2018/07/21

Lomalla

Meillä starttasi eilen elämäni varmaan ensimmäinen yhtäjaksoinen neljän viikon loma - tai, noh loma ja loma, sillä tulen toki päivittämään blogia sekä viimeistelemään muutamia työjuttuja lomani aikana.  Blogi tosin saataa päivittyä lomani aikana hieman verkkaisemmin, mutta varmasti haluan tulla tänne aina jakamaan kaikkia juttuja, joten en ihan offline jää kuitenkaan lomani ajaksi. 


Meillä on lomalle suunniteltu paljon kivaa tekemistä ja huomenna suuntaammekin ensin Hankoon ja Tammisaareen, jonka jälkeen viikoksi mökille. Mieleeni muistuu viiden vuoden takainen reissu Hankoon, Cafe Gamla Staniin, jossa satuimme vahingossa paikalle päiväbingon aikaan. Kerrassaan hauskoja muistoja jäi seuratessamme Tammisaaren vanhempien rouvien ja herrojen bingohetkeä kahvittelun lomassa ja pääsimme kiinni osaksi aitoa paikallista tunnelmaa.


Nämä kuvat ovat meidän päiväretkeltä Isoon Vasikkasaareen, joka oli itselleni aivan uusi tuttavuus, vaikka paikka onkin vain pienen venematkan päässä Espoon rannikolta. Iso Vasikkasaari on tunnettu kauniista hiekkarannoistaan, mustikkasadostaan sekä Gula Villan -kartanoravintolasta. Ehkä ensi kerralla pääsemme testaaman tuon ravintolan, sillä tällä kertaa meidän visiitti jäi pikaiseksi piknikiksi.


Ja helteistä voisin sanoa olevani hyvin montaa mieltä. Vaikka tiedän, että on edellisen talven pakkaset mielessä ihan vaan typerää valittaa, mutta yhdistelmä sinilevän valtaamasta merenrannasta ja etelän puoleisilla ikkunoilla varustetusta kerrostalokodista on oikeasti ollut aika haastavaa. Tuntuu, että ei pääse oikein minnekään viilentymään (paitsi suihkuun, jossa onkin tullut käytyä sitten kolme kertaa päivässä). Tämä helle ei tietenkään olisi ongelma, jos voisi vain lomailla, mutta olen myös yrittänyt puskea töitä eteenpäin näillä helteiden sulattamilla aivoilla ja voin sanoa, että olen enemmän löytänyt itseni vain tuijottamasta ruutua, kuin tekemästä jotain järkevää.


Ensi viikolla onneksi tähän tulee muutos, kun suuntaamme viikoksi mökille ja pääsemme pulahtamaan kirkkaaseen järviveteen aina, kun kuumuus iskee liian tukalaksi. Aivan ihana suunnata taas maalaismaisemiin latailemaan akkuja sekä edistämään mökin remontti- ja sisustusasioita. Mökkiloman jälkeen vietämmekin lomaa hetken ihan kotimaassa rapujuhlien sekä linnaanmäkipäivien muodossa, mutta sitten suuntaamme viikoksi Ruotsiin kummityttöni luokse ja jatkamme siitä eteenpäin Norjaan vaeltamaan.


Ja koska helteillä on tärkeää nauttia runsaan vesimäärän lisäksi myöskin aina jotain suolaista, käynnistän Instagramin puolella tänään vielä arvonnan, jossa voit voittaa 10kg haluamiasi piknik-eväitä aina proteiinipatukoista noihin kuivattuihin manteleihin, joihin tämä pähkinäallergikko on aivan koukussa! Olen aina harmittelut, kun itselleni ei ole kaupoissa mitään pähkinänkorviketta ja olen ollut todella iloinen löytäessäni nämä kuivapaahdetut mantelit. 
Share:

10 kommenttia

 1. Ansaittua, rentouttavaa ja ihanaa lomaa! Lomasuunnitelmanne kuulostavat todella mukavilta! <3 Minäkään en välitä kovin kuumasta, vaikkakaan en myöskään aivan ääripäästä, eli pakkasista. Sellainen +22 olisi ihan riittävä, mutta iloitsen silti heidän puolesta, jotka rakastavat kuumaa. He ovat saaneet nauttia siitä toden teolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! :) Olen niin samaa mieltä kanssasi, tai oikeastaan - ulkona saa mielestäni olla vaikka plus40, mutta ongelma täällä Suomessa on (toisin kun vaikka etelässä), että sisätiloja ei ole suunnitelut tällaisille helteille. Meillä on täällä mökillä onneksi "ihanan viileä" sisällä, vain 26 astetta :D

   Poista
 2. Gula Villan on todella hyva paikka - suosittelen! Hyvaa lomaa teille - kesaihmisena tykkaan auringosta ja lammosta todella paljon.

  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla suosituksia! :) Pitää ehdottomasti mennä paikka sitten jokukerta testaamaan. Kiitos lomatoivotuksista ja kiva kun pääset nyt nauttimaan lämmöstä tänä kesänä oikein kunnolla!

   Poista
 3. Ihanaa lomaa ja ansaittua sellaista! Teillä on ihan huiput suunnitelmat, etenkin tuo patikoiminen Norjassa kelpaisi tällekkin maatiaiselle. Hyviä kesäsäisiä päiviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sinulle! :) Toivotaan, että Norjassa kaikki menee hyvin, odotan reissua jännityksellä ja innostuksella! <3

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig