2019/07/30

Madeiralle uudestaan


Jos onnistuneen loman mittari on se, että on unohtaa työkoneensa salasanan, niin ne kriteerit tämän reissun osalta ainakin täyttyivät. Instagramin puolella jo kerroinkin, että valitsimme tämän kesän lomakohteeksemme toistamiseen Madeiran, jossa kävimme ensimmäisen kerran pari vuotta sitten. Punnitessamme eri vaihtoehtoja aina Sveitsin ja Italian alpeista Santorinin tunnelmalliseen Oiaan, päädyimme kuitenkin palaamaan tälle monipuoliselle saarelle, johon viime kerralla jo ihastuimme. Ja ei vain sama kohde, vaan menimme loman varaamisessa todella sieltä mistä aita on matalin: päädyimme myös samaan hotelliin – samaan huoneeseen emme sentään majoittuneet, vaan tällä kertaa maisemat vaihtuivat merestä jyrkkään kallioon.


Varasimme lomamme Aurinkomatkojen kautta, kuten viime kerrallakin, sillä vaikka opaspalveluja emme varsinaisesti hyödyntäneetkään, Finnairin lennot sekä viiden tähden hotellin paketti tuli tätä kautta todella kohtuullisen hintaiseksi. Hotellivalintamme oli tälläkin kertaa aasialaishenkinen Savoy Saccharum rauhallisessa Calhetan kylässä, joka on hieman puolen tunnin ajomatkan päässä Funchalin keskustassa. Hotellissa on kattavat palvelut aina kolmesta ravintolasta spa:han ja kuntosaliin ja tämä onki oleellista Calhetassa, jossa ei ruokakaupan lisäksi paljon muita palveluita löydy. Harmiksemme hotellin lähistöllä sijaitseva satama-alue oli tällä kertaa remontissa maanvyöryn takia, joten päädyimme illalla ruokailemaan useimmiten hotellille.Madeiran mielettömät patikointimahdollisuudet ja tämän spa-hotellin yhdistelmä upeine maisemineen tarjosi tälläkin kertaa todella monipuolisen loman. Reissu oli sopiva yhdistelmä seikkailua ja rentoutumista, koska pelkästään rannalla makaamiseen meistä kummastakaan ei ole (varsinkin nykyään, kun välttelen auringonottoa). Tämä oli varmasti yksi niistä syistä, jonka takia Madeiralle palasimme: tällä tulivuoripohjaisella saarella kun saa lomastaan tehtyä todella monipuolisen. Tässä kohtaa kuitenkin haluan muistuttaa, että Madeira tarjoaa mielestäni parastaan silloin, kun matkaseurueella on mahdollisuus vaeltaa haastavissakin kohdissa jalan; vaikka auton vuokraus on melkein välttämätön ja mahdollistaa paljon, Madeirasta saa lomakohteena eniten irti aikuiset sekä jo haastavampiin vaelluksiin tottuneet vanhemmat lapset.Savoy Saccharum hotellin kautta saimme helposti vuokrattua auton, mutta toki hotellilta pääsee järjestetyllä bussikuljetuksella esimerkiksi Funchaliin päiväretkelle, jonka teimmekin loman alkuvaiheessa. Silti suosittelen lämpimästi auton vuokraamista, joskin nopeasti kiihtyvää ja ketterää sellaista. Jo itse Madeiran kiemuraisilla ja rotkoisilla vuoristoteillä ajeleminen käy nimittäin nähtävyydestä ja paikalliset ajavat näillä hurjaa vauhtia. Ei ollut yksi kerta kun huusin pelkääjän paikalta että "jarrutaaa!"– sen verran jyrkät alasmenot pelottivat. Liikenteen haastavuuteen tottuu kuitenkin nopeasti ja autolla saaren kiertäminen on ehdottomasti paras tapa liikkua. Me ajelimme esimerkiksi yhtenä päivänä länsi-rannikon ja vuoriston läpi välillä levada-reitille vaeltamaan pysähtyen ja toisaalla merivesialtaisiin pulahtaen ja sitten taas toisena päivänä itäkärjen aaviikkomaisemissa patikoiden ja veneretkellä maisemia ihaillen.


Ajattelinkin koostaa omat postauksensa vielä siitä, mitä tehdä Madeiran pääkaupungissa Funchalissa ja mitkä olivat Madeiran mieleenpainuvimmat luontokohteet, kun näiden perään instagramissa kyselittekin. Yhtä kaikki – Madeira ja nämä upeat auringonlaskut ansaitsivat todellakin toisen näkemiskerran ja miksei vielä kolmannekin? Aika näyttää, nähtävää nimittäin vielä olisi!

Share:

2 kommenttia

 1. Ihania kuvia! Itse lahtisin uudestaan Puglian alueelle, Garda-jarvelle ja Dordognen laakson alueelle.

  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Gardajärvi onkin upea, Italiassa on paljon hienoja kohteita. :*)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig