2018/12/09

Kaunis ja kohtuullinen jouluVastuullisuusteemat ovat olleet tänä vuonna paljon esillä niin perinteisessä mediassa kuin blogeissakin. Yksilön vastuuta on painotettu kulutusvalinnoissa ja enää ei ole uusimpien ilmastoraporttien tultua julki mahdollisuutta laittaa päätä pensaaseen. Joulu on perinteisesti meillä länsimaissa ollut hyvin kulutuskeskeinen juhla ja tämän tiimoilta Modernisti Kodikas-blogin Kerttu heittikin meille sisustusbloggaajille haasteen, jossa kannustetaan pohtimaan sitä, mistä elementeistä muodostuu kaunis ja kohtuullinen joulu. Halusinkin listata hieman asioita, joista syntyy meidän joulutunnelma tänä vuonna – ja mitä kohtuullisuus tarkoittaa meidän joulussa, kauneudesta tinkimättä.


Joulukuusi

Kuusivalintaa ja sen ekologisuutta sivusinkin jo tässä postauksessa, ja ehdottomasti eniten meidän kotiin on joulutunnelmaa tuonut tämä lumihuurre kuusi Etolasta. Se on niin kaunis ja ilahduttaa päivittäin. Hankin kuuseen tänä vuonna muutamia uusia koristeita Barcelonan El Corte Inglesiasista (kuten nuo puuterinroosat sekä kultaiset pallot) ja valkoiset rusetit tilasin Ebay:n kautta, sillä en suomessa vastaaviin ollut törmännyt. Tähti vielä uupuu kuusesta ja katsotaan, josko sellainen löytyisi meidän ensi viikonlopun Tallinnan reissulta.Lahjat

Lahjojen suhteen olemme suosineet yhden lahjan periaatetta, sainkin omani tämän vuoden lahjan jo Barcelonasta ja samalta reissulta ostin myös Tomasille yhden paketin kuusen alle. Olen usein pyytänyt joululahjani rahana, sillä siten pystyn käyttämään sen vaikka reissuun tai hankkimaan jonkin pitkään haaveilemani tuotteen. Turhia tavaroita pyrin välttämään ja siksi itseäni ilahduttaa enemmän vaikka tämän rahan käyttäminen puolestani hyväntekeväisyyteen kuin jokin vähälle käytölle jäävä lahja. Itselläni on nimittäin sen verran tarkka maku, että mieluummin valitsen itse lahjani, kuin otan vastaan yllätyksiä. Kummilapseni saavat taas kertasijoituksen heidän rahastoonsa joululahjaksi.


Ruokailu

Meidän joulupöytä tulee tänäkin vuonna notkumaan kalaa ja äyriäisiä – kinkku on unohdettu joulupöydästä jo vuosia sitten. Tulemme herkuttelemaan niin blineillä, mätileivillä, juustoilla, riisipuurolla, graavilohella sekä jouluisella juustokakulla. Ajattelin kokeilla valmistaa myös jouluista rocky roadia jälkiruuaksi ja kohta alamme valmistamaan Eiffel-tornin mallista piparkakkutaloa omilla piirtämilläni kaavoilla. Saapa nähdä mitä siitä mahtaa tulla, täytynee esitellä valmis teos sitten täällä blogissakin!


Hyväntekeväisyys

Kuten muinakin vuosina, koen tänäkin vuonna tärkeäksi osaksi joulua hyväntekeväisyyden. Aion itse lahjoittaa Joulupuu-keräyksen kautta joululahjoja vähävaraisille lapsille sekä osallistuin jo Hyvä Joulumieli -keräykseen, jossa mahdollistetaan ruokalahjakorteilla vähävaraisen perheen joulun ruokaostoksia. Lisäksi muistan blogini lukijan hankalassa elämäntilanteessa olevaa tytärtä pienellä joulupaketilla. Hyväntekeväisyys on itselläni ollut jo pitkään itsestäänselvä perinne jouluna, sillä vaikka osittain uskonkin siihen, että moniin asioihin voimme elämässä vaikuttaa, ovat hankalat elämäntilanteet usein monien ikävien asioiden itsestäjohtumaton summa, jossa ulkopuolinen apu on aina tarpeen.


Joulu on ehdottomasti nautiskelun, lämmön ja lahjojenkin aikaa, mutta kuten monen muunkin asian elämässä, sen voi mielestäni tehdä kohtuullisilla valinnoilla, ympäristön ja muut ihmiset huomioiden kauneudesta tinkimättä. Nyt onkin aika siirtyä jouluaskartelun pariin ja ihmetellä, saammeko todellakin Eiffel-tornipiparkakun rakennettua! Sanotaan nyt vaikka näin, että omilla leipomistaidoilla ja kärsivällisyydellä voisin kuvitella, että epäonnistuminen on todennäköisempää kuin onnistuminen – mutta pitäkäähän peukkuja!

Share:

2 kommenttia

 1. Tosi hyvä postaus. 👍👍 Ihanaa, että näitä aiheita nostetaan esille, kun ainakin minä inspiroidun nöisnä aivan valtavasti. Muiden esimerkillä on helpompaa toimia itsekin vastuullisesti.
  Yritän itsekin miettiä näitä asioita blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! :) Uskon itsekin juuri tähän, koska olen oppinut itse hurjasti myös muilta näistä asioista! Jään odottamaan postaustasi. <3

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig