2013/02/17

Parvekkeelle

Missä vaiheessa parvekkeen suunnittelu kannattaa aloittaa?

No tietysti siinä vaiheessa kun siellä on vielä metrin verran lunta.

Olen tässä pohdiskellut nyt viikonloppuna parvekkeemme sisustusta. Meillä on siis yläkerran yhteydessä reilunkokoinen parveke, n.3x8 metriä. Haluaisin luoda sinne oleskelutilan, johon voi saunan  jälkeen mennä vilvoittelemaan ja aamuaurinkoon juomaan kahvit. Parvekkeella olisi hyvä myös olla mahdollisuus auringonottoon, sillä sinne paistaa aurinko koko päivän. Parveke ei ole katettu, ja siksi se asettaa haasteita kalustevalinnoille.Meillä on ennestään jo tuo pieni neliskanttinen Driaden Toy -pöytä tummanharmaana. Sen kaveriksi ajattelin laittaa yhden Tolix -tuolin (joka löytyy myös) ja yhden Tolix -jakkaran samalla ulkokäyttöön soveltuvalla materiaalilla. Tuon pöydän ääressä sopii sitten nauttia aamukahvit.

Ikean Vågö -tuolit valkoisena muodostaisivat auringonottoryhmän ja niiden yhteyteen olisi tarkoituksena hankkia Ikeasta pari tuollaista Alseda bambu-rahia sekä Ramsö aurinkovarjo. Bongasin tuollaisen hienon musta-valkoraidallisen varjon, mutta Ikean sivuilta ei tuossa värissä sitä ollut. Toivottavasti kevään mittaan ilmestyy!

Tähtikuvioinen Jupiter -muovimatto harmaana tai beigenä Askosta toimii hyvin myös ulkona, sillä se ei ota itseensä sateesta. Muut tekstiilit saisi olla sitten sellaisia, että ne on helppo tuoda sateen yllättäessä sisälle, kuten tuo Tine K:n mustavalkoraidallinen tyyny. Parille Casa Stockmannin parvekeruukulle onkin jo paikka parvekkeella, niissä sitten voisi kasvattaa muutamia yrttejä.

Sellaisia suunnitelmia, eiköhän noista jotain saada aikaan.

Pihan ja lasitetun pation suunnitelmista juttua sitten myöhemmin.

Kesä kesä TULE JO.

Kuvat:

www.asko.fi
www.ikea.fi
www.stockmann.fi
www.nougat.fi
www.dwr.com
www.yliving.com


Share:

11 kommenttia

 1. Kivoja poimintoja, erisyisesti Tolix! Mietiskelin eilen itsekin samaa, että kehtaisko sitä jo blogata kesäjutuista.

  VastaaPoista
 2. Ihania suunnitelmia! Tosiaan kesä tulee niin vauhdilla et nyt pitäs alkaa terassinsisustusta suunnittelemaan :)

  VastaaPoista
 3. Mä olen myös jo haaveillut parvekkeen kevätsisustuksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, alkaa pikkuhiljaa tämä talvi jo kyllästyttämään. :)

   Poista
  2. Sais se kevät tulla jo! Siitäkin huolimatta, että se tietää ikkunoiden pesua :D

   Poista
 4. Hieno kollaasi, kelpaisi meillekin nuo kaikki! Meillä pari Ikea Vägåa odottelevat pääsyä terassille varaston uumenissa. Mutta nyt on mielestäni ihan hyvä aika alkaa suunnitella kesää, eipä sitten tule juhannuksena kiire :D Minunkin pitäisi kaivaa pihasuunnitelma jostain laatikosta ja tehdä villi veikkaus, että kuinka monta istutusta meillä on jälkellä kevään tullen... ;)

  VastaaPoista
 5. Samat suunnitelmat täytyisi aloittaa täälläkin. Meillä on iso terassi eikä paljon mitään kalusteita vielä sinne. Vågöja ainakin täytyy saada ja ihana tuo mustavalkoinen varjo.<3

  Kivat terassisuunnitelmat sulla! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Juu tuo varjo on ihana, toivottavasti sitä saa tänäkin vuonna! :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig