2020/01/03

Vuosikatsaus 2019

Ennen hyppäämistä kunnolla vuoden 2020 kelkkaan, halusin koostaa menneen vuoden tänne blogiin, katsaukseksi niin itselle kuin teille siitä, mitä kaikkea onkaan tapahtunut sekä jakaa tämän vuoden vielä kertaalleen teidän kanssa. Vuoden kertaamisessa olen käyttänyt apuna 37 kysymyksen listaa, kuten postauksissa Vuosikatsaus 2018, Vuosikatsaus 2017Your greatness is not what you have, it is what you give 2016 ja Let's get deeper 2015. Rehellisesti sanottuna vuosi 2019 jää mieleen vuotena, jolloin oli enemmän vasta- kuin myötätuulta, mutta vastapainoksi toki niitä keveitä ilon hetkiä ja onnistumisia.


1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan tehnyt?

Kuten Uusia tuulia-postauksessa kerroin, hyppäsin täyspäiväisestä yrittäjyydestä mediatoimistomaailmaan kehittymään vaikuttajamarkkinoinnin sekä sosiaalisen median markkinoinnin ammattilaisena. En ole aikaisemmin työskennellyt toimistopuolella, joten tämä oli uusi asia elämässä. Jotain pienempiäkin uusia asioita tuli toki tehtyä, kuten elämäni ensimmäisen taulun maalaaminen. Maalaamista tulen varmasti harjoittamaan tämän vuoden aikana enemmänkin, sen verran mukaansatempaavaa puuhaa se oli!


2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutena vuotena tekemäsi lupaukset?

Minulla ei ole tapana tehdä niinkään uuden vuoden lupauksia, vaan lähinnä vuoden lopussa tarkastella kulunutta vuotta sen tiimoilta, olenko menossa oikeaan suuntaan. Asetin kyllä viime vuonna itselleni tavoitteita, jotka menivät näin: oman liiketoiminnan kasvattaminen ja mielenkiintoisten projektien löytäminen (tässä olen onnistunut niin päivätyön haasteiden kuin sivutoimisen yrittäjyyden tiimoilta), uuden kodin etsiminen (pohdittu ja etsitty on, mutta tässä on tullut matkan varrella niin monta sellaista kapulaa raittaisiin, jotka eivät ole olleet omissa käsissä, että etsinnät jatkuvat edelleen), terveellisempiin elämäntapoihin keskittyminen (tässä en koe onnistuneeni monesta yrityksestä huolimatta), vastuullisempien elämäntapojen toteuttaminen (myös vastuullisuudessa on edelleen parantamisen varaa) ja inspiroivan ja monipuolisen sisällön tuottaminen teille lukijoille (joka on valitettavasti hieman kärsinyt, sillä olen halunnut panostaa täysillä uuteen päivätyöhön).

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana?

Tuli uuden työn kautta todella paljon. Ihmiset ovat elämässä parasta, mitä tiedän!
4. Menetitkö ketään läheisistäsi?

En oikeastaan.

5. Missä maissa vierailit?

Kuten tarkoituksena olikin, halusin viime vuonna edellisvuoden tapaan vähentää ulkomaille lentämistä, mutta toki sitä tuli jossain vierailtuakin – tällä kertaa tosin ei sen kauempana kuin Ruotsissa kummitytön luona sekä jälleen Madeiralla vaeltamassa ja Funschalissa. Lisäksi vietimme paljon aikaa niin omalla kuin kavereiden mökillä. Tämän talven matkakassa meni kodin remontoimiseen, mutta keväälle on onneksi reissu lämpöön tiedossa ja kesälle pidempi matka suunnitteilla.6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut?

Tähän kysymykseen vastaan samalla tavalla kuin viime vuonnakin: meidän asuntoasia ei ole edennyt näytöillä kiertämistä pidemmälle ja koska elämän sattuman rattaat heitti tähän kuvioon vielä muutaman muuttuvan tekijän, pidämme sormet ja varpaat ristissä, että pääsemme uuteen kotiin vielä tänä vuonna.

7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?

Varmaankin 20.5 jolloin aloitin uudessa työssä kansainvälisessä mediatoimistossa. Vaikka viihdyin hyvin myös yrittäjänä, kaipasin rinnalle kollegoita sekä ammattillista kehittymistä: näihin on hyvin vastannut mediatoimistossa työskentely social media managerina.
8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?

Varmaan ylennyksen saaminen nykyisessä työpaikassa koeajan jälkeen.

9. Mikä oli suurin pettymyksesi?

Koska emme vieläkään ole löytäneet sitä unelmien kotia.10. Sairastitko tai loukkaannuitko?

Olen ollut hämmentävän terveenä satunnaisia orastavia flunssia ja ohimeneviä niskakipuja lukuunottamatta.


11. Mikä oli paras ostoksesi?


Yksi tällainen on ehdottomasti Louis Vuittonin Victoire -laukku, jonka marssin ostamaan suoraan palkinnoksi itselleni uudesta työpaikasta työsopimuksen allekirjoituksen jälkeen. Kotikategoriassa puolestaan meidän keittiön remontointi kvartsitasoineen ja messinkihanoineen, josta onkin tulossa myöhemmin tarkempaa postausta!

12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?

Aina sitä on yksittäisiä henkilöitä, joiden kanssa ei arvomaailma kohtaa.

13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Asumiseen taitaa kulua aina suurin lovi, mutta tämän jälkeen kotihankintoihin.


14. Mistä ihan todella, todella innostuit?

Innostuin päivätyöhöni liittyen uuden oppimisesta.

15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?

Alica Keysin Empire state of mind. Haaveilen New Yorkiin muuttamisesta töiden puitteissa tai vähintään siellä lomailemisesta. Ainakin toinen näistä onkin haaveeni tälle vuodelle.16. Viime kauteen verrattuna, oletko

–  onnellisempi vai onnettomampi: onnettomampi, sillä käsittelin viime vuonna monia raskaita asioita, jotka jätän kuitenkin blogin ulkopuolelle
–  laihempi vai lihavampi: samoissa mennään
– rikkaampi vai köyhempi: säästämisen ansiosta hieman rikkaampi

17. Mitä toivoiset tehneesi enemmän?

Pitänyt itsestäni fyysisesti parempaa huolta. Keskittynyt enemmän niihin asioihin, jotka tuottavat iloa päämäärättömän somessa surffailun sijaan.18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?

Tilannut Woltilla ruokaa.

19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?

Joulua vietimme useassa eri paikassa perheen kesken, juhannuksena tapoimme kilpaa hyttysiä mökillä.


20. Rakastuitko kauden aikana?

Samoilla mennään!

21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?

Suitsia tuli katsottua todella paljon, mutta Solsidanin uusin kausi taitaa kiilata ykköseksi.22. Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?

Vastaan samalla tavalla kuin viime vuonna: "en vihaa ketään ihmistä, kukaan ei ole sen arvoinen, mutta monet teot olisivat mielestäni saaneet jäädä väliin. Tässä toimiikin hyvin lausepari, jolle usein nauran I am in therapy, so I learn how to deal with people, who should be in therapy."

23. Mikä oli paras lukemasi kirja?

En muista luinko yhtään kirjaa kokonaan tänä vuonna? Ainakin osittain tuli luettua kirjaa "kuinka olla piittaamatta paskaakaan?"


24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?

Disneyn klassikkomusiikki pianosovituksina.

25. Mitä halusit ja sait?

Halusin kehittyä ammatillisesti ja sen sain.26. Mitä halusit, mutta et saanut?

Olisin halunnut, että asuntoasiat olisivat jo ratkenneet, mutta vielä ei ollut sen aika. 

27. Mikä oli vuoden paras elokuva?

The Impossible, joka kertoi tositapahtumiin pohjautuvan tarinan perheestä vuoden 2004 Tsunamissa.28. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit?

Juhlin 36-vuotissyntymäpäivääni Kämpin iltapäiväteellä.

29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodesta selvästi paremman ja onnellisemman?

Uusi koti. Tämä on varmasti tullut näissä vastauksissa jo hyvin selväksi :D.


30. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana?

Samalla ajattomalla tyylillä mennään niin sisustuksen kuin pukeutumisenkin saralla.

31. Mikä piti sinut järjissäsi?

Työ.


32. Ketä julkkista himoitsit eniten?

No en kyllä ketään. Muistaakseni?

33. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikutti sinua eniten?

Naishallitus.


34. Ketä kaipasit?

Ruotsissa asuvaa sielunsiskoa sekä kummilapsia – tänäkin vuonna! Toivottavasti pääsemme Ruotsiin taas pian.

35. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?

Madeiralainen perhe, joka auttoi meitä vuorelle juuttuneen auton kanssa.36. Mikä tai kuka yllätti sinut kuluneena vuonna?

Itseäni yllätti se, miten nopeasti olen kehittynyt somen ammattilaiseksi päivätyössäni.

37. Mitä viisi asiaa asetat itsellesi tavoitteeksi tälle vuodelle? Nämä eivät ole uuden vuoden lupauksia vaan henkilökohtaisia tavoitteita.

-  Omaan hyvinvointiin panostaminen ja itseni kuuntelu
- Itsekurin kasvattaminen niin urheilun kuin esim. säästämisen tiimoilta
- Ammatillinen kehittyminen 
- Läheisiin ihmissuhteisiin panostaminen
- Kiitollisuuden tunteeseen keskittyminen

Tehdään vuodesta 2020 parempi kuin edeltäjänsä!
Share:

6 kommenttia

 1. Kiitos katsauksesta. Siina oli todella monta kohtaa, joihin samastuin, ja vaikka tuo asunnon metsastys ei onneksi enaa koske minua, tiedan tunteen kun muistan meidan vastaavia etsintoja. Tsemppia vuodelle 2020 - toivottavasti se tuo mukanaan kaikkea kivaa!

  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina, ainakin vuosi vaikuttaa alkaneen todella lupaavasti. Kaikkea hyvää myös sinun vuoteesi 2020! :)

   Poista
 2. Saako tiedustella mitä käytännössä asuntometsästyksen kanssa kävi? Tsemppiä etsintään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kerron varmasti näistä tarkemmin myöhemmin, kun asiat tästä selkiytyvät. :) Kiitos paljon, tuntuu että kriteerejä taitaa olla liikaa (ja budjettia liian vähän) kun ei sopivaa löydy :D

   Poista
 3. Näitä postauksia on aina kiva lukea. Onnea tälle vuodelle ja toivottavasti löydätte myös unelmienne asunnon ennemmin tai myöhemmin. :)

  - Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati ja kiva kuulla! <3 Kiitos paljon, toivomme todella näin. :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig