2013/09/15

Etniset matot modernissa sisustuksessaPunaisella matolla -postaukseen tuli kivasti teiltä lukijoilta kommentteja ja suurin osa oli sitä mieltä, että itämainen matto meidän muuten pelkisetyssä työnurkkauksessa toimii! Alkuperäinen idea etniseen mattoon lähti lukijan kommentista, mahtavaa kun sieltä ruudun toiselta puolelta saa vinkkeijä ja ideoita, joita ei heti tule edes ajatelleeksi. Kiitos teille siis! 

Kuten jo eräisiin kommentteihin vastasinkin, matto oli meillä vain työkaverilta lainassa, sillä halusin testata, miten tuollainen hieman erilainen ratkaisu toimii. Lähiaikoina olen muutenkin kiinnittänyt huomiota lämminhenkisin sisustuskuviin ja siihen, miten moderniin kotiinkin on mahdollista luoda kutsuva tunnelma. Liekö syksyn saapuminen herättänyt minussa tämän kaipuun kaikelle pehmeälle ja kodikkaalle vai vain taipumus siirtyä taas pelkistetystä tyylistä hieman runsaampaan. Niin tai näin, olen huomannut että kun kaikki on kotona harmaata, valkoista ja mustaa, on hyvin vaikeaa luoda omaan makuun riittävän kodikasta fiilistä.Pinnailin itselleni hieman kuvia moderneista sisustuksista, joissa on mielestäni juuri sitä omaan makuun istuvaa fiilistä: modernia ja pelkistettyä, mutta kuitenkin kodikasta. Yhdistäväksi tekijäksi näistä kaikista kuvista löysin jonkin persoonallisen ja muusta värikartasta poikkeavan maton, joka selkeästi tuo tilaan sitä jotain.

Meillähän ei kesällä ole ollut mattoa olohuoneessa ollenkaan ja tila tuntui ihanan kevyeltä. Makuuhuoneen matto sai osumat maalipurkin kaaduttua, joten yläkertakin on nyt täysin ilman mattoa. Kuitenkin nyt olen alkanut kaipailemaan jotain ihanaa syksyistä mattoa molempiin kerroksiin. Beni Ouarain matto tulee ehdottomasti olohuoneeseen, sillä niitä olen kuolaillut jo pitkään. Yläkerran työnurkkaus saa vielä odottaa täydellistä yksilöä, mutta jotain etnistä se varmasti tulee olemaan.

Mitä mieltä te olette noista etnisistä matoista modernin sisustuksen kaverina? Millä tekijöillä itse tuot lämminhenkisyyttä kotiisi?

Kaikki kuvat Pinterest

Share:

25 kommenttia

 1. Näissä kuvissa on kyllä ihanaa tunnelmaa ja värit ovat kuitenkin kivan maanläheisiä eivätkä liian räikeitä. Minusta värit ovat parhaat tunnelman luojat. Itse olen myös näideen itämaisten mattojen ystävä ja vanhassa kodissamme oli eteisessä vanhempieni upea iso itämainen matto. Nykyiseen kotiin se ei kyllä sovi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit ovat niin kauniita ja juurikin kuten sanoit, maanläheisiä. Itse olen huono käyttämään värejä kotona, mutta ehkä jossain kohtaa sitä uskaltaisi vähän revitellä. ;)

   Poista
 2. Tykkään kyllä paljon, mutta en ehkä itse uskaltaisi valita kuitenkaan noi räväkkää mattoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ehkä olohuoneeseen, mutta johonkin pienempään tilaan kyllä. :)

   Poista
 3. Ehdottomasti parhaita tunnelman tekijöitä ovat nuo 1000 ja 1 yön tekeleet!
  Meilläkin on suht moderni keittiö, valkoiseksi maalatut lattiat ja rosteria. Viime talvena löysin sinne täydellisen käsinsolmitun :)
  Nyt hakusessa myös olohuoneeseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii.. kuulostaa ihanalta tuo teidän keittiö! Siinä on varmasti juuri sitä tunnelmaa mitä haen! :)

   Poista
 4. Mahtava tuo alimman kuvan tunnelma! -Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on kyllä hyvin sidottu pelkistetty tyyli ja lämmin tunnelma yhteen! :)

   Poista
 5. Kuvissa on mahtava tunnelma, itsekin tykkään, että vaikka koti on moderni on sitä kiva pehmentää jollain kivoilla yksityiskohdilla.

  VastaaPoista
 6. Erityisen kauniit on kuvat 3 ja 5! Itsekin taidan olla hieman liian "arka" valitsemaan jotain noin erilaista. Mutta kaikissa kuvissa ja muilla kuitenkin näyttää niin upeelta. Upeeta alkavaa viikkoa sinulle Sanna! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai siis itsekin?? Tarkoitin että minä itse olisin liian arka :D

   Poista
  2. Ymmärsin kyllä :) Upeaa viikkoa myös sinne! En itse(kään) uskaltaisi ottaa tuollaista mattoa ainoaksi matoksi esim. olohuoneeseen, mutta tuonne työnurkkaukseen kylläkin. :)

   Poista
 7. Aivan ihana tuo kuva 5!!! Mä niin tykkäisin tuollaisesta meille, ehkä joskus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuohan on kyllä sellaisia todella ajattomia mattoja... ja sopivan yksilön etsimiseenkin menee varmasti aikaa :)

   Poista
 8. No mun mielipide onkin jo varmasti selvä ;))
  Alimmaisesta kuvasta tulee mieleen meidän sali! Piti muuten silloin maalionnetomuudesta kysyä vielä, että miten sen Luiskan laukun kävi? Menikö ihan pilalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! No nii varmasti onkin! :) Upea sali teille kyllä! Luiskan laukkuun jäi maaliläikkiä vaikka kuinka putsasin... buuuuuuuuu!

   Poista
 9. Mahtavan näköisiä kuvia! Niin mun näköisiä, kiitos tästä aamun kaunistuksesta! :)

  VastaaPoista
 10. Blogissani on sulle haaste :)

  http://whiteandfresh.casablogit.fi/lue/2013/09/10-kuvaa-kesaan-syyskuu-2013

  VastaaPoista
 11. Upeat kuvat, mikä tunnelma kuvissa. Itse en ole ollenkaan ollut tuollaisten mattojen ystävä, mutta noissa kuvissa kyllä näyttää todella hyvältä. pelkistetty sisustus ja nuo matot tuovat todella lämpöä, toimii. Meillä ei lattian maalaamisen jälkeen ollenkaan mattoja, mutta noista kuvista voisi ajatus lähteä :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kuulla jos näistä oli inspiraatiota! Joskus tuollaiset hieman yllättäväkin ratkaisut voivat toimia! :)

   Poista
 12. Matot tuovat lämpöä (varsinkin iltojen pimetessä/kylmetessä) - ihania inspis kuvia olet löytänyt.

  Mukavaa viikkoa kaima

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuollainen voisi olla juuri sellainen talvimatto, kesällä sitten vaikka keveämpää! Mukavaa viikkoa myös sulle Sanna :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig