2014/03/13

Yksi Y-tuoli minulle kiitos!


Huomasin meikkipeilini vaaleista puukehyksistä sekä TineK: korista, kuinka hyvin vaaleaksi käsitelty puu sopisikaan meidän työtilaan. Panton tuoli on niin kaunis, mutta tuntuu, että valkoinen ja harmaa värimaailma kaipaisivat rinnalleen jotain lämpöä.


No mikäs tuoli sitä onkaan mielessä... ikihaaveni eli Hans Wegnerin Y-tuoli tietysti. Tällä kaunottarella on tietysti hirveä hintalappu, mutta sopisihan se tuohon työnurkkaukseen kuin nenä silmään!Voi että! Pitääkö tässä taas mennä tuoliostoksille? ;)

// My dream chair Wishbone would match so well  my working table. 

p.s. jos sinua kiinnostaa antaa tuolle Vitran Panton tuolille uusi koti, niin laitappa mulle sähköpostia niin neuvotellaan sille hyvä hinta. ;) Edit 18.40 Tuoli on myyty!

Share:

20 kommenttia

 1. Olen kuolannut samaa tuolia, mutta hintalappu sai pakosti toisiin aatoksiin. Tiedätkö, milä taho Suomessa myy näitä? Aero, Artek?

  VastaaPoista
 2. Minulle kanssa kiitos :). Tuo on niin upea, mutta hintalappu on pitänyt sen vain haaveen tasolla. Kyllä se puu kummasti tuo lämpöä sisustukseen. kaikki korostuu, kun sitä hieman rinnalle lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en kyllä raaskisi kuin sen yhden kappaleen ostaa. Puu on niin kaunis ja jotenkin tuntuu, että tuo harmaa ja valkoinen kaipaisi kaveriksi juuri sitä! :)

   Poista
 3. Haaveita, niitä on täälläkin, juurikin tuolihaaveita. Tuota Egg-tuolia vaan on niin ihana katsella! Oon sitä mieltä, että osa haaveista on tehty toteutettaviksi, vaikka ei ihan heti, niin sitten joskus kun aika on kypsä ( tai rahat polttaa tilillä )! ;)

  -Jutta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Egg on ihana! Ja jos jotain ostaa niin jostain pitää luopua... :) Ehdottomasti haaveet on tehty toteutettaviksi ja kaikki on mahdollista kun vain niin uskoo!!

   Poista
 4. Kaunis tuoli on tai molemmat tuolit on kauniita, omalla tavallaan. :)
  Haaveita, haaveita niitä on vaikka millä mitalla, aina kun kuvittelee, että nyt alkaa olla hankinnat loppusuoralla... tupsahtaa niitä pakko saada- haaveita jostain kummasta lisää! Itselläkin tällä hetkellä yksi tuoli haave, joka kuitenkin toteutuu muutamien viikkojen sisällä! :) Tuskin maltan odottaa, että saan sen kaunottaren kotiin.. niin kauan siitä on haaveiltu jo...Ihanaa!

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin! Ihme tuolirumbaa täälläkin on havaittavissa :D Onneksi on kuitenkin ostanut kauniita klassikoita, jotka on helppo pistää kiertoonl. ;) Kerro ihmeessä minkä tuolin saat!!! Apua.. ei saa pitää malttamatonta jännityksessä.

   Poista
 5. No on kyllä kaunis tuoli, tosi lämpimän värinen. Olen vähän karsastanut puuta omassa kodissa. Ehkä joku 2000-luvun taitteen pyökki-villitys on jättänyt traumat? :D Nyt olen alkanut kuitenkin haaveilemaan taas lämpimästä puunsävystä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ajattele, tämäkin kuvan tuoli on pyökkiä, joskin valkokäsiteltyä sellaista! :) Puu on selkeästi palaamassa muutenkin takaisin kuvioon tämänhetkisen muovi-valkoinen-harmaa linjan tilalle. Se on kuitenkin aito materiaali!

   Poista
 6. Voin tosiaan suositella y-tuolia, en usko että siihen ikinä kyllästyy. Eikä se hinta ole yhtään paha jos vertaa vaikka laukkuhankintaan - kumpaakohan käyttää kauemman, useimmissa tapauksissa tuolia. Joskus mietin, miksi huonekalujen hintoja hirvitellään, ja kuitenkin ostetaan kalliita merkkilaukkuja, kenkiä ja ulkomaanmatkoja. Ihana design-huonekalu kun kestää läpi elämän ja jää vielä tulevillekin polville, ja jos siihen kyllästyy saa sen aina myytyä. Outoa toisaalta. Ja niitä hintavertailuja jossain pihistä tai panosta, ja panosta osiossa on joku hayn 200 euroa maksava tray-pöytä... Heh, anteeksi purkaus :) mutta mun mielestä kotiin kannattaa panostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulta löytyykin tuo ihanuus jo kotoa!! :) Ymmärrän sun purkauksen paremmin kuin hyvin! Kuten kodistani ehkä huomaa, olen kanssasi samoilla linjoilla, eli valmis panostamaan kotiin aika suuriakin summia. Ehkä itseäni tämän y-tuolin kohdalla vain hirvittää se hinta, kun kyseessä on kuitenkin "vain" pikkutuoli eikä esim. nojatuoli. Ja tottakai allekirjoitan myös työni puolesta laadukkaat, joskin hintavat huonekaluhankinnat. Itse ihmettelen yleensä sitä, että kuinka autoon ollaan valmiita laittamaan paljon rahaa ja sitten esim. kodin kalusteisiin ei. Auton arvo laskee, mutta monet designkalusteet säilyttävät arvonsa, ellei jopa arvo nouse. Valintakysymyksiähän nämä ovat. :)

   Poista
  2. Etsin hakusanalla y-tuoli ja päädyin tälle sivustolle ihan vahingossa. Kiva blogi, mutta nyt kyllä hieman ärsytti kun luki Annen kommentin... Anteeksi oma purkaukseni, mutta joillekin ihmisille 200 euroakin voi olla iso raha! Suomalaiseen ja laadukkaaseen kannattaa toki panostaa, mutta ei nimi ja merkki sekä kallis hintalappu voi olla elämää suurempi asia. Vaikka kotiaan kuinka rakastaisi...

   -Soile-

   Poista
  3. Moi Soile! Ymmärrän ihan täysin, mitä ajat takaa! 200e on myös iso raha minulle. En ole itse syntynyt kultalusikka suussa, vaan olen omalla neuvokkuudellani esim. omat kalusteeni hankkinut. Uskon siis kovaan työntekoon ja siihen, että ihmiset haluavat panostaa eri asioihin -itsellä ei esimerkiksi ole lapsia, joka on sekin ollut valintakysymys. :)

   Poista
  4. Olen myös katsellut tuota tuolia jonkin aikaa, ihan vain siksi että miellyttää silmääni. useamman kerran koeistuttuani sen oli pakko myöntää, että se on ainakin minulle hirveän epämukava istua. Selkänoja painaa selkää niin ettei voi nojata kunnolla, ei ergonomiasta tietoakaan.

   Minuakin kiinnostaa kotiin satsaaminen ja laatutuotteet, mutta en nyt sanoisi, että design huonekalut olisi sen järkevämpi "sijoitus" kun esim. merkkilaukut. Käyttötavara kuluu aina käytössä enemmän tai vähemmän, kokemusta on. nim. 15 huippumerkkien laukkua kaapissa ja suurinosa kodinsisustuksesta artekia ja vitraa. Ei niiden hinta ainakaan nouse, aikamoista massatuotantoa ovat nekin nykyään. Toki ne yli 50v vanhat laatumerkkien klassikkotuotteet ovat nyt hinnoissaan, kun laatu oli silloin ihan eri tasolla kuin nykyään ja vintage ja alkuperäisyys on in. Valaisimet on ehkä sellainen asia mihin panostan kaikkein mieluiten. Ne kun eivät varsinaisesti kulu, kun eivät saa kolhuja tai hankauksesta naarmuja käytössä niinkuin esim tuolit ja pöydät :)

   Poista
 7. Hei,ihana koti.Onko täälläkuvia rappusista jotka keittiöstä olohuoneen laskeutuvat.Aivan upeat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Löytyisiköhän täältä kuva...http://3.bp.blogspot.com/-GZ2pqCprJsE/UqHPIKYGJSI/AAAAAAAAE5c/0Fq-1enrpiw/s1600/png6.png

   Poista
 8. Piti olla: keittiöstä olohuoneeseen laskeutuvat.

  VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig