2018/12/11

Nosta pienyrittäjää – Delfino

Frette-pussilakanat on saatu osana yhteistyötä Delfinon kanssa.


 "Minne olet lähdössä?"
 "Ripsihuoltoon!"
 "Silläkö sitä pelastetaan maailma?"
 "Sillä tuetaan pienyrittäjää – ja se on tavallaan sama asia."Kävimme taannoin tämän keskustelun avopuolisoni kanssa ja se laittoi minut pohtimaan tarkemminkin omia kulutustottumuksiani. Koska joulu on antamisen aikaa ja itsellenikin on pienyrittäjänä tärkeää tukea muita yrittäjiä, päätin aloittaa blogissani sarjan, jossa nostan aina silloin tällöin yhden sellaisen pienyrittäjän esille, jonka tuotteiden tai palvelun takana voin pidemmän kokemuksen myötä täysin seistä. Haluan painottaa, että tämän sarjan postauksia ei ole tehty varsinaisesti kaupallisessa yhteistyössä, mutta esimerkiksi ensimmäisenä esittelyvuorossa olevan Delfinon kanssa olemme tehneet jo vuosia oravannahkakauppaan perustuvaa yhteistyötä, jossa yritys saa näkyvyyttä tuotteita vastaan. Ilokseni huomasin, että tänä jouluna myös Valkoisen Harmajan Suvi on nostanut samaa aihetta esille paikallisten yrittäjien tiimoilta.
 

Delfino on on suomalainen, huippulaatuisiin vuodevaatteisiin ja kodintekstiileihin erikoistunut verkkokauppa. Yrityksen takana häärää mitä lämpimin ihminen Virpi, joka hyppäsi sisustusalan  pariin yrittäjäksi aliupseerin virasta armeijasta noin nelisen vuotta sitten. Virpi valitsee tarkasti tuotteensa verkkokauppaan ja haluaa olla itsekin vakuuttunut myymiensä tuotteiden laadusta – tällä hetkellä valikoimassa ovat esimerkiksi Fretten hotelleihin suunniteltu tekstiilisarja sekä Himlan Hope luomupuuvillaiset lakanat. Jaammekin Virpin kanssa saman arvon siitä, että on ekologisempaa ja järkevämpää ostaa vaikkapa muutamat kunnolliset lakanat, kuin useita huonompilaatuisia, jotka menevät käytössä nopeammin käyttökelvottomaksi.


Virpi aikoinaan perehtyi lakanoiden teknisiin ominaisuuksiin ja vertaili niiden paremmuutta keskenään – tämän myötä hän sai idean perustaa yrityksen, joka pohjautuisi huippulaatuisiin kodintekstiileihin ja sai solmittua yhteistyösopimuksen maailman luksushotelleihinkin (kuten Ritz Carlton ja Shangri La) tekstiilejä tuottavan Fretten kanssa. Yhtä laadukkaita lakanoita ei silloin löytynyt kotimaan markkinoilta lainkaan ja Delfino onkin tällä hetkellä ainoa Fretten jälleenmyyjä Suomessa. Fretten lakanat ovat valmisettu pitkäkuituisesta egyptiläisestä puuvillasta ja niiden lankatiheys on 300-1000 TC. Tämä tiheysväli on korkeimpia mahdollisia lukemia lankatiheydessä – ja käytännössä tämä tarkoittaa siis petausvaatteiden äärimmäistä sileyttä sekä kestävyyttä.Odotan innolla, että pääsen testaamaan kuvissa vilahtavia Fretten hotelli-malliston lakanoita*, sillä olen aikaisemmin jo ihastunut Himlan valkoisiin pussilakanoihin, jotka näkyvät sängyssämme muunmuassa tässä kuvassa.  Himlan pussilakanat ovat pysyneet jo vuosia ihan uuden veroisina, joten uskallan hyvin suositella niitä – valitettavasti itselläni ei ole kaikista käyttämistäni pussilakanoista samanlaista käyttökokemusta. Meiltä löytyy lisäksi jo Fretten mustatereiset pyyhkeet, jotka esittelinkin tässä postauksessa. Näistä saa ihania joululahjoja pukinkonttiin laadukkaita tekstiilejä arvostavalle. Itseä kiinnostaisi Delfinon valikoimista testata myös ekosiivoustuotteita, kuten vaikkapa imurointipuuteria – kaikki vähänkään kotitöitä mielekkäämmäksi tekevät tuotteet ovat arjen luksusta! Saatatte ehkä muistaakin, kun vinkkasin tästä silitysvedestä, voin luvata että yhtään lakanaparia ei tulisi ilman sitä silitettyä. Sainkin tänä vuonna pitkäaikaisen joululahjatoiveen pukinkonttiin, eli vaatehöyrystimen. Ehkä siitä innostuneena pukeudun seuraavina kuukausina  muuhunkin kuin vain muutamaan kashmire-paitaan, jota ei tarvitse huoltaa tuulettamista lukuunottamatta terveisin nimimerkki kukasilittäisivalkoisetpuuvillapaitani–83.

*Fretten pussilakanasetti saatu

Share:

2 kommenttia

  1. Mistä noin kauniita joulukuusen palloja löytää? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Osan olen ostanut stokkalta jo vuosia ja vuosia sitten, osan tänä vuonna Barcelonan El Corte Inglesistä.

      Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig