2017/03/13

Materiaaleja uuteen kotiin


Uuden kodin hankinta on nyt edennyt siihen pisteeseen, että olen alkanut suunnittelmaan sinne jo materiaalivalintoja. Vaikka kaupat uudesta kodista ei ihan vielä olekaan selvillä (kuka niihin vähäpätösiin yksityiskohtiin jaksaakaan tarttua), olen pyöritellyt mielissäni niin mattoja, verhoja kuin uuden Howard-sohvan verhoilua. Kuten kaikissa aikasemmissakin kodeissani, lattia tulee olemaan puuta, todennäköisimmin valkoisella sävytettyä tammea. Lattian suhteen olen aina ollut ehdoton siinä, että haluan sen olevan aitoa materiaalia, josta henkii tietty lämpöisyys koko tilaan muiden sävyjen ollessa hillityn neutraaleja.


Ihan ensinnä tilasin uuden kodin suhteen mattomalleja saksalaiselta Jabilta. Kuvissa näkyvä matto on Jabin Diva, joka onkin näkynyt useissa suunnittelukohteissani erisävyisinä asuntomessukohde Lakkalakeutta ja Lakkalainetta myöden. Matosta löytyy lukuisia eri sävyjä, joista tilasin itselleni mieluisat palan, joita sitten verrata muihin pintamateriaaleihin. Jabin Diva on suunniteltu myös kokolattiamattokäyttöön, joten se on likaahylkivyydeltään todella omaa luokkaansa. Lisäksi mattoa saa määrämittaan, joten se helpottaa oikean kokoisen maton valitsemista.


Olin alunperin uskonut verhojen suhteen haluavani puhtaan valkoista, mutta koska seinät tulevat olemaan kauttaaltaan valkoiset, tuo kitin sävyiset verhot hieman kotoisampaa tunnelmaa. Klassinen pellava, jota tuo Lauritzonin Alva edustaa, on materiaalina ilmava sekä valoa läpikuultava. Täydellisen kitin sävyn löysin kuitenkin Lauritzonin Workshop verhokankaasta (alla), joka päästää valoa läpi hieman huonommin, mutta koska verhot tulevat vain hyvin vähän ikkunan päälle en koe sitä mitenkään ongelmalliseksi. Tarkoitus olisi teettää kauttaaltaan yhdelle seinälle maahan asti ulottuvat sivuverhot painokiskoilla, jotta lopputulos näyttäisi ryhdikkäältä. Nykyiset olohuoneen valkoiset verhot mustalla kanttinauhalla ovat olleet mielestäni yksi parhaimmista hankinnoista tänne ja ne löytävätkin paikan uuden kodin muissa huoneissa.


Sohvakankaan valinta on yleensä ollut helppoa, sillä kaikki sohvani ovat olleet konepestävää puuvilla-pellavasekoitetta. Useimmat sohvani ovat olleet tuota kuvassa näkyvää Lauritzonin Caleidoa, joka on ehdottomasti yksi lempikankaistani. Edellisen kodin Moritz-sohva oli verhoiltu tuolla beigeen taittavalla harmaalla ja sitä edellisen kodin sohva puolestaan valkoisella. En ole vielä tehnyt valintaa kankaan suhteen, toisaalta valkoinen olisi varma ja raikas valinta, mutta harmaalla puolestaan pääsisi pesemisen suhteen pikkuisen helpommalla...?


Neutraalilla väripaletilla mennään siis edelleen, mukaan tulee tietysti myöskin mustia, marmorisia se messinkisiä yksityiskohtia nykyisestä kodista sekä vähän aikaa sitten tilattu Flosin 2097/30 kruunu olohuonetta koristamaan. Vaikka Flosin kruunu onkin ollut pitkään haavelistallani, nikottelin sen suhteen hieman vastaan polttimoiden kirkkauden vuoksi. Louis Poulsenin valaistusfilosofiaan perehtyneenä polttimon kun olisi hyvä olla katseilta piilossa niin että se ei häikäise silmiä. Noh, tein nyt tämän upeuden suhteen poikkeuden ja käytän sitä päällä sitten vain vaikka siivousvalona...! ;)
Share:

10 kommenttia

 1. Klassisia ja ajattomia valintoja, juuri sellaisia mistä itsekin pidän. Hyvin samantyyppisin ajatuksin lähden omaa uutta kotia sisustamaan, sitten kun sen aika joskus on. Mattomalli vaikuttaa hyvälle, täytyy painaa mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, neutraaleilla väreillä harvemmin menee pieleen! :)

   Poista
 2. Ihania suunnitelmia ja tosi kauniit sävyt!
  Meillä on asennettu ruokailutilan valaisinpistokkeeseen himmennin, joten voidaan himmentää tuota Flosiakin. Se on kyllä tosi kätevä! Jos mahdollista, niin suosittelen sellaisen asennusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! <3 ja kiitos vinkistä, pitääpä tuollainen sitten asentaa. :)

   Poista
 3. Näyttää tosi kivalta, kauniita sävyjä ja materiaaleja! Tuota himmennintä suosittelen minäkin, se on yleensä helppo asentaa jälkikäteenkin valokatkaisijaan. Flosissa on tosiaan niin mahtavan kirkas valo, että himmennys on toisinaan ihan tarpeen :))

  Onnea kaupantekoon! :)

  VastaaPoista
 4. Näyttääpä hyvältä, kauniit sävyt tulossa! :)

  VastaaPoista
 5. Hei! Millainen tuo maton pohja on? Pysyykö hyvin paikoillaan? Rakastan vm carpetin liukumatonta pohjaa, mutta sopivaa sävyä ei ole löytynyt. Tämä voisi olla vahva haastaja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Matossa on verkkopohja, pysyy hyvin paikoillaan. Tästä saa monia eri sävyjä, voin kyllä suositella! :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig