2018/07/06

Sisustustrendit asuntomessuilta

Terveisiä meidän bloggaajien Noormarkun ja Porin reissulta, joka oli aivan ihanan virkistävä sekä sisustuksellisesti inspiroiva miniloma kokonaisuudessaan. Tänään yleisölle avatut Porin asuntomessut kantavat teemaa asuminen läpi ihmiselämän.  Teema on rakentunut kaupunkirakenteessa kiinni olevan uuden asuinalueen kokonaissuunnittelun kautta itse messukohteisiin, mutta myös alueelle rakennetun hoito- ja hoivapalveluihin. Tavoitteena oli rakentaa kohteita, jotka olisivat useimpien kuluttajien ulottuvilla, eikä messuilla nähty tänä vuonna lainkaan aikaisempien vuosien tapaisia, arkkitehtuurisesti erikoisia taloja.


Majoituimme messuja edeltävänä yönä CharinHeidin ja Viljan kanssa Noormarkun kauniiseen ruukkimiljööseen, joka on enimmäkseen tunnettu Villa Mairean historiallisesta rakennuksesta. Ruukin ympäristö jugend-linnoineen kyllä ansaitsee ihan oman postauksensa ja tästä kuulette lisää myöhemmin. Koska blogit ovat näin asuntomessujen lehdistöpäivän jälkimainingeissa tulvillaan kohde-esittelyjä parhaista tärpeistä, ajattelin lähestyä messujen antia sisustustrendien näkökulmasta. Kokosin kolmen osan postaussarjan, jossa esittelen sisustuksen ajankohtaisimman trendit messusisustuksien tiimoilta. Ensimmäisessä osassa pureudutaan ehkä tyylillisesti eniten omaa makuani vastaavaan, eli neutraalinsävyiseen, klassiseen ja ylelliseen sisustukseen sekä industrial-henkiseen loft-tyyliin.


Neutraali klassisuus

Neutraalinsävyiset materiaalit pitävät sisustuksessa pintansa muutamia väri-iloitteluja lukuunottamatta. Luonnollisen harmoninen väripaletti oli nähtävissä erityisen kauniisti Asun-lehden kohteessa 15 eli Kastellitalojen Vivassa. Neutraaleja luonnonmateriaaleja sekä valkoisen sävyjä ryhdittivät vaalea puulattia sekä tehosteena käytetty musta.
Luksushenkinen ylellisyys

Myös tiettyä luksushenkisyyttä oli havaittavissa joissakin messukohteissa marmorin sekä ylellisten materiaalien ja kokolattiamattojen muodossa. Kohde 22b Wienerberg JokiDuo oli sisustettu nahkaa, marmoria, metallia sekä ylellisiä tekstiilejä käyttäen. Eero Aarnion designklassikko Kupla-tuoli raikasti keveydellään muuten tummanpuhuvan ja hieman raskaankin sisustuskokonaisuuden.


Eurooppalaisen klassinen

Kelly Hoppen tyylinen eurooppalainen klassisuus näyttäytyi kohteessa 3 As Oy Porin Jokisimpukka. Howard-sohva, mustat valaisimet, ylellinen matto sekä napitettu sängypääty toivat klassisuutta eurooppalaisen musta-beige-valkoinen väripalettiin.
Industrial meets classic

Kohde 16 Bunkkeri oli kohteista varmasti yksi messujen mielenkiintoisimmista, sillä tämä Hakolan luovan johtajan Annaleena Hämäläisen sisustama talo on rakennettu vuonna 1937 Shellin johtajan käyttöön. Remontista vastaavan Juha Heinon käsittelyssä kohteesta muotoutui tämän päivän tarpeita vastaava, loft-henkinen kokonaisuus, jossa oli tuotu mukaan klassisia elementtejä mm. kakluunin muodossa. Industrial-henkisessä kiinteistössä on nähtävillä niin nyt niin ajankohtaisia mustakehikkoisia lasiseiniä, rosoista tiiltä kuin myös Pariisista asti tuodut kierreportaat.
Pyöreät muodot

Pyöreitä peilejä, tarjottimia sekä tuoleja oli nähtävissä useissa eri asuntomessukohteissa, kuten aikaisemmin nähdyssä neutraalissa Kastelli Vivassa sekä modernissa kohteessa 12 (Sievitalo Kultakoivu 187). Kulmikkaiden muotojen rinnalla pyöreä muoto tuo sisustukseen pehmeyttä ja leikkisyyttä.


 Rouhea loft

Kohde 4 Fiskarhedenvillan Pohjanvalo oli sisustettu rouheaan loft-henkeen, jossa Muubsin näyttävät ruukut vastaanottivat messuvieraat. Muubsin rouheita sisustustavaroita oli käytetty kohteessa enemmänkin ja teollisuushenkiset valaisimet, luonnonmateriaalit sekä konjakinsävuinen nahka viimeistelivät kokonaisuuden.

Musta, kulmikas metalli

Jos pyöreät muodot olivat messuilla esillä, niin myöskin kulmikkaat – useissa kohteissa oli käytetty mustaa kulmikasta metallia joko sohvapöydän, sivuhyllyn, penkin tai seinän muodossa. As Oy Porin Jokisimpukassa sekä Sievitalo Kultakoivu 187:ssa oli nähtävillä erityisesti näitä kulmikkaita elementtejä.

Tässä ensimmäinen trendikatsaus asuntomessujen tarjontaan. Toivottavasti pääsette vierailemaan messuilla tänä vuonna, mutta olkaahan inspiroituessanne varuillaan – talokuume on vakava tauti, johon ei ole halpaa lääkettä.

Share:

2 kommenttia

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig