2015/10/13

Kysy valaistuksesta


*Yhteistyössä Louis Poulsen

Olen jo pitkään halunnut toteuttaa postauksen hyvästä valaistuksesta, sillä valaistuksen merkistys sisustamisessa on niin oleellinen. Valo ei vaikuta pelkästään kodin ulkonäköön, vaan myöskin sen asukkaiden fiilikseen ja mielialaan. Meillä Suomessa on suurin osa vuodesta kohtalaisen pimeää, joten sisälläoleva valon määrä ja ennenkaikkea laatu on korostuneessa roolissa. Toteutan postauksen yhteistyössä Louis Poulsenin kanssa, jonka valaistuksen asiantuntijat vastaavat teidänkin kysymyksiin mielellään.

Nyt siis saa kysyä ihan mitä vain valaistukseen liittyen!

// Ask anything about lightning!
Share:

18 kommenttia

 1. Tätä postausta odotankin suurella mielenkiinnolla. =)

  VastaaPoista
 2. Juuri pähkäilinkin valaistusasiaa, joten aihe osui nyt ihan nappiin. Kaipaisin vinkkejä hyvän yleisvalaisimen löytämiseksi olohuoneeseen. Huone tuntuu kovin pimeältä ja mikään perusvalaisin ei tunnu antavan tarpeeksi valoa. Kyseessä siis normaalikorkea (eli matala) 80-luvun oh, jossa ikkunat (metsään päin) yhdellä seinällä. 2 seinistä t.harmaita, muut valkoisia, katto valkoinen. Sisustustyyli skandinaavisen ja tanskalaisen sekoitusta. Mitä siis pitäisi ottaa huomioon tilan valaistuksessa/valaisimia valitessa? KIITOS!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymyksistä! Tähän ja muihin palaan valaistuspostauksen tiimoilta. :)

   Poista
 3. Minulla on etsinnässä hyvää WC-tilan kattovalaisinta, valo pitäisi olla kirkas, mieluiten Plafondi, hankala vertailla netissä kyseisiä valaisimia kun ei ole termit ja yksiköt hallussa. Valotar

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa, erittäin hyödyllinen aihe ja tätä postausta odotan innolla! Valaistus tuntuu olevan kodin hankalimpia asioita; yleisvaloa ei tunnu koskaan olevan tarpeeksi, tai sitten jos on, on se helposti kovaa ja kalseaa. Kohdevalaisimien löytäminen ja hankkiminen on huomattavasti helpompaa, mutta yleisvalaistuksen kanssa olen ihan kädetön. Eli kovasti kiinnostaisi ihan sellainen perusasia: mitä pitää ottaa huomioon hyvässä yleisvalaistuksessa? Miten valaistusta kodissa pitäisi lähteä suunnittelemaan - erityisesti olohuoneessa?

  Terv. läppärin ja television valosta... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymyksistä! Eiköhän me näihin saada vastaus. :)

   Poista
 5. Hei, hyvä ja tärkeä aihe! Itseäni kiinnostaa eritoten keittiön, WC tilojen ja eteisen yleisvalastus. Aikanaan kun tähän nykyiseen asuntoomme muutimme, olisi eteisen kattoa pitänyt alaslaskea spottivalojej vaihtamiseksi. Onko asia edelleen näin tai onko esim. Louis Poulsenilla jotakin matalaan suoraan olohuoneeseen yhteydessä olevaan avoeteiseen ja sen kattoon jotakin kivaa valaisinta (ei roikkuvaa)?
  Toista valaisinvinkkiä kysyn vierasvesssan kattoon, jossa ei ole suihkua. Tässäkin kohtaa mahdollisimman matala vaihtoehto voisi olla toimivin. Tyyli selkeän skandinaavinen ja vaalea pienellä ripauksella rouheutta ja runsautta.

  Yst. Terv. Eliisa

  VastaaPoista
 6. Oi rakastan valaistus-keskustelua, sillä olen viimein tajunnut kunnon valaistuksen merkityksen, mutta vielä olisi paljon opittavaa aiheesta. Tässä siis muutamia kysymyksiä:

  -olemme tekemässä wc-remonttia lähiaikoina. Millainen valaistus olisi sinne hyvä? Tarkoitus on myös meikata yms. vessassa. Ikkunaa ei vessassa ole.

  -tykkään epäsuorasta valosta, mutta mistä alkaa sen luominen kotiini? Ihailen upeita kuvia pinterestistä, mutta tuntuu vaikealta saada samaa tunnelmaa omaan kotiin.

  -voiko eri valonlähteitä olla liikaa samassa tilassa? Tuntuu, että ripottelen valoja vähän joka puolelle. On jalkalamppua, pöytävalaisinta, kynttilöitä, pallovaloja ja tietysti kattolamppu (joka ei kyllä koskaan ole päällä). Lisäksi haaveilen upeasta seinävalaisimesta :D

  Kiitos jo etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymyksistä! Palaan näihin sitten erillisessä postauksessa!:)

   Poista
 7. Meillä on remontti käynnissä ja olen pähkäillyt kuumeisesti valaisinasioiden parissa, nyt on kaikki valaisimet hankittu, WC:n valaistukseen halusin erityisesti kiinnittää huomiota Olisin todella toivonut tätä postausta pari viikkoa sitten, hih ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! No ehkä tästä on apua sitten muuhun valaistukseen! :)

   Poista
 8. Jos vielä ehtii, niin vinkkejä lamppumalleista otetaan vastaan vanhan, 3m kattokorkean keittiön leveällä ikkunalaudalle, johon olen etsinyt lamppua jo kauan! Ikkunan ääressä on pieni kahden hengen työpöytä ja lampun olisi hyvä tuoda valoa myös pöydän ääressä lukemiseen. Pitkän suorakaiteen muotoisen keittiön kattovalaisin (Le Klint 172) kun on melko kaukana keskellä huonetta ja ei tuo valoa pöydän ääreen. Tai onnistuuko toisen kattovalaisin en sokeripaloista veto toiseen kattolamppuun? Tarvitaanko sähkömiestä? Tosin en ole erityisen innostunut roikkuvista johdoista, vaikka ne joihinkin tiloihin tuovatkin kivaa rouheutta. Johtokotelointi on poissuljettu kattorosetin vuoksi, jonka haluan antaa olla rauhassa. Lisäksi kysyisin millainen lamppu kannattaa valita valaisimien, kun on kirkkaan ja kunnon valon ystävä, hämyisen ja keltaisen tunnelma valon loihdin muutamalla asiaan tarkoitetulla valaisimella/kynttilöillä. Mutta arjen pimeyteen kaipaan kirkasta ja puhdasta ja tehokasta valaistusta.-Johkis-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos kysymyksistä, palaan näihin sitten erillisessä postauksessa. :)

   Poista
 9. Minkä tyylistä valaisinta ehdottaisit makuuhuoneen kattoon, kun valaisimen kohta katossa ei ole "keskellä sänkyä". Skandinaavinen tyyli kiinnostaa ja valaisimesta pitäisi tulla valoa. Odotan innolla postaustasi - kiitos.

  VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig