2013/04/08

Kurkistus sisustussuunnitteluun

Tiistaita!

Eilen oli vapaapäivä, mutta tein hieman töitä kotona. Suunnittelupuolella on todella kiireistä, joten on hyvä välillä piirtää kotona omassa rauhassa ja kuunnella vaikka lempimusiikkia samalla.


Ja ei, tuo ei ole valtava kofeiinipläjäys tuolla oikeassa kulmassa, vaan yrittiteetä. ;) Kofeiinille kyllä on ollut näin viikkoina tarvetta, kun jotenkin tuo kellojen siirto on väsyttänyt vielä. Henkilökohtainen uninen jalkojenlämmittäjä. <3Piirrän tosiaan pohjakuvat ihan käsin asiakkaille. Lopuksi vielä väritän ne. Suunnitteluhommien alkuvaiheessa minua huvitti, kun istuin töissä värikynät kädessä ja väritin. Tuntui, että olen jossain leikkikoulussa, josta maksetaan. ;) Voisin kirjoittaa joskus enemmänkin sisustussuunnittelijan työnkuvasta, vaikka "päiväni kuvina" -postauksen muodossa.

Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta lukijoita, jotka ovat käyttäneet joskus sisustussuunittelijaa? Tai voisitko kuvitella käyttäväsi, vai haluatko rakentaa kotisi ilmeen alusta asti itse?


Share:

27 kommenttia

 1. ikävä tuota. ja sua. <3 annu

  VastaaPoista
 2. Me olemme käytteneet sisustussuunnittelijaa. Auttoi kyllä, kun rakensimme taloa ja oli monta asiaa, joita piti miettiä yhtä aikaa.

  -Taina

  VastaaPoista
 3. Sä oot niin mun unelma-ammatissa!:)) Mielelläni haluan lukea enemmänkin postauksia aiheesta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! :) Oletko itse suuntaamassa alalle? Mielelläni kirjoitan joskus lisää :)

   Poista
  2. Toivottavasti olen.:) Jonkin verran jo olen alaa opiskellutkin aikuiskoulutuskeskuksessa.:) Melkein täytyisi yrittäjäksi ryhtyä, mutta kynnys siihen on minulle vielä liian korkea.;) Päivätyön ohella tietysti voisi ensin aloittaa.

   Poista
 4. Minäkin lukisin myös mielelläni enemmän, et anna tulla vaan! :)

  VastaaPoista
 5. Tämä olisi myös minunkin unelma-ammatti, harmi vaan ettei matikkapää taida riittää, että pääsisi kouluun opiskelemaan tätä..voi kurjuus. Täytyy siis tyytyä haaveilemaan ja toteuttamaan ideoita omassa kodissa. Lukisin mielelläni enemmän tästä aiheesta, jotenka anna palaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustussuunnitteluahan voi opiskella muuallakin kuin amk:ssa! On erilaisia jatko-kouluksia yms. Voin kirjoittaa joskus lisää kyllä. :)

   Poista
 6. Voisin kuvitella hyvin käyttäväni koska turhia hutihankintoja ei ainakaan tulisi tehtyä, esim. tulevaan paritaloprojektiin aion piirtää mahdollisimman tarkat suunnitelmat ja olisi kiva tietää ammattilaisenkin näkemys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Monesti munkin asiakkailla voi olla hyvä tyyli ja ideat, mutta haluaa vahvistusta niille ja ideoita kokoihin, sijoitteluun, jne. Näin välttyy yleensä just ne hutihankinnat ja on inhaa, jos maksaa suuria summia huonekaluista eikä ne istukaan sitten kotiin värinsä/kokonsa puolesta.

   Poista
 7. Kiva postaus. Ehdottomasti lisää!! Kirjoita vaan kaikesta: siis alan ihanista sekä kokemistasi haastavista puolista (jos niitä haastavia on).

  Myö ei olla käytetty sis.suunnittelijaa, ollaan turattu koti ihan ite ;)

  VastaaPoista
 8. Kirjoita vain vielä lisää -minä olen kiinnostunut! Me ei käytetty sisustussuunnittelijaa, vaan ihan itse valinnat tehtiin. Ajattelin, että vaaleilla pinnoilla ei voi mennä vikaan, tekstiileillä saa sitten väriä halutessaan :)

  VastaaPoista
 9. Ehdottomasti postaus sisustussuunnittelijan päivästä :)
  Meillä on sisustussuunnittelija mukana taloprojektissamme. Tarvitsimme apua takan valinnassa, koska mittasuhteet olohuoneessa poikkeavat normaalista ja halusimme välttää väärän kokoisen takan hankinnan. Suunnittelija on mukana myös myöhemmässä vaiheessa varmistamassa, että pintamateriaalivalinnat sopivat keskenään yhteen. Karu(?) totuushan on se, että vaihtoehtoja löytyy loputtomasti ja tässä vaiheessa projektia tuntuu ettei enää tiedä mitä taloon haluaisi :D Suunnittelija pystyy rajaamaan vaihtoehdot muutamaan ja siitä on toivottavasti helpompi valita omanlaisensa materiaalit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuossahan se suunnittelija onkin paikallaan. Monilla suunnittelijoilla on tuotetuntemus sellainen, että se jo auttaa paljon, kun ei tarvitse itse käydä kaikkia mahdollisia materiaaleja läpi. :)

   Poista
 10. Miten mulla on mennyt ihan täysin ohi se, että sinä oikeasti työskentelet alalla, etkä ole vaan tälläinen intohimoinen harrastelija kuin esim. minä..?!? Joka tapauksessa olet unelmieni ammatissa ja todella mielelläni kuulisin työstäsi lisää. :) Miten olet päätynyt alalle ja miä on koulutustaustasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla! Kerron sitten lisää työstä ja muusta jossain erillisessä postauksessa! :)

   Poista
 11. Kiva postaus, on aina hauska lukea kollegojen ajatuksia ja työtapoja. Itse valmistun ensi tammikuussa, joten kaikkia alaan liittyvä, ja kokeneempien konkarien jutut kiinnostavat, eli lisää vaan juttuja tästä aiheesta :)

  VastaaPoista
 12. Juu, me ollaan käytetty aivan mahtavaa sisustussuunnittelijaa - sinua! :D Tuli aivan ihana koti, suunnitelmasi olivat kullanarvoisia. Projekti alkaa olla nyt verhoja myöten valmis, joten suuret "loppukiitokset" vielä tätäkin kautta! Sulla todella on silmää, ja olet kaiken lisäksi vielä aivan huippuihana tyyppi! Menestystä työhösi myös jatkossa, ja eiköhän me vielä törmätäkin. Ja blogiasi luen tietysti innolla anyway.

  Katri & co

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri kauniista sanoistasi! Olen otettu :) Oli niin kiva tehdä teille kotia, kun sinulla oli hyvä maku ja selkeät visiot <3 Nyt vielä vimpat verhot paikoilleen sitten :) Tervetuloa taas ostoksille!!

   Poista
 13. Minä haluaisin ehdottomasti käyttää sisustussuunnittelijan apua ensimmäisessä omassa asunnossani. Mielelläni tekisin kestäviä valintoja ja ajattomia ratkaisuja, uskon että niihin juuri tarvitsisin suunnittelijan ammattitaitoa avuksi. :) Vaikka itselläkin riittää ideoita, sellaisia pieniä yksityiskohtia, en usko että osaan hahmottaa kokonaisuutta kuitenkaan tarpeeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaa juuri fiksulta. Yleensä suunnittelija auttaakin löytämään ne asiakkaan toiveiden mukaiset ratkaisut, jotka asiakas jo tietää, mutta ei välttämättä osaa ilmaista. Suunnittelija kerää asiakkaan toiveet yhteen siten, että niistä muodostuu mieleinen kokonaisuus. :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig