2015/10/22

Born to be Wild


Olen aina hieman hävennyt myöntää, että rakastan turkiksia. Kuitenkin äärimmäisen eläinrakkaana  turkistarhausolosuhteet huomioiden eettisyys on mennyt ostopäätöksissä etualalle. En vain mitenkään pystyisi kantamaan ylpeydellä sellaista, jonka eteen jokin pieni viaton eläin olisi kärsinyt (klik).  Ihailen kuitenkin turkiksien ylellisyyttä, vaikka niitä ei vaatekaapissani yhtä perittyä vintagekauluria lukuunottamatta ole nähty.

Onneksi nykyään markkinoilla on suomalainen yritys Wild, jonka perustaja Marita Huurinainen on halunnut tuoda eettiset näkemykset huomiovat turkistuotteet markkinoille. Wildin turkikset ja muut nahkatuotteet ovat täysin eettisiä, eli niihin on käytetty ainoastaan metsästettyjen eläimien ylijäämäturkiksia- ja nahkoja. Suomessahan ekosysteemin tasapainon ylläpitämiseksi metsästetään tiettyjä eläinkantoja ja näiden hyödyntäminen muotiteollisuudessa on mielestäni aivan loistava esimerkki innovatiivisesta ajattelusta sekä todellisesta ekologisesta luksuksesta. Aidon turkiksen hankkimisen kohdalla miettisinkin, voiko luksukseksi edes kutsua tuotetta, jonka valmistaminen on aiheuttanut kärsimystä?

 Itse ihastuin suunnattomasti tuohon ketusta valmistettuun mustaan turkkiin -takki, jonka kantamisesta voin nauttia puhtaalla omalla tunnolla. Upeaan valikoimaan kokonaisuudessaan voit tutustua täällä.

Millaisia ajatuksia turkikset teissä herättävät?

// Finnish luxury brand Wild collection uses only fur and leather of animals that have lived in their natural environment -in the Finnish wilderness.
Share:

10 kommenttia

 1. Todella hyvin sanottu <3 JA tuo takki sopii sinulle täydellisesti!

  VastaaPoista
 2. En voisi itsekään kuvitella pitäväni yllä aitoa turkista. En ole oikeastaan edes pitänyt turkiksista materiaalina ikinä, ehkäpä juuri tuon faktan takia, että mitä eläimet ovat jonkun takin eteen kärsineet. Sen sijaan olen viime vuosina löytänyt tekoturkiksen esim. talvisten sisustustekstiilien joukkoon. En siltikään tiedä, laittaisinko tekoturkisvaatetta päälleni. En haluaisi kenenkään luulevan sen olevan aitoa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tässähän kyse oli siitä, että nämä ovat nimenomaan aitoja turkiksia. Näissä poikkeuksena on ainoastaan se, että turkikset eivät ole tarhatuista eläimistä vaan metsästetyistä, jotka olisivat muutenkin ylijäämiä, kun eläinkantoja pidetään kurissa. :)

   Poista
  2. Voi elämä! Mä keskeytin postauksen lukemisen siihen kun mainitsit ettet voisi ylpeydellä kantaa turkista ja en sitten näköjään lukenut kunnolla enää loppua... Hah ha :D Mun äidillä ja mummeilla on edelleen turkkeja myöskin, kuulun siis minäkin samaan "turkis-sukupolveen", mutta pysyn silti kannassani; metsästetty tai tarhattu, en pukisi ylleni. En silti hennaisi kenenkään takkia kadulla! ;) Ja ajatus toki tämän taustalla on positiivinen verrattuna tarhaukseen, siitä pointsit!

   Poista
  3. Hahah no ei se mitään! :) Metsästetyssä turkiksessa en näe mitään väärää, sillä eläinkantoja pidetään metsästämällä tasapainossa jokatapauksessa, ja nämä nahat on silloin vain ylijäämiä.

   Poista
 3. Ihanan turkki ja sopii sinulle Toosi hyvin! Olen itse aika neutraali asian suhteen ja en omaa kiihkeätä mielipidettä suuntaan tai toiseen. Lapsuudessani turkikset oli aika normaali juttu ja esim. Isoäitini ja äitini pitivät niitä eikä siinä ollut mitään kummallista. Itse en omista Turkkia enkä sitä hankkisi, mutta mieleeni ei ikinä tulisi arvostella esim. paria ystävääni jolla sellainen on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse tulen myöskin "turkis" suvusta, mutta se että edelliset sukupolvet eivät ole ymmärtäneet asian epäeettisyyttä ei tarkoita ettenkö minä voisi. :) kyllä minullakin tulee joku päivä olemaan perittyjä turkiksia aika liuta enkä ajatellut niitä hävittää. Itse en vain ostaisi tällä tiedolla varustettuna uutta turkista, koska tiedän miten eläimet kärsivät jonkun todella turhamaisen asian takia. Lihansyönnin suhteen olenkin sitten hieman joustavampi nykyään (ennen kaikki piti olla luomua), koska kyseessä on kuitenkin ravinto eikä ns. Turhake. Mielestäni muiden arvostelu on aina turhaa, oli kyseessä mikä asia tahansa, sillä vaan omiin tekoihin voi vaikuttaa ja sitä kautta ehkä toimia esimerkkinä. :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig