2013/04/15

Hemmottelua ja ihonhoitoaTänään on vietetty hemmottelupäivää. Kävin huollattamassa ripset sekä otin kesää vasten geelauksen kynsiin ranskalaisella manikyyrillä. Miten tuollainen tekeekin niin paljon -ei siis vaan ulkoisesti vaan myös sisäisesti. Tulee hyvä fiilis! Lisäksi illemmalla oli vielä tanssitreenit ja nyt on sauna lämpiämässä. Ihan huippu päivä.

Parisen viikkoa sitten kävin kasvohoidossa, samalla tehtiin timanttihionta ja naamion imeytys ultraäänellä. Teki kyllä hyvää tällä talven jäljiltä kuivahtaneelle iholle, tasoitti mielestäni ihon väriä aika paljon. Ajattelin käydä uudemmankin kerran piakkoin. Itse kamppailen ajoittain kasvojen ihon huonon kunnon kanssa, joten ihosta pitää pitää erityistä huolta. Käytössä mulla on pesua varten Eila Helgrenin hoitotuotteita ja ne olen kokenut omalle ongelmaiholle parhaimmaksi. Käytän pesussa mineraalisuolaa (kyllä!) sekä Avecydin pesunestettä. Mitään kosteusvoiteita en käytä, sillä olen huomannut niiden aiheuttavan iho-ongelmia. Eila Helgrenin mukaan kosteusvoiteet sekoittavat ihon oman kosteutusjärjestelmän, eli iho kyllä kosteuttaa itse itsensä. Jos talvella kärsii todella kuivasta ihosta, niin silloin hän suosittelee suolaveden käyttämistä kostuttamiseen. Hah. Eipähän tarvitse ostaa mitään stockan kalliita rasvoja. ;) Lisäksi mineraalimeikkeihin vaihtamisen myötä on ihossa tapahtunut merkittävää parannusta. 

Kävin ihotautilääkärilläkin tässä juttelmassa asiasta. Hän painotti, että ihmisen uskomukset ruokavalion vaikutuksesta ihoon, on aika vääriä. Eli huonolla ruokavaliolla elävä voi silti nauttia upeasta ihosta ja vaikka söisi terveellisesti, voi silti kärsiä aknesta. Hän myös sanoi, että toki jos syö hirveän määrän vaikka suklaata, niin sillä voi olla sellainen "muutaman finnin" vaikutus, mutta ei mitään isompaa. Isoin vaikutus on hormooneilla ja toisilla on vain taipumusta akneen enemmän kuin toisilla.

Aika paljon olen joutunut kokeilemaan eri juttuja löytääkseni tasapainon ihoni kanssa. Kaikkia antibiootteja ja muita tujumpia lääkkeitä en halua syödä. Toki niilläkin on paikkansa haastavammissa tapauksissa varmasti. Nyt olen kuullut myös MSM-jauheesta, jonka pitäisi auttaa ihon kuntoon. Oletteko te kokeilleet sellaista?

Kiinnostaako teitä lukea enemmänkin tällaisia kauneudenhoitoon liittyviä kirjoituksia? Vietetäänkö siellä aina välillä hemmottelupäivää?

Share:

6 kommenttia

 1. Ehdottomasti lisää näitä! itsekin tuota suolaa olen käyttänyt ja juurikin Eila Hellgrenin suolaa. Käykö siihen mikä tahansa suola?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää joskus tehdä! En usko, että naamanpesuun käy mikätahansa suola, vaan tuo Eilan suola ainoastaan. Se onkin kyllä tosi hyvää!!

   Poista
 2. Hemmottelu kuulostaa mahtavalta! Ihonhoidosta lukee aina mielellään lisää.

  -Taina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitä se onkin! Ihonhoitopostaus pitää joskus toteuttaa tarkemmin. :)

   Poista
 3. Mulla on tuolla kaapissa MSM-jauhetta, mutta en jotenkin saa sitä käytettyä.. En ikinä muista! Täytyypä yrittää taas ottaa se joka-aamuiseksi rutiiniksi ja katsoa mitä iholle tapahtuu. Tällä hetkellä nimittäin hormonaalista näppyä pukkaa :( Olen miettinyt Meine Base -suolan ostamista, onko sulla siitä kokemusta? Ranskalainen lakkaus on muuten ihan mun suosikki, oon kanssa parin viikon päästä menossa ottamaan varpaisiin geelauksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meine base juuri on täällä käytössä!! :) On tosi hyvää. Msm-jauhe pitäisi täällä ehdottomasti ostaa ja sekoittaa sitten sitruunaveteen aamulla. Yritän muistaa ostaa sen ensi kerralla. Varpaiden geelaus kuulostaa ihanalta, pitäisi munkin varmaan ottaa sellainen kesäksi! :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig