08/24

Minilomalla Haikon Kartanossa


Tänään olisi paluu takaisin töiden pariin, mutta piipahdetaan ensin kierroksella Haikon maisemissa. Lomani ehkä yksi merkityksellisempiä hetkiä oli parin päivän vierailu upeassa Haikon Kartanossa. Miehen työn luonteen vuoksi ainoastaan muutaman päivän reissut olivat tällä kertaa loman aikana mahdollisia, joten tämä oli tilaisuus lähteä Haikon maisemiin nauttimaan historiallisesta tunnelmasta.  Haikon kartano sijaitsee lähellä Porvoota, joten pääkaupunkiseudulta sinne hurauttaa reilussa puolessa tunnissa. Porvoosta olen kirjoittanut täälä blogissa aikaisemminkin, sillä se on ehdottomasti yksi lempipaikkojani kesällä.


Majoituimme vierailun ajaksin kartanon puolelle sviittiin, josta oli upeat maisemat aina merelle asti. Kiireinen vuosi oli vaatinut veronsa ja tuntui aivan mielettömän ihanalta päästä valmiisiin pöytiin rentoutumaan sekä nauttimaan uusitusta kylpyläosastosta. Spa-puolelle on rakennettu usean erilaisen altaan lisäki neljä erilaista saunaa ja halutessaan siellä voi myöskin ottaa erilaisia hoitoja poreissa istumisen lisäksi. Itseä houkutti kovasti Haikon kartanon tunnettu huippukylmähoito, josta on koettu olevan apua lihassärkyihin. Tätä ei ehditty nyt kuitenkaan tällä kertaa testaamaan, mutta muuten olo oli todella virkistynyt parituntisen kylpylähetken jälkeen. Miten vesi onkin niin rauhoittava elementti? Tuntui kuin vuoden kiireet olisivat suorastaan sulaneet altaisiin.


Kartanovierailuun päätti näyttävä buffet-aamiainen kuohuviineineen. Nautimme aamiaisen keltaisen salin puolella ja tuntui oikein prinsessakohtelulta, kun kahvikin kaadettiin pöytään. Tämä reissu oli taas jotenkin hyvä muistutus itselle siitä, että aina ei tarvitse lähteä pitkälle reissulle, tai edes ulkomaille päästäkseen irti arjesta.


Joten jos yhtään tuntuu siltä, että syksy ahdistaa tai arki painaa päälle, niin voin kyllä lämpimästi suositella Haikon Kartanoa pieneen minilomaan. Itse ihastuin kyseiseen paikkaan niin, että rupesin jo suunnittelmaan häitä sinne. Häitä? Wait a minute, en siis ole lähiaikoina menossa naimisiin, mutta ainahan sitä saa haaveilla eikö? ;)

Share:

4 kommenttia

  1. Kauniita kuvia, niin tunnelmallista! Voi kunpa itse pian saan kokea Haikon kartanon <3 Ja häät siellä... OMG! :D

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia! Tuolla pitää joskus käydä! :)

    VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig